In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Ondernemersconcert van netwerk De VOC succesvol

Voor de korte tijd dat Netwerk De VOC bestaat, nauwelijks één jaar, weet het op een doordeweekse dag in januari nogal wat mensen op de been te brengen. Maar liefst vierhonderd bezoekers genoten in de Sacramentskerk in Breda van het eerste ondernemersconcert van De VOC.Natuurlijk zijn Jan Vayne en zeker onze eigen Joep Peeters muzikanten die nogal wat muziekliefhebbers trekken. Maar dat is het niet alleen. De kracht van het nieuwe netwerk is dat een ieder met een ondernemende geest zich kan aansluiten. Of zoals de flamboyante voorzitter Louis Seeuwen vertelt: "We hebben nu 120 leden afkomstig uit allerlei branches. Dit netwerk is geen belangenclub of branchevereniging. Zie het als een club van mensen die elkaar willen ontmoeten. Toch zijn we ook geen gezelligheidsvereniging, hoor. Allerlei mensen hebben zich aangesloten om doelgericht te netwerken. Tijdens de informele contacten maken ze duidelijk waar ze naar op zoek zijn en informeren wie hen kan helpen. Binnen ons netwerk helpt men elkaar en gunt elkaar opdrachten. Dat is de kracht van De VOC: doelgericht netwerken."

Divers gezelschap
Seeuwen: "Niet iedereen vindt het gemakkelijk om te netwerken, wij faciliteren door middel van goed doordachte evenementen waarop het ontstaan en behouden van zinvolle netwerkcontacten centraal staat. Iedere deelnemer van De VOC kent deze doelstelling en is bereid deze met ons uit te dragen. De benaderwijze die wij per evenement inzetten wordt ondersteund door goed gastheer/vrouw schap." Die benaderwijze vertaalt zich praktisch in het feit dat Seeuwen met mede-organisatoren Geert Siefken en Patricia Poncin aan de deur staat om iedereen persoonlijk te verwelkomen. En de leden van De VOC participeren actief in de netwerkavond. Van bouwonderneming, drukkerij tot gerechtsdeurwaarder: ze zijn aanwezig op het VOC ondernemersconcert. De aanwezige security maakt duidelijk dat ook een beveiligingsbedrijf op de ledenlijst staat.

Virtuoos op de piano
Jan Vayne vertelt, desgevraagd, niet zoveel op te hebben met netwerken. "Nee joh, ik kom hier gewoon lekker om te spelen. Ik heb er zin in. De akoestiek lijkt mij uitstekend in deze kerk." Tijdens de drie kwartier die op het programma is ingeruimd voor de pianist is het een kwestie van: 'roept u maar'. Jan Vayne gaat improviseren met de verzoeknummers van het publiek. Aanvankelijk is het publiek wat bescheiden in het aanvragen van verzoekjes. Het Wilhelmus en Vader Jacob rekenen we niet echt tot verheffende muziekstukken. Maar Jan Vayne is een virtuoos. Hij weet zelfs van een simpel kinderliedje een prachtig pianostuk te maken. En zeker als hij nummers van Queen speelt en overschakelt naar Music van John Miles maakt hij indruk. Na afloop vraagt hij: "Was het goed?" Ja, het was goed!

Doeltreffend netwerken
Na het optreden van Vayne verplaatst het gezelschap zich naar de kapel waar het échte netwerken kan beginnen. De methodiek die VOC daarvoor heeft gekozen is een doeltreffende. De leden begeven zich onder de bezoekers, maken een praatje en brengen bezoekers op een ongedwongen manier met elkaar in contact. Na afloop van het succesvolle ondernemersconcert gaan tevreden ondernemers met leads, suspects, prospects en hoe het verder moge heten, op zak naar huis. Netwerk De VOC is vernoemd naar de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), de eerste echte multinational ter wereld. Het West-Brabantse netwerk heeft voor deze naam gekozen omdat de Verenigde Oost-Indische Compagnie staat voor vrijheid van handelen. Vrijheid die zich heeft bewezen in een zakelijk welvaren. Grenzen verleggen, het onmogelijk mogelijk maken verruimt de ondernemersblik en creëert een nieuwe wereld waarin het goed zaken doen is. Aldus netwerk De VOC De VOC organiseert vier keer per jaar een evenement. Op twee daarvan is de partner ook van harte welkom. De organisatie is van mening dat naast een succesvolle ondernemer een partner staat die dat mede mogelijk maakt. Het volgende event is op 5 april in Centrum Bovendonk in Hoeven. Deze avond is alleen voor leden van De VOC.

Aanmelden en meer informatie:
Internet: www.devoc.net


...inspireert
Bloeiende economie
is de basis voor het
realiseren van dromen

...springt
'Springen geeft positieve stress'

...helpt
MKB: help jongeren aan werk

...werkt
Gevraagd: jonge en gemotiveerde mensen voor leuk werk in de procesindustrie

...produceert
Technisch rubber uit Bulgarije

...herstelt
Begin economisch herstel West-Brabant

...vervangt
Rutten nieuwe voorzitter KvK West-Brabant

....belegt
De Beleggingsadviseurs

...onderneemt
Ondernemend netwerken, netwerkend ondernemen

...spreekt
"Ondernemers nodig voor goed vestigingsklimaat"

...ontwikkelt
Volop ontwikkelingen in Geertruidenberg

...signaleert
Toenemende betrokkenheid van de ondernemers

...bestuurt
"De grote economische lijn moet worden vastgesteld"

...concludeert
Privacy vereist meer transparantie

...rijdt
Onderweg

...speelt
Ondernemersconcert van netwerk De VOC succesvol

...vertoont
'Cijfers in perspectief'

...herstructureert
2,5 Miljoen euro voor Vosdonk Etten-Leur

...onderzocht
Bijna één op de drie bouwprojecten stagneert vanwege milieuregelgeving