In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Ondernemer maakt grote sprong in de toekomst
Aalsmeer krijgt er een nieuwe concurrent bij

Patrick van de Griend lacht als hij dit hoort. Maar hij geeft wel toe dat zijn bedrijf Actual Broadcast Productions met de binnenkort te openen nieuwe studio in Zundert inderdaad een van de grotere spelers in de markt van audiovisuele producties is. En dan in de hoogste regionen van de markt, dus televisie, het ontwikkelen en produceren van interactieve Cd-rom 's en DVD's voor het bedrijfsleven. Zijn droom wordt na 5 jaren hard werken waarheid. "Een prachtige belevenis", vindt hij.


Actual Broadcasting: "Expertise van REWIN essentieel bij het maken van ondernemersplan".

Patrick is gepokt en gemazeld in het audiovisuele vak. Als video editor werkte hij met mensen als Steven Spielberg en organisaties als Endemol en de NOB. Hij was betrokken bij de opstart van RTL 4 en werkte mee aan grote programma's bij diverse omroepen als 'All you need is love', 'Soundmix Show', 'Netwerk', 'Opsporing Verzocht etc. Na een periode van keihard werken werd hij van video editor regisseur en uiteindelijk producent. En passant gaf hij ook les op de Media Academie te Hilversum waar hij leerlingen de fijne kneepjes van de praktijk bijbracht.

Passie
Zijn vak is zijn passie. Zijn droom was ooit een eigen studio te runnen. Met de nieuwe ultramoderne studio liggen markten in Nederland en België open om te ontdekken en te veroveren. Actual Broadcast Productions is gespecialiseerd in het ontwikkelen van interactieve Cd-producties voor het bedrijfsleven maar ook voor interactieve televisie. Dé trend voor de toekomst. "Wij hebben een programma ontwikkeld waarmee de kijker straks zelf thuis in de luie stoel kan bepalen vanuit welk gezichtspunt hij een programma wil volgen. Hij kruipt als het ware in de huid van de cameraman. En dat is nog maar een van de mogelijkheden", licht hij een tipje van de sluier op.


Op de kaart
"Omdat we internationaal werken is de keus voor de nieuwe studio op Zundert gevallen. Binnen een uur zit ik in Antwerpen, Brussel, Utrecht of Hilversum. In deze regio is geen enkele vergelijkbare studio met apparatuur op een zo hoog niveau en de mogelijkheid om live uitzendingen met publiek te organiseren. Ik denk dat onze studio een toegevoegde waarde voor de regio kan hebben. Omdat wij programma's met publiek aanbieden zullen er bussen met mensen komen en komt Zundert na Van Gogh en het bloemencorso weer een stukje beter op de kaart. Bovendien is hier nog enthousiast publiek te vinden. Dat is zeker een voordeel ten opzichte van Aalsmeer of Hilversum waar het al zo gewoon geworden is", weet Patrick.

Ondernemerschap is meer
Patrick werkte altijd freelance voor de omroepen. "Intussen groeide mijn bedrijf langzaam verder en was ik er op een gegeven moment aan toe om een eigen studio te bouwen. Dat was een flinke stap. Ik was altijd die creatieve gek die zich uit de naad werkte om een mooi product neer te zetten. Maar een eigen studio runnen betekent dat je ook ondernemer moet zijn en daar zijn heelandere kwaliteiten voor nodig." De groei van Actual Broadcast Production kwam in een stroomversnelling toen we steeds betere en ook kostbare apparatuur aanschaften en het bedrijf meer opdrachten van hoger niveau aan kon. "Groeien betekent investeren dus kwam ik bij de bank terecht. Daar vroegen ze me om een ondernemingsplan in elkaar te zetten. Ik kreeg zoveel huiswerk mee dat ik na wat maanden zwoegen besloot om expertise van buitenaf in te roepen. Uiteindelijk kwam ik bij de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN in Breda en daar trof ik Michael Bakker. Dankzij zijn sterke arm en enorme kennis over het opzetten en runnen van een snel groeiend bedrijf is het me gelukt om de bank te overtuigen. Een niet onbelangrijke partij als je een nieuwe studio wilt bouwen. Rewin heeft voor mij dus veel toegevoegde waarde gehad en heeft dat nog. Met hun steun en die van mijn vriendin en een flinke dosis doorzettingsvermogen staan we als Actual Broadcast Productions nu voor een doorbraak. Wat eerst een droom leek, ligt nu binnen handbereik en dat is ontzettend spannend en enerverend."

Toekomst
Voor de nieuwe studio zitten drie televisieprogramma's in de pijplijn, zijn er prima contacten met het bedrijfsleven voor een veelbelovende nieuwe invulling van interactieve multimedia en wordt er gewerkt aan het opzetten van cursussen en trainingen voor mensen die meer willen weten over het vak of er hun beroep van willen maken.

Voor meer informatie over ondernemerschap, groeiperikelen en financiering kunt u vrijblijvend contact opnemen met REWIN, Michael Bakker 076 - 5646 784 of m.bakker@rewin.nl


...informeert
Steeds belangrijker rol West-Brabantse "linking pin"

...start
"De grootste problemen met personeel ontstaan door onduidelijkheid"

...concurreert
Aalsmeer krijgt er een nieuwe concurrent bij

...helpt
Ondernemers krijgen hulp bij innovatie

...vraagt
Vraagbaak voor ondernemers

...bereikt
Met een goed functionerings- gesprek bereik je meer

...verzamelt
Hergebruik laptops door hemodialyse- patiënten

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...vertelt
'Een keiharde business, waar geld verdiend moet worden'

...kleedt
Trends voor de man en de vrouw

...leeft
Rondo leeft bij ondernemers

...bezegelt
Exclusieve samenwerking in het licht van de Contacta

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300 m2 bedrijventerrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS