In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

De stand van zaken...


De prijsuitreiking in de stand van Satelliet Meubelen.

Meldt uw nieuws
BREDA - Gaat uw bedrijf verhuizen, krijgt u een nieuwe directeur, heeft u een nieuw product uitgevonden waarop u zo trots bent dat u het wel van de daken zou willen schreeuwen? Meldt het ons. Deze maand zijn we in de Ondernemer begonnen met de rubriek 'de stand van zaken'. De rubriek wordt gevuld met korte berichten uit het zakenleven. Onze interesse is heel algemeen, als het maar nieuws is en geen verkapte reclameboodschap. Bedrijven kunnen hun nieuwsberichten mailen naar: r.gregoor@bndestem-PZC.nl of naar info@deondernemer.com. Hou het zo kort mogelijk, des te meer kans is er op publicatie.

Tekortkomingen
BREDA - Veel kleine accountantskantoren zullen verbeteringen moeten doorvoeren om voor een vergunning in aanmerking te kunnen komen. Ze voldoen voor een groot deel nog niet aan de eisen die de Wet toezicht accountantorganisaties (Wta) aan het doen van wettelijke controles stelt. Dit blijkt uit de eerste 89 onderzoeken die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft uitgevoerd bij aanvragers van een vergunning. Van de 89 kantoren komen er 18 in aanmerking voor een vergunning. 71 kantoren voldoen niet, of nog niet geheel aan de eisen. Bij 25 kantoren zijn de tekortkomingen zodanig dat de AFM het voornemen heeft geen vergunning te verlenen. De overige 46 kantoren krijgen een maand de tijd om orde op zaken te stellen. aar belang

Topsalarissen
BREDA - De nu al weken voortdurende en jaarlijks terugkerende discussie over de stijging van de beloning van een paar topmannen vraagt om een oplossing. Het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen heeft deze oplossing tijdens het CNV-symposium 'Medezeggenschap' bij monde van NCD-voorzitter Willem F. Hollander aangedragen. 'De sleutel tot het vinden van een opening in de beloningsdiscussie ligt in handen van de OR', aldus Hollander. 'Het NCD stelt daarom voor om de voordrachtscommissaris, ook wel de OR-commissaris genoemd, automatisch lid te laten zijn van de remuneratiecommissie. Op deze wijze kan de OR een deskundige vertegenwoordiger aanwijzen.'

Starters
BREDA - De meeste nieuwe ondernemingen falen al na vijf jaar. Om die starters voor een faillissement te behoeden heeft Origano Marketing het rapport 'De vijf meest gevaarlijke trends voor alle ondernemers' samengesteld. Het rapport is gratis te verkrijgen via internet: www.OriganoMarketing.com of door even te bellen met 0342- 492552. Dan krijgt u het rapport op papier. Ongeveer tachtig procent van de nieuwe ondernemers is gedoemd te falen voordat ze nog maar begonnen zijn. Dat komt door de steeds groeiende kosten en sterke concurrentie, stelt Origano in een eigen onderzoek.

Saxon
BERGEN OP ZOOM - Saxon Motorcycles Europe, importeur van motoren in Bergen op Zoom heeft een dealercontract gesloten met Riding Eagle in Aalsmeer. Zij gaan de modellen Warlord en Firestorm gaan verkopen. Ook het onderhoud van deze motoren nemen ze voor hun rekening. Saxon Motorcycles Europe in bergen op Zoom heeft in februari de Europese Type goedkeuring voor beide modellen behaald. Zij voldoen daarmee aan de strenge eisen op het gebied van veiligheid, emissie en geluid.

AED- apparatuur
RAAMSDONKSVEER - Ondernemersvereniging VOG uit Raamsdonksveer heeft de kernen van de gemeente Geertruidenberg ieder een AED- reanimatieapparatuur- cadeau gedaan. Vijf sportverenigingen kregen als eersten een 'Automatische Externe Defibrillator': vv Raamsdonk, Veerse Boys, Good Luck en Right Oh en de tennisvereniging LTV. De uitreiking is de start van het VOG- AED project, waarbij VOG ernaar streeft om zoveel mogelijk ondernemers in Geertruidenberg een AED aan te laten schaffen. Dombosch moet, als het aan de vereniging ligt, het eerste bedrijventerrein in Nederland met een AED-dekking worden.

Satelliet
BREDA - Frank Zoeter heeft de Satelliet Design Challenge 2007 gewonnen. Dat is de designwedstrijd waarbij Satelliet Meubelen jong talent de kans biedt zich te presenteren aan vakmensen in de horeca- en interieurarchitectuur. Zoeter presenteerde tijdens de Horecava een compleet nieuw barconcept. Hij toonde dat op het horeca-evenement Bar.nl in Amsterdam aan iedereen, die daar belangstelling voor had.

Beursdag
AMSTERDAM - De dag van de week waarop gemiddeld de beste resultaten te behalen zijn op de Amsterdamse beurs is de woensdag. Dat meldt beleggersite Economedian naar aanleiding van een eigen onderzoek. Specialisten van deze site hebben gegevens van de Amsterdamse indices en de hierin opgenomen fondsen over de periode 2005- 2007 geanalyseerd en komen onder meer tot deze conclusie. De slechtste beursdag is volgens het onderzoek de donderdag, waar verhoudingsgewijs de meeste verliezen worden geleden.

Van Gils
STEENBERGEN - Autoschadeteam Van Gils in Steenbergen bestaat 60 jaar. Op 1 april 1947 begon Paul van Gils een schadeherstelbedrijf in het centrum van Steenbergen. In 1956 werd een nieuw pand gebouwd aan de Franseweg, toen nog de buitenrand van de plaats. Het bedrijf groeide gestaag en na vier maal te zijn uitgebreid betrok Van Gils in 1999 een nieuw pand op bedrijventerrein Reinierpolder II. Nico en Kees van Gils, de huidige eigenaren, hebben het bedrijf in 1985 overgenomen.

WAO-ers
BREDA - Nu zelfs minister Donner toegeeft dat mensen boven de 40 met een WAO- uitkering kansloos zijn op de arbeidsmarkt, beginnen mensen met een uitkering steeds meer belangstelling voor een eigen bedrijf te tonen. Volgens John Marrink van StartBedrijf.nl hebben mensen met een uitkering prima mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen. Subsidiemogelijkheden, goede raad, alles is mogelijk. Op StartBedrijf.nl is alle informatie te krijgen.

Think Seminar
AMSTERDAM - In de RAI in Amsterdam wordt van 25 tot 27 september het Think! Seminar gehouden. Dat is een internationaal evenement met als thema: 'I think, I create, I Succeed!' Tijdens de bijeenkomst zal een groot aantal internationaal bekende succesexperts toelichten hoe zij door het bepalen van eigen gedachten, gevoelens, overtuigingen en acties succesvol zijn geweest.

Dicht bij huis
BREDA - Een steeds groter wordende groep werkzoekenden werkt graag dicht bij huis. Meer nog dan een goed salaris of een 'moordbaan' wil de werkzoekende niet ver reizen. Dat blijkt uit onderzoek van personeelswervingsspecialist G. Recruitment. De voornaamste conclusie daaruit: door de stijgend behoefte aan prive- tijd, wordt reistijd gezien als nutteloze, onzinnige tijdsbesteding. Door het huidig economisch klimaat hebben werknemers de mogelijkheid om vergelijkbare functies ook dichter bij huis te vinden. De sollicitant krijgt het voor het zeggen. Jonge, hoog opgeleiden vinden een uur reizen te veel.

Callcenters
PARAMARIBO - Suriname is erg in trek voor callcenterwerk. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Offshore Callcenter Monitor van Nedbound Research. Zij vroegen ruim 150 leidinggevenden van Nederlandse bedrijven die beschikken over een 0800-0900 servicenummer met een hoog belvolume in het callcenter. Ongeveer zestig procent verkiest Suriname boven landen als Zuid- Afrika en Turkije. Een andere belangrijke conclusie is dat 44 procent van de ondervraagden naar eigen zeggen uitbesteding van callcenterwerk naar lagelonenlanden als serieuze optie ziet om kosten te besparen.


...begint
Tackler tackelt arbeidsconflicten

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...toekomst
Studenten techniek hebben de toekomst

...groeit
Bedrijf uit Halsteren krijgt ondersteuning van REWIN bij uitbreiding

...ontwikkelt
Innovatieve ondernemers uit West-Brabant in MKB Top 100

...werkt samen
Unieke samenwerking onderwijs en bedrijfsleven in West-Brabant

...innoveert
30 mei innovatiecongres

...vraagt
Gratis themadag: Levert uw bedrijf straks wat op?

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...netwerkt
Netwerken is soms net werken

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...lift
Internationale handel in de lift

...coacht
Het draait toch vooral om economische onafhankelijkheid

...verlangt
Techniek wil ambachtschool terug

...leert
Shell: Leerlingen enthousiast

...schakelt
De verbindende schakel tussen bedrijfsleven en student

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...vult
Technisch personeel headhunten

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
zakelijk onderweg

...betekent
'Ondernemers moeten iets betekenen voor de samenleving'

...kijkt
De stand van zaken...

...onroerend goed
Wateroverlast en de gevolgen voor het Nederlands vastgoed

...woont
Wonen en werken in een landelijke omgeving

...slaagt
Wonen en werken in een landelijke omgeving