In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Veel belangstelling voor Contacta
Ambiance van gastvrijheid

De 18e edtitie van de Contacta vindt per traditie plaats in de Zeelandhallen te Goes. Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 oktober vindt hier de grootste vakbeurs voor Zuidwest Nederland plaats. Directeur Rein van Vliet van Inter-Expo BV organiseert het evenement dit jaar voor de tiende keer.

Het organisatieteam van de Contacta: v.l.n.r. Rein van Vliet, Jeanet Menheere, en Astrid Raas.

Hij rekent voor de Contacta 2004 op 12.000 bezoekers. Het is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor ondernemend Zuidwest-Nederland. Naast vele bedrijven uit Zeeland, West-Brabant, het Rijnmondgebied en Vlaanderen zijn ook alle Zeeuwse gemeenten weer vertegenwoordigd. De Contacta is een informeel ontmoetingspunt waar in een sfeervolle ambiance zaken worden gedaan. Er zijn opnieuw diverse regionale paviljoens op de Contacta en er worden weer gezellige bedrijvenrecepties gehouden. Ongetwijfeld worden er door de deelnemende bedrijven veel noviteiten gepresenteerd. "Er is op de Contacta een enorme diversiteit van bedrijven met een spin-off van producten en diensten. Het geeft een afspiegeling van de bedrijvigheid in de regio weer. De Contacta bevordert het kennismaken. Zowel met mensen van bedrijven die de beurs bezoeken als met vertegenwoordigers van bedrijven die op de beurs aanwezig zijn", vertelt Rein van Vliet.

Samenwerking
Beursorganisator Inter-Expo werkt inmiddels samen met Organisatie Groep Zuid (OGZ) dat de motor is achter de Brabantse Regio Business Dagen. De samenwerking beoogt het uitwisselen van kennis en contacten waardoor er optimale bedrijven contactdagen in Goes en Etten-Leur gerealiseerd worden. Libëma, een groot Brabants recreatieconcern, heeft de Zeelandhallen onlangs van de gemeente Goes gekocht. Het concern heeft ambitieuze plannen met de Zeelandhallen. Het huidige complex met twee evenementenhallen wordt grondig gerenoveerd. Bovendien wordt er een derde hogere evenementenhal bijgebouwd, van belang voor bijvoorbeeld het geven van concerten en wordt het complex uitgebreid met een servicebioscoop met drie zalen, een wokrestaurant, een fitnesscentrum en een golfwinkel. Naast de Zeelandhallen wordt een nieuw parkeerterrein gerealiseerd met ruimte voor 1400 auto's. Ideaal voor bijvoorbeeld de Contacta, de Horecabeurs en het paardensportevenement Indoor Zeeland. Hetzelfde geldt voor congressen zoals dat van de VNG, volgend jaar juni in Goes.

Uitstraling
Van Vliet en de Zeelandhallen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. "Ik wil te zijner tijd geschikte opvolging en de Zeelandhallen niet zomaar achterlaten. Ik wil een gekwalificeerd hoogstaand complex achterlaten met een geweldige economische uitstraling voor de regio."

Het Goese gemeentebestuur is eveneens begaan met de Zeelandhallen. "De Zeelandhallen dateren van 1988 en zijn uitgegroeid tot een begrip in Goes en omstreken. Geruime tijd is echter al duidelijk dat de hallen moeten worden aangepast aan de eisen van de tijd. De gemeente Goes heeft in 2003 de hallen aangekocht om ze weer door te verkopen aan een goede marktpartij. Met Libëma hebben we zo'n partij gevonden. De Zeelandhallen zijn een bedrijf dat goed draait en in Goes moet blijven", aldus wethouder Sophie van 't Westeinde van economische zaken.

Aardappelen
Rein van Vliet heeft het volste vertrouwen in de naderende Zeeuwse Bedrijven Contactdagen, zoals de formele benaming voor de Contacta luidt. De directie van Libëma zal getuige kunnen zijn van een mooie beurs. "Als ik zie hoeveel toegangskaarten er verkocht zijn: we zitten helemaal vol. Alsof er totaal geen economische malaise heeft plaatsgevonden. Er is geen leeg plekje over. We merken dat de belangstelling van buiten de Zeeuwse regio toeneemt. Ook bedrijven van buiten de regio willen op de Contacta kennismaken met mogelijke opdrachtgevers en potentiële afnemers. Je merkt dat de Zeeuwse economie aantrekt. Ik zou bijna zeggen: 'Zeeuwse bedrijven, let op je zaakje'. Zeeland wordt steeds interessanter. De verbindingen zijn goed, er is geen fileprobleem en de havenontwikkeling neemt toe. Zeeland is al lang niet meer de provincie van aardappelen en uien."

Meer informatie
Voor nadere informatie over de beurs kunt u contact opnemen met Jeanet Menheere
Internet: www.zeelandhallen.nl
E-mail: zeelandhal@zeelandnet.nl


...informeert
Het kabinetsbeleid helder verklaard

...start
Gebouwtechnisch Maatwerk

...innoveert
Innovatief ondernemerschap in de (Starters)lift

...bezoekt
'Ik kan iedereen de Startersdag aanraden'

...jubileert
Twee generaties Fens 25 jaar bij KvK

...vergaart
Snel kennis vergaren tijdens een seminar

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Netwerken in de regio

...organiseert
Goes is economisch hart van Zeeland

...ontmoet
Ambiance van gastvrijheid

...onderneemt
Burgemeester geniet van ondernemers- geest

...presenteert
"Het draait om mensen"

...groeit
Vliegbasis Gilze-Rijen maakt zich op voor uitbreiding

...behartigt
Belangenbehartiging met sociaal gezicht

...golft
Golf slaat aan in regio Gilze en Rijen

...begeleidt
"Het gras is niet groener bij de buren"

...werkt
Vijftigplussers aan het werk houden, geen luxe maar pure noodzaak

...ontwikkelt
Risico en rendement dichter bij elkaar

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...revitaliseert
Financiële steun is aanzet tot verdere revitalisering bedrijventerrein

...huisvest
NVM Bedrijfs Onroerend Goed komt met groot winkelmarkt- onderzoek