In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

3 kappers de Pauw vieren eeuwfeest

In 1906 opende Jules de Pauw zijn kapperszaak in Roosendaal. Dat 100 jaar later 'de Pauw' nog steeds een begrip in Roosendaal zou zijn, had de uit Brussel afkomstige Barbier nooit durven hopen. Twee van zijn vijf kinderen, Arthur senior en Nestor de Pauw, traden in zijn voetsporen. Op hun beurt namen Arthur's zonen, Arthur junior en Jean Pierre, evenals Nestor's zoon Raymond de kappersschaar ter hand.


Hoe wordt een onderneming 100 jaar of ouder? "Door interesse in het vak en geloof in eigen kunnen", zegt Raymond de Pauw. "Door niet teveel na te denken, maar gewoon doen", vullen zijn neven Arthur en Jean Pierre aan. West-Brabant telt 375 bedrijven die 100 jaar of ouder zijn. Eenvijfde van deze bedrijven bestaat uit eenmanszaken evenals de zaken van kappers de Pauw. "Het kappen zit ons in het bloed", vertelt Arthur. "Van kinds af aan werden we er bij betrokken, omdat we de zaak aan huis hadden. Wij groeiden op met het kappersvak. Hoewel het altijd wel druk was, bracht het ook veel sfeer in huis." Een zoon en dochter van Arthur junior zijn inmiddels ook actief bezig in het kappersvak en bij de overige kinderen en kleinkinderen wordt niet getwijfeld aan het aangeboren kapperstalent.

Het jubilerende bedrijf is met zijn tijd meegegaan. Jean Pierre: "Mensen kiezen nu bewuster voor een bepaalde kapper en zijn veel mondiger geworden. Daarom volgen wij de mode en de ontwikkelingen op het vakgebied op de voet". Raymond vult aan: "Maar de sfeer in de zaak is nog steeds heel belangrijk. Het sociale karakter van een kapperszaak uit onze vaders' tijd mag nooit verloren gaan. Er moet gewerkt worden, maar een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Dan is het genieten en niet echt werken."

De drie kleinzoons van oprichter Jules de Pauw zien elkaar niet als concurrenten. "100 jaar is een reden om trots op te zijn. Dit bereik je niet wanneer je elkaar als concurrenten ziet," aldus Raymond, "Wij wisselen ideeën uit maar geven onze eigen creativiteit vorm. Om deze kwaliteit te kunnen blijven garanderen, zijn we altijd zelf in de zaak aanwezig zodat we ervoor kunnen zorgen dat klanten tevreden de deur uit gaan" vullen Arthur en Jean Pierre aan. Speciaal voor deze klanten zullen kappers de Pauw de komende maanden voldoende aandacht besteden aan het 100-jarig bestaan met als klap op de vuurpijl, een gigantisch feest ter afsluiting van hun jubileumjaar.

Meer informatie:
www.raymonddepauw.nl


...geeft tips
Yvonne Swaans onderneemt met passie

...gaat Grieks
Een ontmoetings-plaats voor Grieken-landliefhebbers

...spreekt
In 't kort

...op de beurs
Regionale Bedrijvenbeurs 2006

...bij de procesindustrie
PZW koppelt talent aan procesindustrie

...vernieuwd
Syntens, een prikkel voor het vernieuwingsproces.

...brengt aan de man
"Zachte factoren zijn van invloed op verkoop bedrijf"

....knipt
3 kappers de Pauw vieren eeuwfeest

...bouwt
Ontwikkelingsvisie Oosterhout tot 2020

...bouwt uit
Gebiedsvisie Oosterhout-Oost

...met z'n alle
Voor een vitale gemeente

...in gesprek
Een kritische blik op de gemeente

...bloeit
Méér dan een sympathieke campagne

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij

...belegt
De Beleggingsadviseurs