In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

De Griekse Wereld:
Een ontmoetingsplaats voor Griekenlandliefhebbers

Op zoek naar werk van de Griekse artiest Theodorakis, muziek van de zanger Dalaras of naar Rebetiko-muziek? Of wil je weten of een lp van dertig jaar geleden ook op cd uitgekomen is? Naar alle waarschijnlijkheid vind je een antwoord bij de internetwinkel de Griekse Wereld. Kirki Buys-Mazaraki (46 jaar) uit Breda is in november 2005 gestart met de internetwinkel: www.grieksewereld.nl. Via internet verkoopt ze een uitgebreid assortiment aan Griekse bladmuziek, literatuur, kookboeken, films, dvd's en cd's.


De Griekse Kirki Buys-Mazaraki verkoopt boeken en lesboeken in het Nederlands, Grieks of een andere taal. Ze heeft zowel oude als nieuwe litteratuur, boeken over reizen, hotels in Griekenland of wijnroutes.

De Griekse Kirki Buys-Mazaraki is twintig jaar geleden naar Nederland gekomen om met haar vakantieliefde te trouwen: een Nederlander. Inmiddels is Kirki volledig geïntegreerd. Ze spreekt de Nederlandse taal. Ook heeft ze twee kinderen, die ze tweetalig opgevoed heeft. Regelmatig kocht ze in Amsterdam bij het Het Griekse Eiland haar (les)boeken. Deze winkel verkocht alles wat te maken had met Griekenland: boeken, cd's, reisgidsen en muziek. Toen ze hoorde dat haar favoriete winkel: Het Griekse Eiland overgenomen wilde worden, begon het ondernemersbloed van Kirki te kriebelen. Zij en haar man vonden het jammer dat de winkel zou verdwijnen, want het was een begrip voor alle Grieken en Griekenland liefhebbers in Nederland en Vlaanderen. Daarom heeft ze een gedeelte van de voorraad overgenomen en heeft ze voorlopig gekozen voor een internetwinkel met op termijn een fysieke winkel. Kirki Buys-Mazaraki: "Voorlopig leveren we alle artikelen via internet. We kunnen aan alles komen dat met Griekenland te maken heeft. Mijn assortiment bestaat voor het grootste gedeelte uit boeken en lesboeken in het Nederlands, Grieks of een andere taal. Ik heb zowel oude als nieuwe litteratuur, boeken over reizen, hotels in Griekenland of wijnroutes. Mijn cliëntèle bestaat uit vaste klanten. Het zijn mensen die een huis in Griekenland hebben of er graag op vakantie gaan. De Griekse Wereld is een ontmoetingsplaats voor Griekenlandliefhebbers." Kirki heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Thessaloniki. Al vijftien jaar geeft ze Griekse les op o.a. de Volksschool West-Brabant en verrichte vertaalwerkzaamheden voor diverse bedrijven en instellingen. De van oorsprong Griekse o nderneemster werkt samen met twee tijdschriften: Lychnari en Griekenland Magazine. Lychnari is meer een academisch tijdschrift en wordt gelezen door onder andere studenten van de universiteit van Amsterdam.

In beide bladen wordt in samenspraak met de redacties een boeken- en muziekrubriek gepubliceerd, waarin recentste uitgaven worden besproken. Als er bij de bladen specifieke vragen van lezers binnenkomen over Griekenland worden lezers naar de Griekse Wereld doorverwezen. Kirki krijgt uiteenlopende vragen. Zo willen mensen weten waar ze een cursus Grieks in Griekenland kunnen volgen of hoe ze aan oud traditioneel Grieks meubilair zoals bijvoorbeeld een koffiehuisje kunnen komen. Voor bedrijven kan de Griekse Wereld ook uitkomst bieden. Kirki: "Ik kan bedrijven in contact brengen met vertalers en tolken. Ook heb ik contacten met importeurs van wijn en andere Griekse producten. Ondernemers kan ik verwijzen naar bedrijven in Griekenland. En stel je voor dat bedrijven bijvoorbeeld een Griekse avond willen organiseren, dan kan ik ze in contact brengen met Griekse muziekbands." Zoals voor de meeste ondernemers heeft het ondernemersschap voor Kirki Buys-Mazaraki veel voordelen. Ze kan haar eigen tijd indelen en met twee kinderen en met het les geven, is dit wel handig. Toch is ze behoorlijk veel tijd met haar onderneming kwijt. Kirki: "Alle artikelen zet ik zelf op internet, de site moet actueel gehouden worden en als er een nieuwe cd of een nieuw boek verschijnt, voeg ik er ook een omschrijving bij voor op de site. Daarnaast heb ik veelvuldig contact met leveranciers in Griekenland." Kirki is gedreven en heel klantgericht. Nu is ze gestart met het verkopen van artikelen via internet, maar binnen niet al te lange tijd hoopt ze een fysieke winkel te openen.

Informatie
www.grieksewereld.nl


...geeft tips
Yvonne Swaans onderneemt met passie

...gaat Grieks
Een ontmoetings-plaats voor Grieken-landliefhebbers

...spreekt
In 't kort

...op de beurs
Regionale Bedrijvenbeurs 2006

...bij de procesindustrie
PZW koppelt talent aan procesindustrie

...vernieuwd
Syntens, een prikkel voor het vernieuwingsproces.

...brengt aan de man
"Zachte factoren zijn van invloed op verkoop bedrijf"

....knipt
3 kappers de Pauw vieren eeuwfeest

...bouwt
Ontwikkelingsvisie Oosterhout tot 2020

...bouwt uit
Gebiedsvisie Oosterhout-Oost

...met z'n alle
Voor een vitale gemeente

...in gesprek
Een kritische blik op de gemeente

...bloeit
Méér dan een sympathieke campagne

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij

...belegt
De Beleggingsadviseurs