In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Ondernemersgala 2004 En de winnaar is...?

Ondernemersgala 2004 is een gezamenlijk initiatief van Junior Kamer Roosendaal, Multi Sport Top Shot Roosendaal, Golden Tulip De Reiskoffer en Studio I-Bizz Bosschenhoofd. Het idee van deze uitverkiezing is het verlangen de oude BOV trofee van de Junior Kamer weer nieuw leven in te blazen. De organisatoren willen, zeker in deze moeilijke economische tijden, het regionale bedrijfsleven een stimulans geven om elkaar te ontmoeten en samen weer nieuwe business aan te pakken. We spraken met de drie genomineerden van het Ondernemersgala.

Giel Koevoets.

"Altijd al ondernemer gevoeld"
Giel Koevoets nam in 2001 als werknemer met twee anderen de divisie exceptioneel wegvervoer van Mammoet over. In drie jaar groeide het personeelsbestand - mede dankzij strategische overnames - van 20 naar 90 werknemers. De groei kwam dus snel. "We hebben onze interne organisatie goed voor elkaar. De formule is prima en groei betekent bij ons niet meer dan 'meer van hetzelfde'," aldus Koevoets. Op een belangrijke voorwaarde voor goed personeelsbeleid heeft de directie van Mammoet Road Cargo een voordeel. "We zijn eerst zelf werknemer geweest en kijken nog steeds met werknemersogen naar ons bedrijf. We doen dit niet om er rijk van te worden, maar belangrijker is het werkplezier. Je moet mensen uitdagingen geven. We proberen onze mensen tot kleine ondernemers te maken. Ik ben eerst vijftien jaar chauffeur geweest en toen voelde ik me ook al een soort ondernemer voor die functie," aldus de directeur. In de toekomst moet Mammoet Road Cargo uitgroeien tot een belangrijke Europese speler in de markt van exceptioneel vervoer.

Henk Strootman.

"Preventief bezig zijn met ziekteverzuim"
Het is voor Henk Strootman van Strootman Trading, een bedrijf met de wereld als speelveld, duidelijk dat zijn veertig medewerkers het bedrijfskapitaal zijn. "Je probeert als leider je ideeën over te brengen op de medewerkers. Je geeft de grote lijn aan en uiteindelijk moeten de mensen handelen of het hun eigen idee is. Belangrijk is ook dat je positiviteit overbrengt op je medewerkers. Mede hierdoor krijgen medewerkers de ruimte zich te ontplooien. Een uitstekende samenwerking met de partners, zowel leveranciers en klanten, die innovatie en kwaliteit verbetert, leidt tot een steeds groeiende omzet en resultaat. "Wat vraagt de markt? Dat is de belangrijkste vraag. Verder moet je steeds blijven nadenken over de verschillende interne bedrijfsprocessen. Hoe kun je zaken - op welk gebied dan ook - beter aanpakken? Heilige huisjes mogen bij ons niet bestaan," aldus de directeur. Rode draad bij Strootman Trading blijft het personeel. Er wordt actief gewerkt aan een laag ziekteverzuim. Strootman draait daarin de zaken om. "In plaats van een dure ziektekostenverzekering besteed ik een deel van dat geld aan bedrijfsfitness bij de sportschool in Zevenbergen. Van sporten ga je goed in je vel zitten, voel je je fitter en word je minder snel ziek."

Arjan Akkermans.

"Eén van het team zijn"
Carrosserie Akkermans heeft zo'n dertig medewerkers in dienst. Arjan Akkermans is directeur en voelt zich één met zijn team. "Ik begin elke dag als eerste en kom ook in de werkplaats om de taken te verdelen. Heel belangrijk vind ik de persoonlijke betrokkenheid voor elkaar. Ik heb oprecht gemeende interesse in mijn medewerker." Evenals genomineerde Koevoets spreekt ook Akkermans van kleine bedrijfjes binnen het bedrijf. Ondernemende werknemers zijn gewenst. "Ze moeten toch onze klanten meer dan tevreden houden. Als dat zo is, blijft ook voor hen het werk komen," zegt Akkermans. Belangrijk vindt hij verder eerlijkheid. Een woord is nog steeds een woord en afspraken moeten worden nagekomen. Het is daarnaast de bedoeling om Carrosserie Akkermans tot een nog stabieler bedrijf te maken en de kwaliteit van de werkzaamheden verder te verhogen. Er wordt daarbij vooral gekeken naar grote Europese aanbestedingen. Ondertussen zal het bedrijf blijven innoveren in de productieprocessen. "Dat doen we namelijk al vanaf 1811," grapt Akkermans.

Het Ondernemersgala 2004 zal op zaterdag 13 november plaatsvinden in Golden Tulip De Reiskoffer te Bosschenhoofd.

Voor meer informatie:
Internet: www.ondernemersgala.nl


...onderneemt
Het grootste zakelijke platform in Zuidwest Nederland

...start
"We maken kabaal voor de ondernemer"

...prikkelt
Kritische (zelf)reflectie prikkelt uw ondernemersgeest

...redt
'Eén ochtendje praten kan je bedrijf redden'

...spreekt
Maij-Weggen spreekt op eindejaars- bijeenkomst KvK

...bespaart
Tijdig uitschrijven bespaart geld

...deponeert
Boete bij te laat deponeren

...belegt
De beleggings- adviseurs

...werft
Regionaal dagblad ideaal voor personeelswerving

...informeert
Ondernemen doe je met een coach

...organiseert
Ondernemersgala 2004 En de winnaar is...?

...rijdt
Zakelijk onderweg

...roept
Havenburgemeesters roepen op tot bovenregionaal beleidsplan

...acquireert
Zeeland Seaports: meer aandacht voor acquisitie

...vervoert
Havens zijn heel belangrijk voor de Zeeuwse economie

...behartigt
Vrijland nieuwe voorzitter Port Promotion Council Zeeland

...ontwikkelt
Ontwikkelingen in de kanaalzone

...bindt
Clustervorming bindt industrie aan Zeeland

...ontwikkelt
Infrastructuur en arbeid belangrijke vestigings- voorwaarden

...vraagt
Gevraagd: Technisch personeel

...groeit
WCT bepalend voor economische toekomst Zeeland

...netwerkt
Netwerken in de regio

...bezoekt
Sfeer, bereikbaarheid en keuze winkelaanbod doorslaggevend voor bezoek aan binnenstad

...huisvest
Nieuwe internetsite funda in business