Expansie in tijden van een mindere economie
Naast je huidige restaurant, nog een zaak openen in tijden dat er een economische malaise heerst? Een slecht idee? Ruud
en Astrid Bloemsaat vinden van niet. Ze hebben een half jaar geleden restaurant 'Créateur' aan de Bredase Tramsingel
geopend, dat zich voornamelijk op zakenlunches richt. Daarnaast kunnen bedrijven er hun trainingen, seminars en congressen
houden, waarbij 'Créateur' zijn gasten organisatorisch en culinair vakkundig ontvangt.
Astrid Bloemsaat en zwager Marc Bloemsaat in restaurant 'Createur' in Breda, waar voornamelijk zakenlunches geserveerd worden.
Ruud en Astrid Bloemsaat runnen sinds vijf jaar 'Eeterij de Verbeelding' aan de Markt in Oosterhout. Beide ondernemers wilden er nog graag een tweede
zaak bij. Een aantal projecten kwam voorbij, maar om verschillende redenen werden deze nooit gerealiseerd. Totdat horeca-adviseur Antoon Roks van Cum
Laude Makelaars hen in augustus 2003 in contact bracht met Autobedrijf Janssens aan de Tramsingel in Breda. Of ze eens een kijkje wilden nemen in het
inpandige restaurant met zijn zalen op de eerste verdieping? Direct sloeg de vonk bij Ruud en Astrid over, want binnen troffen zij een prachtig bedrijf
aan. Het was smaakvol ingericht, perfect afgewerkt en voorzien van alle benodigde apparatuur.
Werknemers moesten worden ontslagen
Inmiddels werd duidelijk dat het resultaat in 2003 voor 'Eeterij De Verbeelding' in Oosterhout niet positief zou uitpakken. Astrid: "Het was een mooie
lange zomer, maar we waren zeer beperkt. Door de herinrichting, die op de Markt plaatsvond, hadden we géén terras. Uiteindelijk is deze Markt meer dan een
jaar één grote bouwput geweest. En ja, met goed weer wil niemand binnen zitten. Hierdoor trokken veel gasten naar andere gelegenheden, wat begrijpelijk is.
Dit had invloed op het personeelsbestand van twaalf fulltime en 35 parttime medewerkers. Maar met een zeer sociaal personeelsbeleid en de mogelijkheid om
een tweede bedrijf in Breda te openen, zouden we voorkomen dat we werknemers moesten ontslaan. Tel daarbij de gunstige huurvoorwaarden op die het garagebedrijf
ons bood en de mogelijkheden die we zagen in het restaurant met zalen op 700 vierkante meter en 'Créateur' was een feit."
Glazen pui kijkt uit over Bredase Singel
Marc Bloemsaat, Ruud's oudste broer, was ook van meet af aan enthousiast over de inrichting en potentie die de ruimten in Breda hadden. Daar Ruud en Astrid
hun handen vol hadden aan 'De Verbeelding', werd Marc verantwoordelijk voor de tweede loot aan de horecatak. Op 7 januari 2004 opende 'Créateur' zijn deuren.
Een tijdloos, zeer sfeervol ingericht restaurant met een variabel aantal stoelen en een conferentiezaal voor ongeveer 150 personen. Opmerkelijk detail in het
geheel is de pui, die volledig van glas is en die uitzicht biedt over de Singel en zijn vele bomen. Het bedrijf heeft de gelegenheid om gasten te ontvangen
in een goed uitgeruste omgeving. Marc: "De ruimten zijn dermate ingericht dat ze voor uiteenlopende doeleinden geschikt zijn. Denk daarbij aan: vergaderingen,
trainingen seminars, productpresentaties, beurzen of activiteiten met een informeler karakter zoals recepties, proeverijen en (bedrijfs)feesten. Onze
keukenbrigade creëert naar alle wensen van de gastgever gerechten voor de gasten. Daarbij maakt het niet uit hoe de samenstelling van de groep is. Een zeer
enthousiast ontvangen item is het tapasbuffet, wat bestaat uit ongeveer vijftig mediterraan, georiënteerde gerechtjes. We hebben dit reeds geserveerd na
afloop van een vergadering van een raad van commissarissen, bij een bedrijfsfeest en zelfs bij een trouwerij.
Afgelopen week is er ook een overeenkomst gesloten met een intermediair die kunstenaars gaat benaderen voor het houden van exposities. Wij gaan hen de ruimten
beschikbaar stellen."
Créateur' is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast worden er voor speciale
activiteiten flexibele openingstijden gehanteerd. Marc: "De keuken is internationaal, de menukaart wisselt maandelijks en daarbij houden we ook rekening met
de seizoensgerechten. Er is voldoende parkeergelegenheid, een personenlift en zelfs een gehandicaptentoilet. Al deze dingen zorgen ervoor dat onze gasten zich
thuis voelen in het restaurant."
Meer informatie
Internet: www.createur.nl
E-mail: info@createur.nl
|