In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Tigchelaar-groep
12Connect
Van Keulen loodgieters
Rabobank Zuidwesthoek
Coby International Fair Support
Lesage Automatisering BV
Lesage Automatisering BV
Professionele ICT-oplossingen voor ondernemers

Het ondernemersduo André en Merianka Lesage vertelt vol passie over hun bedrijfsfilosofie. "We willen ons altijd onderscheiden. We verkopen niet alleen maar hard- en software, maar altijd oplossingen. ICT is namelijk maatwerk, juist binnen het MKB waar er vrijwel altijd sprake van een bestaande situatie en branchespecifieke software. Je kunt dus niet zomaar een PC kopen en die in een bedrijfsnetwerk plaatsen. Alleen door zorgvuldig te inventariseren, een goed plan van aanpak te bedenken en te werken met gecertificeerde mensen, haal je voor bedrijven het beste uit hun ICT."


Er werken twaalf mensen bij Lesage Automatisering BV in Oud-Gastel. Het bedrijf van André en Merianka Lesage is vanaf 1992 gestaag gegroeid. "We willen graag het slimste jongetje van de klas zijn. We hoeven niet het grootste ICT-bedrijf te zijn, maar streven er wel naar de beste dienstverlener te zijn," aldus André Lesage. Als Microsoft en Hewlett Packard Preferred Partner is het team van medewerkers heel kennisgedreven, waardoor professionele ICT-oplossingen voor zowel bedrijven als non-profitorganisaties worden geboden. "Bepaalde toepassingen waren voorheen alleen voor heel grote bedrijven mogelijk, maar die maken wij ook voor het MKB bereikbaar. Denk bijvoorbeeld aan beveiligd thuiswerken of het koppelen van meerdere kantoren," vertelt Merianka Lesage.

Lesage.VOA®
Een relatief nieuwe dienst is Lesage.VOA® dat staat voor Virtual Office Anywhere. André Lesage: "Je kunt tegenwoordig jouw virtuele kantoor van elke plaats in de wereld bereiken. Op een hotelkamer of op vakantie in Spanje. Via speciale, beveiligde internetverbindingen krijg je toegang tot jouw virtuele werkplek. Wij verzorgen het volledige beheer - denk aan updates, back-ups, anti-virus, anti-spam - vanuit een centrale plaats. Onze klant houdt op zijn kantoor eigenlijk alleen maar een computer met een internetverbinding over waarmee hij alles kan." Bedrijven investeren dus met Lesage.VOA® niet meer in hard- of software, maar nemen virtuele werkplekken bij Lesage Automatisering af. De kostenstructuur van Lesage.VOA® is daardoor zeer helder. "Bedrijven betalen per werkplek per maand en vanwege de efficiëntie is Lesage.VOA® goedkoper," weet Merianka Lesage. Momenteel maken diverse MKB-ondernemingen al naar volle tevredenheid gebruik van Lesage.VOA®.

All-In: Geen zorgen
Uniek is het All-In concept: "Wij beheren voor veel klanten hun gehele lokale netwerk. Wij hebben zoveel vertrouwen in onze eigen installaties dat we voor een vast bedrag alle beheer en support durven garanderen! Onze klanten weten dus precies waar ze aan toe zijn en dat geeft rust en vertrouwen. Bij mijn weten is dat uniek en bieden wij als enige deze dienst aan." Een voorbeeld van een All-In klant is de bekende potloden fabriek Bruynzeel-Sakura uit Bergen op Zoom. Andre Lesage: "Door de implementatie van een nieuw systeem en het compleet overnemen van het operationele beheer op basis van All-In IT Beheer heeft deze klant heel veel kosten bespaard en kan zij zich volledig richten op haar core-business!"

Totaalleverancier
Uiteraard biedt Lesage meerdere diensten aan. Sterker nog, het ICT-bedrijf is totaalleverancier. "Denk dus ook aan het bouwen van websites, mogelijkheden voor mobiel werken en de installatie van telefooncentrales. Ons bedrijf is Siemens- en KPN-gecertificeerd," vertelt Merianka Lesage. Lesage gaat er van uit binnen een aantal jaar gegroeid te zijn naar zo'n dertig medewerkers. André Lesage besluit: "Ons bedrijf is met haar producten en dienstenaanbod alsmede de permanent bemande, deskundige helpdesk helemaal klaar voor die toekomstige groei."


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006