In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




"Verbeter je omgeving, begin bij jezelf!"

Het is een kreet die Schavemaker Transport ter harte heeft genomen. Het bedrijf investeerde in keurige afscheidingen en vervult op meerdere gebieden een voorbeeldfunctie op bedrijventerrein Hazeldonk. Er moet echter op Hazeldonk nog veel gebeuren.



Op Hazeldonk komen veel chauffeurs uit het Oostblok goederen laden en lossen. "Helaas hebben deze chauffeurs geen sanitaire voorzieningen en als ze hier dagenlang op het terrein staan, ontstaat er vanzelf een probleem. De behoefte moet natuurlijk worden gedaan. Wij hebben daar veel last van gehad," zegt Christ Priems, hoofd planning van Schavemaker Transport. "Achter ons bedrijfspand zit het koelhuis en daar vertoeven veel chauffeurs. We hebben op een gegeven moment ons terrein fysiek afgesloten met coniferen en een hek. Het ziet er nu netjes uit en houdt ongewenste bezoekers van ons terrein," weet collega Ron Papanikoláou. Schavemaker werd in het verleden ook diverse malen slachtoffer van inbraken. Het bedrijf loste dat op met een uitgebreide pandbeveiliging. "De samenwerking met beveiliger EBN is prima. We hebben het laatste jaar geen last meer gehad van inbraken," zegt Priems. Een doorn in het oog van Henk Schavemaker is het gedrag van sommige collega's op het bedrijventerrein. "Overal worden auto's geparkeerd. Je hebt een aantal autohandelaren die de openbare weg gebruiken als vaste parkeerplaats voor hun handel. Ook transporteurs hebben hun eigen terrein volgebouwd en zetten hun trailers gewoon op straat. Ik noem het oneerlijke concurrentie. Ons bedrijf heeft veel grond aangekocht en al onze wagens staan op eigen terrein. De gemeente moet daar met verboden tegen optreden.

Je ziet overigens wel dat op de plannen voor Hazeldonk III rekening wordt gehouden met meer eigen grond per bedrijf. Zoals het nu gaat op Hazeldonk I, vind ik verkeerd. Je ziet al wel dat Hazeldonk III beter geregeld wordt," besluit Schavemaker.

De Schavemaker Groep
Henk Schavemaker begon in 1967 zijn transportbedrijf. Grootste opdrachtgever was in die tijd Hoogovens. In die jaren groeide de onderneming uit naar een logistieke organisatie met 180 trekkende en 300 getrokken eenheden. Schavemaker transporteert hoofdzakelijk staalproducten voor producerende en verwerkende staalindustrieën in Europa. De diversiteit aan staalproducten vereist modern en gespecialiseerd materieel. Schavemaker heeft ruim 250 opleggers in verschillende soorten en maten, waarmee alle wensen ­ van palletgoed tot speciaal transport - van de opdrachtgever kunnen worden uitgevoerd. Het bedrijf heeft vestigingen in Beverwijk, Breda en Maastricht.


...behartigt
MKB West-Brabant

...start
Secretarieel werk doorgelicht

...ontdekt
Freefloat™. Gat in de markt voor dj's

...verhoogt
KvK tegen verhoging toeristenbelasting

...verandert
Elektronisch uittreksel nu rechtsgeldig

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 1)

...evalueert
"We hebben zó hard gewerkt!"

...kijkt terug
"Een plant die water moet hebben..."

...reikt uit
Ondernemen is topsport

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 2)

...beveiligt
Beveiliging moet worden gedragen door ondernemers

...vergroot
Gemeente volop bezig met veiligheid

...informeert
Gemeente kieskeurig met bedrijfsgrond

...spreekt
In 't kort

...organiseert
Evenementencomplex met uitstraling

...bevordert
Breda wordt kennisstad

...revitaliseert
Revitalisering voor logistiek bedrijventerrein

...realiseert
Bedrijventerrein Heilaar-Noord: ruimte voor ondernemers

...investeert
"Verbeter je omgeving, begin bij jezelf!"

...toeneemt
Meer werk door vergrijzing

...afneemt
Afkoeling economie laat ook winkelmarkt niet ongemoeid

...onderneemt
Meer winkelplannen dan ooit