In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2002













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Organisator OGZ uit Geldrop presenteert:
De 3 O's van de Bredase Business Dagen

De technologische ontwikkelingen stellen ondernemers in staat op eenvoudige wijze wereldwijd in contact te komen met nieuwe businesspartners en -activiteiten. Klinkt mooi, maar feit is dat bij veel bedrijven de verkooporganisatie regionaal is ingericht. Zaken doen blijft een kwestie van persoonlijk contact. De Business Dagen van volgend jaar april zullen ­ meer dan ooit ­ een mogelijkheid bieden voor het leggen van de betere contacten.


De Bredase Business Dagen in het Racketcentrum.

In april 2003 worden de Business Dagen in het Bredase Racketcentrum gehouden. Bij dit jaarlijks terugkerende evenement wijkt de komende aflevering echter af van de voorgaande edities. Er is een andere organisator aangetreden en de nieuweling laat een frisse wind over het concept waaien. "Wij vinden het heel belangrijk dat de 3 O's vertegenwoordigd zijn," vertelt Han Bosman, directeur van organisator OGZ uit Geldrop, cryptisch. "De 3 O's staan voor Ondernemen, Opleidingen en Overheid. Ondernemers waren altijd al aanwezig, maar met name de overheid zag je niet, terwijl dat toch heel belangrijk is voor een ondernemersbeurs," vervolgt Bosman. "Het is voor de overheid ook lastig om je met de naam Business Dagen te vereenzelvigen. Dat lijntje wordt gewoon niet zo snel gelegd," weet projectmanager Walter Smits. Voor overheden is het echter wel belangrijk om aanwezig te zijn op de Business Dagen. "Je hebt namelijk direct contact met de bezoekers. Het is voor ondernemers vaak ondoorzichtig hoe een gemeente werkt. Een beurs als deze is een ideale kans om je als gemeente naar het bedrijfsleven te profileren," vervolgt Smits.

Goede dwarsdoorsnede
OGZ organiseert ook de jaarlijkse Ruim Baan-beurs in het Racketcentrum. Verder heeft men al meer ervaring met 'ondernemersbeurzen'. Voorheen organiseerde OGZ namelijk een beurs die gericht was op startende ondernemers. "Wij wilden starters laten zien wat ze allemaal nodig hebben om te beginnen. Zoiets van 'Kom naar die beurs en je kunt daar alles vinden'. Dat is ook exact de insteek van de Business Dagen," zegt Walter Smits die daarmee aangeeft dat de deelnemende bedrijven een goede dwarsdoorsnede van de regio moeten vertegenwoordigen. "De Business Dagen zijn geen thematische beurs. Het is niet alleen dienstverlening of alleen maar logistiek of productie. Het is alles en omdat het alles is, moet alles er ook staan. Je zag in het verleden te vaak dat op de Business Dagen veel zakelijke dienstverleners stonden en de andere bedrijven alleen uitblonken in afwezigheid," vertelt Smits. Ook het regionale aspect is belangrijk op de Business Dagen. "Je moet denken in regio's. Wij hebben een duidelijke regio gedefinieerd. De dagen vinden plaats in Breda, maar we pakken wel de hele regio West-Brabant."

Sleutelfiguren
OGZ is momenteel druk bezig om de juiste netwerken te leggen met daarin de belangrijkste sleutelfiguren uit de regio. "Als organisatie moet je neutraal zijn. In wezen doen wij niets anders dan vraag en aanbod bij elkaar brengen. Dus dat betekent dat je de acquisitie regelt. Het is de kunst om in de regio mensen te hebben die hun netwerk in beweging zetten," zegt Han Bosman. Deze maand organiseert OGZ de Business Dagen van Tilburg. "Dat ziet er nu al goed uit. We zijn in juni gestart en er zal in Tilburg een mooi gevarieerd beeld van bedrijven staan," aldus Smits. De reden voor ondernemers om op de beurs te gaan staan, is voor Han Bosman duidelijk. "Ken je regio; dat is belangrijk. De wereld wordt steeds kleiner en je kunt aan de andere kant van de wereld inkopen. Toch mag je je regio nooit vergeten, want de voordelen kunnen groot zijn. Denk alleen maar aan transportkosten. Je moet echter wel weten dat een dienst of product ook in de regio verkrijgbaar is," weet Bosman. Walter Smits vult hem aan: "Vergeet ook niet dat het gewoon gezellig is. Het is vaak een grote receptie."


...adviseert
"Ze mogen allemaal Bas tegen me zeggen"

...start
Betalingsgarantie voor individuele transacties

...twist
Onduidelijkheid Zzp-er duurt voort

...verheldert
Winkeliers Halderberge willen duidelijkheid

...overlegt
Geen geluidsoverlast op bedrijventerrein Industrieweg

...ontbindt
Ontbinden kost tijd

...bepaalt
Personeel bepalende factor in concurrentiestrijd

...groeit
Jonge innovatieve ondernemer zet succesvol bedrijf op poten

...bezuinigt
"Het is tijd om een stap vooruit te maken"

...presenteert
De 3 O's van de Bredase Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Is ondernemen topsport?

...wint
Unaniem de beste

...fuseert
BouwNed na fusie grootste ondernemers organisatie in de bouw

...werkt
Werkend leren bij Stichting Samenwerkings- verband Praktijkopleiding Bouw

...structureert
De afdelingen basis van BouwNed

...specialiseert
Kwaliteit wordt steeds belangrijker

...adviseert
Adviesfunctie belangrijk bij afwerking

...bouwt
Met een bouwteam naar een bedrijfspand in maatpak

...installeert
Een bedrijfspand is een stuk gereedschap

...samenwerkt
Samenwerking levert tijdwinst op

...ontvangt
BouwNed positief-kritisch over kabinetsplannen

...vernieuwt
Terugkeer van een koningsmerk

...bedenkt
"Hij vond als het ware de magneet opnieuw uit"

...leert
De BOS nadert met rasse schreden

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Bedrijfsterreinen schaars

...voorstelt
Even voorstellen: ROZ