In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Haringparty Kiwanisclub Oosterhout: 9000 Euro voor goede doelen

Voor de derde maal in haar bestaan organiseerde Kiwanisclub Oosterhout op 2 juni j.l. de Oosterhoutse Haringparty, in de prachtige stadstuin de Schelp aan de Vijzel in Oosterhout. Ondanks het druiligere weer, was deze bijeenkomst wederom een groot succes.


De Kiwanisleden hadden circa 325 kaarten verkocht ten behoeve van het goede doel. De officiële opening werd dit jaar gedaan door de President van Kiwanis Oosterhout, Rinus de Haas. Zijn toespraak was geheel gericht op alle facetten die met haring te maken hebben, zoals de vangst, bereidingswijze, hoe je een haring moet eten en ook allerhande haringse volkswijsheden. Ten overstaan van de vele Oosterhoutse ondernemers, werd de eerste haring aangeboden aan burgemeester mevrouw WH Huijbregts en alle wethouders. Het doel van Kiwanis Oosterhout om middels sponsoring door bedrijven geld binnen te halen voor goede doelen, met name op kinderen gericht, is succesvol gebleken: de opbrengst van de Haringparty was ruim 9.000 Euro. De netto opbrengst van dit project werd aan de onderstaande sociale en culturele doelen besteed: Lievenshove, een onderdeel van Tender, een organisatie voor jeugdzorg, die hulp biedt aan kinderen en jongeren én hun gezinnen als het opgroeien niet van zelf gaat, kreeg 4000 Euro overhandigd ten behoeve van o.a. speeltoestellen voor de nieuwe huisvesting. Stichting Het Vluchtheuveltje, gespecialiseerd in Crisisopvang, ontving 2500 Euro voor een veilig speeltoestel en twee Scouting-groepen ontvingen ieder 1250 euro voor het opknappen van het speelgebied voor hun kinderen.

Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Een serviceclub is een club van mensen Doel van de Kiwanis is door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen en dat bijeengebrachte geld uitgeven aan goede doelen De clubs van Kiwanis zijn autonoom in hun handelen. Ze hebben zich echter wel gebonden aan regels en enkele verplichtingen van Kiwanis International. De leden van de clubs zijn in principe afkomstig uit alle lagen van de bevolking. Om lid te kunnen worden van een club moet men daartoe uitgenodigd worden. De clubs streven naar leden uit verschillende beroepsgroepen, waarbij als regel uit elke beroepsgroep maar één vertegenwoordiger lid is.





...onderneemt
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve, startende ondernemers

...start
Expansie in tijden van een mindere economie

...innoveert
Innoveren tegen lage kosten? Het kan!

...verleid
160 West-Brabantse ondernemers'verleid'

...dupeert
Acquisitiefraudeurs weer actief

...informeert
Seminar CE Markering

...stopt
Stoppen is vaak moeilijker dan beginnen

...organiseert
Bijeenkomst Collegiaal in en uitlenen personeel in de metaalbranche

...belegt
De beleggings- adviseurs

...doneert
Haringparty Kiwanisclub O'hout: 9000 Euro voor goede doelen

...kiest
Wie wordt ondernemer van het jaar?

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wisselt
Jobrotation binnen ROC West-Brabant

...steunt
Roosendaalse ondernemers steunen Villa Pardoes

...integreert
'Grensoverschrijdend E-business project HZ voor het MKB'

...zeilt
Zeilevenement voor ondernemers en managers

...ondertekent
Nieuwe toekomst Zeelandhallen

...viert
Nieuwkomers tijdens lustrum BOS

...leest
In 't kort

...investeert
2003: vier miljard belegd in commercieel vastgoed

...realiseert
Plannen Moerdijkse Hoek stap verder

...verheugt
NVM Bedrijfs Onroerend Goed werkt samen met onderwijsinstellingen