In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Top Systems
ING Private Banking
Vertrouwen in de zaak

Eén van de belangrijkste topics in het moderne zakenleven is de beveiliging. Beveiliging van het computernetwerk, wel te verstaan. De beveiliging van bedrijfsgegevens, van content en van de uitwisseling van informatie met leveranciers en afnemers; oftewel de beveiliging van alle interne en externe kanalen.


Virussen, hackers en kwaadwillende concurrenten, maar ook medewerkers die buitenproportioneel surfgedrag vertonen, kosten veel geld. Goede en juiste beveiliging is cruciaal voor het overleven van alle organisaties die online willen opereren. Regionaal niet anders dan internationaal. En in onze regio weet geen bedrijf meer van deze materie dan Top Systems in Bergen op Zoom. In de onderneming van vandaag geschiedt de overdracht van informatie via het netwerk, te vergelijken met het zenuwstelsel van het menselijk lichaam. Met netwerk wordt meer bedoeld dan alleen de fysieke, technologische kant van de zaak, namelijk het hele stelsel van interne structuren en processen waarmee de zaken georganiseerd zijn. Inclusief de contacten met de leveranciers die de aanbodkant bepalen, en alle relaties met afnemers (de vraagkant) die uiteindelijk voor de winst moeten zorgen. En met de netwerktechnologie verandert de manier waarop een ondernemer al die relaties beheert. Sterker nog, feitelijk is het tegenwoordig het netwerk dat de zaak draaiende houdt.

Transparantie en flexibiliteit
Kees Paardekam, directeur van Top Systems: 'Het zijn niet alleen de mensen binnen een onderneming die profiteren van een veilig netwerk. De leveranciers, de partners, de klanten; een netwerk brengt iedereen dichter bij elkaar; goed voor het begrip en het vertrouwen. En vertrouwen betekent de stimulans is voor betere samenwerking. Hechtere partnerships leiden tot grotere flexibiliteit en inventiviteit binnen een onderneming, met een onmiddellijk effect op de kostenkant. Goed voor de focus op de dagelijkse zaken: men ziet sneller waar en hoe toegevoegde waarde gecreëerd kan worden en dus hoe winst te maken.' En het moet gezegd; het kan nooit de bedoeling zijn dat veranderende marktomstandigheden vanaf de zijlijn worden bezien. Het vermogen van de juiste IT-infrastructuur, moet liggen in het feit dat een onderneming voortaan zelf in staat is tot bijtijds signaleren van ontwikkelingen om er onmiddellijk op in te kunnen spelen.

Simpelheid is het streven
Paardekam: 'Het is uiteraard maar de vraag waar de behoeften omtrent een netwerk precies liggen. Dit hangt o.a. af van de markt waarin men opereert. Misschien gaat het om verbindingen tussen verschillende vestigingen. Misschien dat de ondernemer puur kosten wil besparen door het integreren van systemen en dataverkeer binnen één enkel netwerk. Of misschien dat men op zoek is naar externe hosting in beveiligde datacentra toegankelijk middels een high-speed virtual private network (VPN)? Om elke dag weer net wat sneller dan de concurrent te kunnen handelen. Of houdt de ondernemer het beheer van sómmige zaken toch weer liever wél intern? Soms ook wil men niks-nul met beheerszaken te maken hoeven hebben, om zich te kunnen concentreren op het eigenlijke werk. Met de wens dat de medewerkers dit vooral óók doen; door niet te gaan zitten surfen of zich laten afleiden door spam.

De invloed van internet
Nu netwerken een steeds prominentere plaats innemen, worden de risico's groter. De voordelen die alleen al het Internet biedt (we weten alles meteen en zijn 'overal tegelijk') moeten ondersteund worden door waterdichte veiligheidsmaatregelen of we zijn direct van alles losgesneden als het een keer misgaat. Destructieve virussen als 'Bugbear' en 'Blastar' kosten bedrijven wereldwijd ruim e 1400 miljard per jaar (bron: Price Waterhouse Coopers, maart 2004). Door effectieve anti-virusmaatregelen bespaart Top Systems haar klanten jaarlijks ongeveer e 500.000. Want een virus kost gemiddeld e 15.000 aan verloren tijd, aan maatregelen, aan verlies van handel, schade aan de reputatie. Voor grote bedrijven loopt het bedrag snel op tot e 180.000. En dan hebben ze bij Top Systems nog niet eens uitgerekend wat ze bedrijven helpen besparen door alle spam buiten de deur te houden en het surfgedrag van de medewerkers binnen de perken te houden.

Top System Proof
'Bij Top Systems hebben we alle soorten netwerkoplossingen voor alle soorten platforms, protocollen en standaarden voor dataverkeer. Onze medewerkers zijn uitgebreid gecertificeerd en door ons vermogen 'performance' en 'veiligheid' en 'onproductief surfgedrag' strak in de hand te houden, liggen wij flink voor op onze concurrenten. Van simpel dataverkeer, via betrouwbare en veilige hosting, tot aan de meest geavanceerde beheerapplicaties en diensten - wij bouwen met onze klanten voort op de investeringen die men in het verleden al heeft gedaan en helpen alles naar een hoger plan.' Afijn, het is gezegd: het is nuttig steeds weer te blijven nadenken over de kracht van een netwerk. Het juiste netwerk biedt immers de oplossingen waarmee de concurrentiepositie veilig gesteld wordt en bedreigingen worden buitengesloten. 74% (!) van alle organisaties in Nederland heeft in de afgelopen 12 maanden te maken gehad met lekken in de beveiliging door steeds nieuwe 'grappenmakers' cq hackers. Nog los dus van al die spam die dagelijks binnenkomt). En hoeveel procent van de kantoren verliest hoeveel manuren doordat medewerkers buitenproportioneel surfen? - Dat wíl men liever niet eens weten. Het feitelijke aanbod van Top Systems betreft dan ook: 'Rúst in de tent', omdat we, naast het analyseren van de behoefte, ook zékere oplossingen bieden voor onzekere zaken en daarmee het vertrouwen teruggeven.' 'Peace of mind' dus, om nog maar eens een ander anglicisme uit het jargon te gebruiken.

Meer informatie
TOP systems
Laan van Hildernisse Noord 6b-6c
4617 AE Bergen op Zoom
Tel.: 0164 - 297 555
Internet: www.topsystems.nl


...onderneemt
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve, startende ondernemers

...start
Expansie in tijden van een mindere economie

...innoveert
Innoveren tegen lage kosten? Het kan!

...verleid
160 West-Brabantse ondernemers'verleid'

...dupeert
Acquisitiefraudeurs weer actief

...informeert
Seminar CE Markering

...stopt
Stoppen is vaak moeilijker dan beginnen

...organiseert
Bijeenkomst Collegiaal in en uitlenen personeel in de metaalbranche

...belegt
De beleggings- adviseurs

...doneert
Haringparty Kiwanisclub O'hout: 9000 Euro voor goede doelen

...kiest
Wie wordt ondernemer van het jaar?

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wisselt
Jobrotation binnen ROC West-Brabant

...steunt
Roosendaalse ondernemers steunen Villa Pardoes

...integreert
'Grensoverschrijdend E-business project HZ voor het MKB'

...zeilt
Zeilevenement voor ondernemers en managers

...ondertekent
Nieuwe toekomst Zeelandhallen

...viert
Nieuwkomers tijdens lustrum BOS

...leest
In 't kort

...investeert
2003: vier miljard belegd in commercieel vastgoed

...realiseert
Plannen Moerdijkse Hoek stap verder

...verheugt
NVM Bedrijfs Onroerend Goed werkt samen met onderwijsinstellingen