In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Vriens Kunststof Design: innovatief bedrijf gaat mooie toekomst tegemoet
Bedrijf uit Halsteren krijgt ondersteuning van REWIN bij uitbreiding

Vriens Kunststof Design uit Halsteren heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt. Het echtpaar Marius en Anita Vriens begon in 1995 met het ambachtelijk vervaardigen van kunststof relatiegeschenken, stands en andere producten. Alles exclusief en op aanvraag. Inmiddels werkt het bedrijf samen met fabrieken uit Indonesië en China. "Wij zorgen ervoor dat alle producten voldoen aan de Europese keurmerken, zodat de kwaliteit altijd gewaarborgd is," zo legt Marius uit.

Anita, de creatieve kant van het ondernemersechtpaar, vertelt hoe een telefoontje hun leven veranderde: "Na 10 jaar ambachtelijk vervaardigen van kunststof producten, kreeg ik plotseling telefoon van een bedrijf uit Indonesië. Ze wilden hun producten - acrylaat platen - gaan leveren aan Europa en zochten een partner die daarin mee wilde gaan. We zijn vervolgens zelf naar Indonesië gegaan en uiteindelijk hebben we een samenwerking opgezet. De producten komen nu per container aan en wij verspreiden ze verder richting distributeurs."

Kwaliteit staat voorop
Maar Indonesië is niet het enige land waarmee Vriens Kunststof Design zaken doet. De zakelijke uitstapjes gaan sinds 2005 ook naar China. "We hebben een samenwerking opgezet met een fabriek die materialen van hoogwaardige kwaliteit aluminium vervaardigt," aldus Marius. "Dit aluminium is zeer geschikt om te gebruiken voor reclameborden en als plaatmateriaal voor de bekleding van gevels van gebouwen. Maar ook voor de interieurbouw is het aluminium perfect te gebruiken. Bijvoorbeeld voor het maken van koffers, of lamellen."

Uitbreiding van het bedrijf
Vrienden van het echtpaar, woonachtig in Engeland, werden betrokken bij de nieuwe activiteiten. Uiteindelijk besloten ze om met z'n vieren de stap te zetten en een nieuw bedrijf op te starten: "David en zijn vrouw waren al werkzaam in dezelfde branche en hadden dus veel kennis van de Britse markt. Wij zijn de producten gaan verkopen in Nederland; zij in Engeland." In het nieuwe bedrijf is Marius technisch directeur en is David Wilson eindverantwoordelijk voor de verkoop en de marketing. "Samen met de creatieve inbreng van Anita is dat een ideale combinatie," aldus Marius.

Ondersteuning en door REWIN
Voor een relatief klein bedrijf zijn er behoorlijk grote stappen gezet. Hierbij hebben Marius en Anita de ondersteuning ingeschakeld van REWIN: "We hebben eerst gezamenlijk gekeken naar de mogelijkheden voor grote voorraadopslag in Halsteren. Dit vraagt namelijk om een behoorlijke investering. Via REWIN hebben we een prognose laten maken. Met dit rapport hebben we de benodigde financiering aangevraagd bij een bank. En gekregen. De meerwaarde van REWIN hierin? Als ondernemer heb je het weliswaar in je hoofd, maar hoe zet je het juist op papier, daar gaat het om. Michael Bakker van REWIN heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Het helpt om een partij als REWIN achter je te hebben staan. Dit verlaagt de drempel om beslissingen te nemen die je anders wellicht pas veel later of helemaal niet had genomen."

Zoektocht naar innovaties
Marius en Anita zijn continu op zoek naar innovaties. Hierdoor ligt er nog veel in het verschiet: "We zien volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld toepassingen in de meubelbranche en scheepsinterieurbouw. Daar liggen dus nog genoeg kansen voor ons. Maar ook als het gaat om uitbreiding van ons werkgebied. Na Nederland en Engeland zijn we bezig met de voorbereidingen voor uitbreiding richting België en Duitsland. We hebben de exclusieve afspraak lopen met de Chinese fabrikant dat we de hele Europese markt mogen opgaan. Dat is een mooi vooruitzicht natuurlijk, maar we doen het wel verstandig: stapje voor stapje!" www.vkdgroup.com

Heeft u net als Marius en Anita ook plannen om uit te bereiden en te investeren? Bezoek dan Innovent, hét evenement voor ondernemers die willen veranderen en groeien. Michael Bakker van REWIN zal in twee workshops ingaan op alle ins en outs die komen kijken bij uitbreiding en financiering van uw onderneming. Innovent vindt plaats op 30 mei aanstaande in Sky Dive in Roosendaal. Meer informatie vindt u op www.innovatiewestbrabant.nl. Michael Bakker is bereikbaar op telefoonnummer 076 - 56 46 784 of per e-mail m.bakker@rewin.nl


...begint
Tackler tackelt arbeidsconflicten

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...toekomst
Studenten techniek hebben de toekomst

...groeit
Bedrijf uit Halsteren krijgt ondersteuning van REWIN bij uitbreiding

...ontwikkelt
Innovatieve ondernemers uit West-Brabant in MKB Top 100

...werkt samen
Unieke samenwerking onderwijs en bedrijfsleven in West-Brabant

...innoveert
30 mei innovatiecongres

...vraagt
Gratis themadag: Levert uw bedrijf straks wat op?

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...netwerkt
Netwerken is soms net werken

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...lift
Internationale handel in de lift

...coacht
Het draait toch vooral om economische onafhankelijkheid

...verlangt
Techniek wil ambachtschool terug

...leert
Shell: Leerlingen enthousiast

...schakelt
De verbindende schakel tussen bedrijfsleven en student

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...vult
Technisch personeel headhunten

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
zakelijk onderweg

...betekent
'Ondernemers moeten iets betekenen voor de samenleving'

...kijkt
De stand van zaken...

...onroerend goed
Wateroverlast en de gevolgen voor het Nederlands vastgoed

...woont
Wonen en werken in een landelijke omgeving

...slaagt
Wonen en werken in een landelijke omgeving