In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Rabobank De Zuidelijke Baronie
Rabobank De Zuidelijke Baronie
Dichtbij, betrokken en toonaangevend

Een fusie betekent verandering. Maar als de fusiepartners daarin hun sterke kanten behouden en verder uitbouwen, blijft de nieuwe organisatie herkenbaar. Rabobank De Zuidelijke Baronie, per 1 juli 2005 ontstaan uit een fusie van de Rabobanken Baarle-Nassau en omstreken, Rijsbergen, Rucphen c.a. en Zundert is een nieuwe bank met een vertrouwd gezicht.


Het agrarisch team van Rabobank De Zuidelijke Baronie.

Pijlers
De fusie rust op drie pijlers: dichtbij, betrokken en toonaangevend. In het straatbeeld zijn de kantoren, geldautomaten en de Rabobankmedewerkers herkenbaar, ofwel dichtbij gebleven. Rabobank De Zuidelijke Baronie voelt zich betrokken met de mensen die wonen in haar werkgebied, de groene zone ten zuiden van Tilburg, Breda en Roosendaal. Door de bundeling van krachten en het delen van kennis kunnen de medewerkers deskundig advies verlenen, veranderingen sneller bijbenen en hun specialisme op toonaangevende gebieden verder uitbouwen.



Melkveehouder

Agrarisch kenniscentrum
De agrarische sector is zo'n toonaangevend gebied waarin Rabobank De Zuidelijke Baronie is gespecialiseerd. "In ons werkgebied hebben we 1.560 agrarische relaties, verdeeld over de veehouderij en de plantaardige sector. Dat is bijna 90% van alle agrariërs die er wonen en werken. Die omvang biedt ons de mogelijkheid een zowel voor de bank als voor Zuid- Nederland uniek agrarisch kenniscentrum te vormen.
Van daaruit leveren onze 18 agrarische specialisten per sector en per type klant een financiële dienstverlening, die past bij de bedrijfsvoering van de leden en klanten," aldus John Oostvogels, manager Bedrijven Agrarisch. "Onze agrarische adviseurs weten exact wat er bij de klant leeft, waardoor hij zich begrepen voelt. Iemand die geen opvolger heeft - en niet verder in zijn bedrijf wil investeren - heeft nu eenmaal andere wensen dan een jonge of een startende ondernemer die dat op termijn wel wil doen. Bij ons heeft elke klant één vast aanspreekpunt binnen het kenniscentrum, die alle ins en outs van die relatie kent en met wie hij dus rechtstreeks kan communiceren." Het agrarisch kenniscentrum is centraal in het werkgebied gevestigd, in het kantoor Zundert.



Aardbeienteelt

Pilot
Onlangs is een pilot gestart waarin Rabobank De Zuidelijke Baronie samen met de grensbanken in Zeeuws-Vlaanderen, De Kempen West en Heuvelland (Limburg) agrarische financieringsaanvragen in de Belgische grensstreek gaat behartigen. John Oostvogels: "De doelgroep is tweeledig. Enerzijds zien we steeds vaker dat onze Nederlandse klanten een satellietvestiging in België krijgen. Anderzijds willen we ook Belgische agrariërs als klant. Dat marktaandeel willen wij geleidelijk aan verwerven".



Varkenshouderij

Ondernemers Lokaal
Vanuit het coöperatieve karakter van de Rabobank wil het agrarisch kenniscentrum dicht bij haar relaties staan en hen iets teruggeven in de vorm van sponsoring van agrarische evenementen en via 'Ondernemers Lokaal'. Rabobank De Zuidelijke Baronie biedt daarin cursussen en kennis aan tegen een gereduceerd tarief, zoals de cursussen 'strategisch ondernemen in de melkveehouderij', 'time management' en 'visie varkenshouderij'.



Boomkwekerij

Veelzijdig agrarisch
De sectoren waarin het agrarisch team dichtbij, betrokken en toonaangevend is, zijn: de melkveehouderij (ca. 400 klanten), varkens- (ca.180 klanten) en kalverenveehouderij (50 klanten), boomteelt (ca. 400 klanten), aardbeienteelt (ca. 150 klanten), pluimveehouderij (50 klanten), akkerbouw (70 klanten), glastuinbouw (60 klanten) en agrarische loonwerk. Maar ook in de kleinere sectoren, zoals de konijnenen geitenhouderij, is Rabobank De Zuidelijke Baronie landelijk gezien een grote speler.



Glastuinbouw

Het agrarisch team van Rabobank
De Zuidelijke Baronie werkt vanuit vestiging Zundert en is telefonisch te bereiken via 013 - 507 4420.


...evolueert
De MKB'er, het oog in de orkaan

...riskeert
'Waarom zou het mij niet lukken?'

...helpt
WIM© Europe: de handigste hulp voor elke keuken!

...ontwikkelt ideëen
Spil zorgt voor uitvoering innovatieve ideeën

...stagneert
West-Brabantse woningbouw stagneert

...winkelt
Wie winkelt waar en waarom?

...registreert
Op tijd bedrijf uitschrijven

....regelt
Kamer van Koophandel wil minder regels

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...verenigt zich
ZLTO speelt belangrijke rol in ontwikkeling agrarische sector

...reguleert
Nederlandse overheid zet agrarische sector op achterstand

...scoort
West-Brabant en Zeeland scoren hoog voor glastuinbouw

...verandert
Grote betrokkenheid kenmerkt de sector

...innoveert
Belangrijke rol voor technologie in land- en tuinbouw

...groeit
Dynamiek moet blijven

...zoekt de ruimte
Ruimte om te ondernemen

...creëert
Nieuwe mogelijkheden voor het boerenbedrijf

...onderneemt
De jeugd heeft de toekomst

...organiseert
Regio Business Dagen West-Brabant 2006

...wenst

...rijdt
Onderweg

...verhuist
Kantorenmarkt krabbelt voorzichtig uit dal

...verbetert
Versteviging relatie betrokkenen essentieel voor verbetering kantorenmarkt

...kiest
Rijkman Groenink Nederlander van het Jaar