In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Golf slaat aan in regio Gilze en Rijen

Liefst vier golfterreinen herbergt de gemeente Gilze en Rijen. In Molenschot liggen Princenbosch en Toxandria, Weilenseind is gevestigd in Gilze en de kern Rijen is gezegend met Brabant Golf. De inwoners kunnen maar kiezen.

Eigenaar Cees Beenackers.

De grootste golfbaan van de gemeente en de provincie is Princenbosch met 27 holes. Eigenaar Cees Beenackers was jaren geleden een agrariër met visie. Hij vertelt: "Het was mij al snel duidelijk dat er de toekomst van de landbouw niet beter zou worden. Ik ben me gaan oriënteren en kwam uit bij golf. Na verder onderzoek was duidelijk dat een golfterrein op deze locatie mogelijk zou moeten zijn." Beenackers vormde het boerenbedrijf om naar een golfbaan met 18 holes. Later werden er nog eens negen extra holes aangelegd. "In de gemeente zijn er vier complexen. Ze bedienen allemaal hun eigen markt, van beginners tot gevorderden, en dat overlapt elkaar slechts deels. Er is hier dan ook zeker ruimte voor vier golfbanen. In de regio Tilburg-Breda wonen een half miljoen mensen en golf wordt steeds populairder. De markt is zeker niet verzadigd, want wij hebben zelfs nog wachtlijsten." Princenbosch telt momenteel 1400 leden die worden bediend door vijftien medewerkers. Volgens Beenackers is dat een goede economische ontwikkeling. "Op de oppervlakte van ons golfcomplex kunnen of drie agrariërs werken of - zoals nu - vijftien personen. Dan hebben we het nog niet eens over onze toeleveranciers. Daarnaast besteden wij veel zorg aan ons complex, waardoor ook de landelijke omgeving wordt onderhouden," aldus Beenackers.

Toegankelijk
Anita Broekhoven spant zich als secretaris in voor Brabant Golf. Op de vraag naar de reden van het grote aantal golfterreinen in de gemeente antwoordt ze: "Geen idee. Het heeft wellicht met de landelijke ligging van Gilze en Rijen te maken. Onze locatie is aan de Statenlaan en dat is net aan de rand van de bebouwde kom van Rijen." Brabant Golf is een vereniging met ongeveer 225 leden en men heeft zes holes ter beschikking. Toegankelijkheid is een sterk punt volgens Anita Broekhoven. "Onze vereniging is klein en wij zijn relatief gezien goedkoop. Ook mensen die golf eens serieus willen proberen, kunnen bij ons terecht. Je moet lessen volgen, maar hoeft bijvoorbeeld geen aandeel te kopen. Onze leden komen uit een cirkel van zo'n twintig kilometer rond Rijen." Over het zakelijke aspect van golf vertelt de secretaris: "Golf is een sport waar zakelijke ontmoetingen belangrijk zijn. Men ontmoet elkaar en van het één komt vaak natuurlijk ook nog het ander."

Kampioenschap
Volgens de heer Ottevanger van Golfpark Weilenseind is golf er voor alle lagen van de bevolking. "Golf neemt op dit moment een enorme vlucht. In de Engelstalige landen speelt ongeveer zeven tot tien procent van de bevolking golf. In Nederland is dat nu nog maar anderhalf procent. De verwachting is dat dit sterk zal toenemen. Nederland vergrijst, waardoor er steeds meer 60-plussers zullen zijn. Deze mensen zijn veel actiever dan voorheen en gaan dus golfen. Daarnaast komt er veel aanwas van dertigers en veertigers." Golfpark Weilenseind heeft binnenkort 9 holes ter beschikking en is een goede instaplocatie voor de startende golfer dankzij de lage tarieven voor zowel lidmaatschap als leskosten. Het is volgens Ottevanger een goede zaak dat er vier complexen in de gemeente zijn. "Andere sportterreinen worden betaald met gemeentesubsidie. Wij spelen in op een duidelijke behoefte en een golfcomplex kost de gemeenschap niets. Golf leeft hier ook echt. Eén keer per jaar houden we zelfs het Gilze-Rijens kampioenschap. De vier kernen spelen dan tegen elkaar. Dat is altijd heel gezellig," aldus Ottevanger.


...informeert
Het kabinetsbeleid helder verklaard

...start
Gebouwtechnisch Maatwerk

...innoveert
Innovatief ondernemerschap in de (Starters)lift

...bezoekt
'Ik kan iedereen de Startersdag aanraden'

...jubileert
Twee generaties Fens 25 jaar bij KvK

...vergaart
Snel kennis vergaren tijdens een seminar

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Netwerken in de regio

...organiseert
Goes is economisch hart van Zeeland

...ontmoet
Ambiance van gastvrijheid

...onderneemt
Burgemeester geniet van ondernemers- geest

...presenteert
"Het draait om mensen"

...groeit
Vliegbasis Gilze-Rijen maakt zich op voor uitbreiding

...behartigt
Belangenbehartiging met sociaal gezicht

...golft
Golf slaat aan in regio Gilze en Rijen

...begeleidt
"Het gras is niet groener bij de buren"

...werkt
Vijftigplussers aan het werk houden, geen luxe maar pure noodzaak

...ontwikkelt
Risico en rendement dichter bij elkaar

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...revitaliseert
FinanciŽle steun is aanzet tot verdere revitalisering bedrijventerrein

...huisvest
NVM Bedrijfs Onroerend Goed komt met groot winkelmarkt- onderzoek