In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

André Kempenaars, eigenaar Indoor Skydive Roosendaal:
'Springen geeft positieve stress'

Vliegen zonder parachute? Aan het einde van het jaar is dit mogelijk op De Stok in Roosendaal. Dan kun een vrije val ervaren, zonder dat er een vliegtuig of een parachute in de buurt is. De krachtige wind zorgt er voor dat je minutenlang in de lucht blijft hangen. Als dit je adrenalinepeil geen een enorme oppepper geeft... André en Corrie Kempenaars zijn de twee ondernemers achter het grootschalige project.


Iedereen zou de vrije val eens mee willen maken, maar velen vinden de drempel te hoog om uit een vliegtuig te springen. Bij 'indoor skydiven' zweef je in een verticale tunnel op de wind welke met een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur circuleert.

Het begon als een cadeautje van Corrie Kempenaars aan haar man André. Omdat André een IT-detacheringsbedrijf had, was hij niet vaak thuis. Hij had zich helemaal op zijn bedrijf gestort. Corrie verraste hem met een met een cursus parachutespringen. De cursus bevatte acht sprongen. André vond het echter zo leuk, dat hij de sprongen binnen een weekend gedaan had en een nieuwe hobby was geboren. Later maakte hij sprongen in Spanje, Frankrijk, Italië, België, Australië en in Amerika. Bij deze laatste kwam hij voor het eerst in contact met een verticale windtunnel. Corrie en hij bedachten dat dit concept in Nederland ook wel zeer grote kans van slagen zou hebben. Bij thuiskomst begon André Kempenaars meteen aan een businessplan. Maar het millenniumprobleem en de invoering van de euro zorgden ervoor dat hij druk was met zijn detacheringbedrijf en bleef de realisatie van een windtunnel meer bij een droom. Totdat hij op een gegeven moment thuiskwam en hij het helemaal gezien had in de IT-business. Hij wilde iets anders en samen met Corrie besloot hij het roer om te gooien. Het businessplan kwam uit de kast en in februari 2005 verkocht André zijn detacheringbedrijf. Vanaf dat moment is hij bezig geweest met Indoor Skydive. Samen met zijn vrouw Corrie: zij gaat de horecafaciliteiten op zich nemen. Indoor Skydive is een project van zeven miljoen euro. Samen met bancaire instellingen, leveranciers en investeerders hebben de twee ondernemers het financiële plaatje rond gekregen.

De vrije val
Bij 'indoor skydiven' zweef je in een verticale tunnel op de wind welke met een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur circuleert. Je voelt je als een parachutist die uit een vliegtuig is gesprongen, voordat de parachute opengaat. André Kempenaars: „Springen is een fantastische ervaring. Het is een ontlading en het geeft positieve stress." Maar wat zijn de risico's? Stel dat de stroom uitvalt, wat dan? André Kempenaars: „Valt de stroom uit, dan blijven de twaalf ventilatoren nog even doordraaien. Het is niet zo dat ze van het ene moment op het andere stoppen. Hierdoor zak je langzaam naar beneden en kom je in een stevig net terecht. Het grootste aandachtspunt is de veiligheid van de bezoeker in de windtunnel. Omdat we alle andere tunnels op de wereld gezien hebben, zijn we op de hoogte van de goede en minder goede aspecten van de verschillende tunnels. Bij elke beslissing die we namen, hebben we de veiligheid de boventoon laten voeren. Veiligheid loopt als een rode draad door het hele project."

Bedrijfsuitjes worden steeds extremer
Corrie Kempenaars: „Indoor Skydive biedt de bezoeker de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze, toch een extreme sport te beoefenen: the Ultimate Xperience. We richten ons op het bedrijfsleven, recreanten, toeristen en professionals, waaronder skydivers en het ministerie van Defensie. Bedrijfsuitjes worden steeds extremer. Bij het skydiven ontstaat een enorme adrenaline rush. De werkdruk in het bedrijfsleven is momenteel zo hoog, dat een Ultimate Xperience het ideale middel is om de druk om te zetten in positieve stress. The Ultimate Xperience duurt tweeënhalf uur en kost 65 euro per persoon. Tevens bestaan er ook mogelijkheden om in het eetcafé een hapje te eten of gebruik te maken van de vergaderfaciliteiten." André Kempenaars: „De mens is geboren met voeten, maar kijkt z'n leven lang al naar boven. Velen zouden graag de vrije val eens een keer mee willen maken, maar vinden het een te hoge drempel om uit een vliegtuig te springen. Wij hebben de drempel verlaagd, zodat iedereen het gevoel kan ervaren." Slapeloze nachten? Corrie Kempenaars: „Slapeloze nachten hebben we niet. We zijn er van overtuigd dat het een goed plan is. Omdat we overdag en 's avond zo veel op ons af komt en we zoveel moeten regelen, slapen we juist heel goed. Over slapeloze nachten kunnen we niet meepraten."

Internet: www.indoorskydive.com


...inspireert
Bloeiende economie
is de basis voor het
realiseren van dromen

...springt
'Springen geeft positieve stress'

...helpt
MKB: help jongeren aan werk

...werkt
Gevraagd: jonge en gemotiveerde mensen voor leuk werk in de procesindustrie

...produceert
Technisch rubber uit Bulgarije

...herstelt
Begin economisch herstel West-Brabant

...vervangt
Rutten nieuwe voorzitter KvK West-Brabant

....belegt
De Beleggingsadviseurs

...onderneemt
Ondernemend netwerken, netwerkend ondernemen

...spreekt
"Ondernemers nodig voor goed vestigingsklimaat"

...ontwikkelt
Volop ontwikkelingen in Geertruidenberg

...signaleert
Toenemende betrokkenheid van de ondernemers

...bestuurt
"De grote economische lijn moet worden vastgesteld"

...concludeert
Privacy vereist meer transparantie

...rijdt
Onderweg

...speelt
Ondernemersconcert van netwerk De VOC succesvol

...vertoont
'Cijfers in perspectief'

...herstructureert
2,5 Miljoen euro voor Vosdonk Etten-Leur

...onderzocht
Bijna één op de drie bouwprojecten stagneert vanwege milieuregelgeving