In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Columns
mr. H.G.M Daemen
Dimitri Duine
Mr. C.L.M. Gommers
Peter Schuitmaker
De taak van de notaris in een notedop
mr. H.G.M Daemen
notaris te Oosterhout




De notaris heeft tot taak om afspraken die u maakt zodanig op te schrijven dat daar later geen conflicten meer van komen. Daarbij moet hij partijen adviseren en wijzen op de juridische gevolgen van hetgeen zij bij hem ondertekenen. Veelal bespreekt hij vooraf met de betrokkenen de verschillende mogelijkheden die de wet biedt, ook fiscaal.
De notaris is een onpartijdig en onafhankelijk juridisch specialist, aan wie de wetgever de taak heeft toevertrouwd om bij bepaalde belangrijke rechtshandelingen te waken over de belangen van partijen en zelfs over de belangen van derden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de koop en verkoop van een huis, het opstellen van testamenten, een samenlevingscontract, huwelijksvoorwaarden, het oprichten van een stichting, een vereniging, een NV of een BV, de overdracht van aandelen, estate planning, de verdeling van uw nalatenschap, enzovoort.
Steeds ziet de notaris er op toe, dat de wettelijke regelingen worden nageleefd en dat de afspraken tussen partijen evenwichtig zijn. Hij is in feite een hoeder van het recht en fungeert soms ook als een soort rechter in vredestijd. U begrijpt, dat hij daartoe de wet en ook de toepassingen ervan door en door behoort te kennen en dat hij ook moet kunnen bouwen op ervaren en kundige medewerkers. De taken en de verantwoordelijkheden van
de notaris reiken heel wat verder dan het opstellen en voorlezen van de akte. Natuurlijk is van belang, dat hetgeen aldus in een notariële akte wordt vastgelegd goed bewaard wordt, zodat partijen en ook hun afstammelingen dat altijd nog eens kunnen nalezen. Ook dat bewaren is een belangrijke taak van de notaris. De aktes die hij voor u heeft opgesteld en die hij met u ondertekend heeft, vormen het "goud" van de notaris, dat hij minstens 20 jaar zorgvuldig en overeenkomstig allerlei voorschriften in zijn kluis bewaart. Zie hier, de taak van de notaris in een notedop. Kan dat werkelijk allemaal voor een koopje? Nee dus, niet als hij zijn taak werkelijk serieus neemt!




...spreekt
MKB Netwerk Roosendaal organiseert netwerkavond met bergbeklimmer Edmond Öfner

...organiseert
'Het evenement moet meer dan perfect zijn'

...vernieuwt
Een nieuw gezicht voor de Ondernemer

...beveiligt
Ondernemers tevreden over gezamenlijke aanpak met REWIN en Kamer van Koophandel

...innoveert
Syntens Innovatiekracht Tour

...visualiseert
Vernieuwen met Verstand

...groeit
Enorme kansen voor zorgeconomie West-Brabant

....verdedigt
Een advocaat moet gezonde afstand houden

...voorkomt
Voorkomen is beter dan genezen

...bewijst
Meer dan een kostenpost

...onderneemt
Ondernemen met Netwerk Notarissen

...in't kort
Rijken rijden harder

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
zakelijk onderweg

...kijkt vooruit
Goede vooruitzichten kantorenmarkt maar aanhoudende zorg over leegstand