In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Stichting Vakopleidingen Metaal West Brabant
CNC
Intertrans Logistics B.V.
Lingen & van der Stoep
Pelikaan Reizen
TerraByte Internet Services
NV Afvalverbranding Zuid-Nederland (AZN)
Basell Benelux BV
Goeree Cleaning Service BV
De Pasvorm
Van Gansewinkel Destra Data
Vertrouwelijk afval? Dat ... eh ... gooien we weg?
Een kennismaking met Nederlands grootste vernietiger van vertrouwelijke documenten en digitale informatiedragers ... in Breda

Uw bedrijf werkt dagelijks met vertrouwelijke informatie. Gegevens van klanten, van personeel en van het bedrijf zelf. En natuurlijk, bij u wordt alles discreet verwerkt en overzichtelijk opgeslagen. In files, op floppies, in mappen en dossiers. Maar waar blijft uw vertrouwelijk afval? Wie heeft ook alweer laatst die kast uitgeruimd? Wat verdwijnt er in de prullenbak naast het kopieerapparaat en waar blijven toch al die oude diskettes?

Destra Data, dochter van de van Gansewinkel Groep, is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in wat door velen "archiefvernietiging" wordt genoemd. Maar Destra Data is meer. Vandaag de dag gaat het niet meer alleen om archieven. Op vele werkplekken komen dagelijks naast documenten ook diskettes en cd-rom's vrij die vragen om een discrete manier van inzameling en vernietiging. Als antwoord hierop biedt van Gansewinkel het concept "vertrouwelijke vernietiging" aan. Informatiebeveiliging begint al op de werkplek. Veel bedrijven en instellingen beschouwen al hun kantoorafval als vertrouwelijk en willen dit veilig opbergen. Van Gansewinkel levert daarvoor de Destra Box, variërend in grootte van 140 tot 500 liter. Dit inzamelmiddel is permanent afgesloten en voorzien van een inwerpopening met teruggraaibeveiliging. Speciaal voor diskettes en cd-rom's is de Media Box ontwikkeld. De volle inzamelmiddelen worden geleegd in een voertuig dat zodanig is beveiligd dat het zelfs voor de bestuurder onmogelijk is om in contact te komen met het vertrouwelijke materiaal. Voor grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld verjaarde archieven, worden gesloten afzetcontainers ingezet. Eenmaal in het voertuig maakt het materiaal zijn laatste gang ... naar Destra Data. Het vernietigingsproces vindt plaats achter gesloten deuren. Camera's houden permanent toezicht op alle activiteiten. De medewerkers zijn zorgvuldig geselecteerd en onderworpen aan een pre-employment check. Al het aangeboden materiaal wordt zodanig vernietigd dat het niet meer reproduceerbaar is. Om deze maatregelen te borgen vinden er zowel in- als externe audits plaats. Absolute vertrouwelijkheid, daar draait het om. Van het versnipperde papier wordt onder meer toiletpapier en keukenrol gemaakt.

Clean Desk
De nieuwste ontwikkeling op het gebied van archiefvernietiging is de Confi Box. Deze fraai vormgegeven bureauaccessoire maakt het mogelijk om papier al op de werkplek discreet te verzamelen. Met een eenvoudige beweging worden de documenten in de Confi Box gedeponeerd. Een ingenieus systeem zorgt ervoor dat het papier de box pas kan verlaten wanneer die in de Destra Box wordt geleegd.

Meer informatie
Mijkenbroek 34-40 Breda
Tel: 0165 - 597 222
Internet: www.vangansewinkel.com


...informeert
Toneel ter verhoging van het kwaliteitsbewustzijn

...start
"We bedenken handelingen voor de machines"

...vestigt
Vrees voor Outlet Center West-Brabant ongegrond?

...onderzoekt
Onderzoek bevestigt West-Brabants tekort aan bedrijventerreinen

...leert
Leren van elkaar

...netwerkt
Netwerkdag in Roosendaal met als toegift: Robert Maaskant

...onderneemt
Hogeschool wil lage drempel voor ondernemers

...rijdt
Zakelijk onderweg

...ontwikkelt
Juniorkamer Breda biedt diepgang

...vervangt
Trots op zijn gemeente Moerdijk

...waardeert
Actief meedenken in oplossingen

...onderscheidt
Randvoorwaarden voor toerisme scheppen

...concentreert
Moerdijk concentreert bedrijvigheid

...praat mee
Ondernemers willen aan voorkant van beleid meepraten

...overtuigt
Bedrijven overtuigen van nut brandvoorzieningen

...verenigt
Goede communicatie als doelstelling

...puzzelt
Puzzelen met de winkelpanden in centrum Zevenbergen

...serveert
Breda Culinair wordt bijzonder dit jaar

...bruist
Rotary Hulst bruist van energie

...behoudt
Nieuwbouw behoudt de beste kansen

...huisvest
Leegstaande kantoorruimte in grote steden valt mee

...spreekt
In 't kort