In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Gilze-Rijen thuisbasis voor Yoldas & Partners
"Het gras is niet groener bij de buren"

Tumer Yoldas heeft binding met de gemeente Gilze-Rijen. Vanwege zijn werk ging hij naar Tiel en vervolgens naar Den Bosch, maar sinds een goed jaar is zijn bedrijf gevestigd langs het Rijense spoor. "Veel mensen willen wel eens ergens anders gaan wonen. Ik heb dat gedaan en kan zeggen dat het gras bij de buren niet groener is. Gilze-Rijen is gewoon een fijne gemeente om te wonen."

Tumer Yoldas voor het kantoorpand.

Tumer Yoldas groeide op in Rijen en kwam in 1996 van school en combineerde vervolgens werk bij de ING Bank met avondstudie. Hij verhuisde naar Tiel. "Ik heb drie jaar bij ING gewerkt en bediende daar de Turkse doelgroep. Er werd door ING een project opgestart voor de allochtone relaties. Dat liep goed, maar de bank deed er te weinig mee. Ik wist dat er meer uit te halen zou zijn en begon samen met een compagnon voor onszelf," vertelt Yoldas in zijn kantoor langs het Rijense spoor. De beginfase van de onderneming verliep voorspoedig. Na korte tijd stonden er dertig medewerkers op de loonlijst. "Het concept is dan ook prima. Wij zijn financieel intermediair voor Turkse klanten. Dat betekent niet alleen de taal spreken, maar ook de cultuur en de gebruiken kennen. Dat schept een band." De laatste jaren nam ook het bewustzijn van de tweede en derde generatie Turkse Nederanders toe. Yoldas: "Het is ze duidelijk dat ze niet terug naar Turkije gaan, maar in Nederland hun toekomst hebben. Ze geven dus hier hun geld uit aan huizen en andere zaken. Wij begeleiden ze daarin op een professionele manier."

Virtual office
Yoldas & Partners startte in een gehuurd pand in Den Bosch. Toch bleef de gemeente Gilze-Rijen trekken. "Ik ben naar het gemeentehuis gestapt en heel snel werd mij een kavel voor wonen en werken aangeboden. Het was de bedoeling dat mijn meewerkende vrouw kantoor aan huis zou krijgen, maar dat veranderde toen de gemeente mij een groter kavel aanbood. De keuze voor verplaatsing van het hele bedrijf naar Rijen was snel gemaakt." In dezelfde periode nam Tumer Yoldas een aantal strategische beslissingen. Hij brak met zijn compagnon die andere bedrijfsideeën had en ging verder onder de huidige naam. "Belangrijk was om de automatisering verder te optimaliseren. We hebben nu een 'virtual office', waardoor we overal kunnen werken. Er zijn een aantal vertegenwoordigers in het land en die kunnen online op onze systemen werken," aldus Yoldas die daarmee de kosten van extra vestingen bespaart. Momenteel werken er twaalf mensen in het Rijense kantoor en zijn er zeven vertegenwoordigers in den lande werkzaam. Vanwege de Turkse doelgroep spreken alle medewerkers zowel vloeiend Nederlands als Turks.

Erkenning
Tumer Yoldas is met zijn dertig lentes een jonge ondernemer. "Ik heb het gevoel dat ik op de derde trede van de succesladder van elf treden sta," zegt Yoldas cryptisch. "Op een gegeven moment moet er een organisatie staan die landelijke bekendheid heeft en bij minimaal zeventig procent van de doelgroep bekend is. Verder wil ik bewijzen dat Turkse intermediairs goede en betrouwbare partners kunnen zijn." Ook Gilze-Rijen kan wel eens meeliften op het aanstaande succes. "De gemeente is eigenlijk alleen bekend dankzij de vliegbasis. Ik merk dat steeds meer van mijn klanten weten dat we in Gilze-Rijen zitten. Regelmatig komen er ook klanten bij ons op bezoek," aldus de ondernemer. Over erkenning heeft Yoldas niet te klagen. Hij werd als oud-leerling van De Rooi Pannen genomineerd voor meest succesvolle ondernemer en bij een landelijke verkiezing kwam Yoldas als beste Turkse ondernemer uit de branche zakelijke dienstverlening uit de bus. "Je moet het met een korreltje zout nemen. Het is natuurlijk een kleine jury die dat vindt. Het is belangrijker hoe de klanten over ons kantoor denken," aldus de bescheiden ondernemer.


...informeert
Het kabinetsbeleid helder verklaard

...start
Gebouwtechnisch Maatwerk

...innoveert
Innovatief ondernemerschap in de (Starters)lift

...bezoekt
'Ik kan iedereen de Startersdag aanraden'

...jubileert
Twee generaties Fens 25 jaar bij KvK

...vergaart
Snel kennis vergaren tijdens een seminar

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Netwerken in de regio

...organiseert
Goes is economisch hart van Zeeland

...ontmoet
Ambiance van gastvrijheid

...onderneemt
Burgemeester geniet van ondernemers- geest

...presenteert
"Het draait om mensen"

...groeit
Vliegbasis Gilze-Rijen maakt zich op voor uitbreiding

...behartigt
Belangenbehartiging met sociaal gezicht

...golft
Golf slaat aan in regio Gilze en Rijen

...begeleidt
"Het gras is niet groener bij de buren"

...werkt
Vijftigplussers aan het werk houden, geen luxe maar pure noodzaak

...ontwikkelt
Risico en rendement dichter bij elkaar

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...revitaliseert
Financiële steun is aanzet tot verdere revitalisering bedrijventerrein

...huisvest
NVM Bedrijfs Onroerend Goed komt met groot winkelmarkt- onderzoek