In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Dyon Hagenaars, eigenaar modewinkel Caractère in Etten-leur: 'Menig kledingzaak verandert in zuurstokkenkraam'

"Deze zomer zie je een scala aan kleuren, zowel bij mannen als vrouwenkleding", zegt Dyon Hagenaars, eigenaar van Caractère. "Na een winter met bruine en sombere tinten, mag kleur wel weer. Pascal Toussa, directeur van kledingzaak Oerlemans in Steenbergen heeft ook veel 'kleur' ingekocht. De kleuren in zijn winkel variëren van sinaasappeloranje tot limegroen, aqua, maïsmeel of fuchsia.

Volgens Toussa ligt dit kleuroffensief aan het feit dat de economie toch weer gaat aantrekken. "Hieraan past mode zich aan. In een recessie zie je sombere kleuren, maar gaat het financieel beter dan willen mensen vrolijkere kleuren dragen.

Opvallend is dat de diverse felle kleuren met andere kleuren gecombineerd worden en niet meer standaard met wit of zwart. Je ziet echt vrolijke, frisse kleurencombinaties. In het voorjaar zie je eerst ecru en pastels. De kleuren worden feller, naarmate het warmer wordt." Dyon Hagenaars heeft naast zijn kledingzaak al twaalf jaar een modellenbureau. Omdat hij op veel modeshows komt, is hij goed op de hoogte van de verschillende trends en stijlen. Hagenaars: "Normaal lopen damescollecties voorop qua kleur, maar deze zomer loopt het synchroon. De heren kiezen ook direct voor kleur. Menig kledingzaak verandert in een zuurstokkenkraam. Je ziet ook veel ecru en blauwtinten: van licht tot donker. Donkerblauw komt voorzichtig terug, deze kleur een tijd uit het modebeeld verdwenen. Zwart zie je deze zomer weinig.

Trends voor de vrouw
"Brede krijtstrepen zijn de trend. Wat vorig jaar bij de herenconfectie veel voorkwam, zie je nu bij de dameskleding," zegt Pascal Toussa van kledingzaak Oerlemans in Steenbergen. Ook Dyon Hagenaars van Caractère in Etten-Leur heeft veel 'gestreept' in zijn winkel hangen. Over de verschillende lengtes van broeken en rokken zegt hij: "De broeken zijn lang, hoogwater is passé en de pijpen zijn recht of smal. Rokken komen tot over de knie. Linnen rokken zijn lang en de minirok is ook weer terug." Klokrokken, plissérokken en asymmetrische rokken bepalen de mode. Ook komen bloemetjesmotieven weer terug, zoetig en braaf staan ze afgebeeld op rokken en jurken. Satijn en glanzende stoffen worden gebruikt voor de verschillende kledingstukken. Daarnaast zien we ook veel korte, strakke jasjes. Het wordt dus een romantische zomer met pit!



Trends voor de man
De polo is volgens de twee ondernemers uit de regio de grote modetrend. Dyon Hagenaars zegt dat de polo sportief is, maar door de kraag kom je toch gekleed voor de dag. "Daarnaast gaan we ook veel strepen zien deze zomer. Op truien van mannen staan horizontale strepen, terwijl de kostuums verticale strepen hebben." Volgens Pascal Toussa zijn vooral de hemden gestreept, de broeken die daarbij gedragen worden zijn effen of neutraal.




...informeert
Steeds belangrijker rol West-Brabantse "linking pin"

...start
"De grootste problemen met personeel ontstaan door onduidelijkheid"

...concurreert
Aalsmeer krijgt er een nieuwe concurrent bij

...helpt
Ondernemers krijgen hulp bij innovatie

...vraagt
Vraagbaak voor ondernemers

...bereikt
Met een goed functionerings- gesprek bereik je meer

...verzamelt
Hergebruik laptops door hemodialyse- patiënten

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...vertelt
'Een keiharde business, waar geld verdiend moet worden'

...kleedt
Trends voor de man en de vrouw

...leeft
Rondo leeft bij ondernemers

...bezegelt
Exclusieve samenwerking in het licht van de Contacta

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300 m2 bedrijventerrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS