In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Rondo leeft bij ondernemers

Ondernemersvereniging Rondo hield onlangs een informele bijeenkomst voor haar leden. Liefst tweehonderd ondernemers passeerden de deuren van het stijlvolle Fort Sint Gertrudis in Geertuidenberg.


Henk Adriaanse, voorzitter van Rondo.

Bestuurslid Louis de Wit verwelkomde de gasten enthousiast bij binnenkomst in het Fort Sint Gertrudis in Geertruidenberg. Samen met andere geestverwanten deelde hij badges uit en sprak hij een woordje met iedereen. Toch maakte hij even tijd om te vertellen over de ontwikkelingen van Rondo in een ruim jaar. "Het gaat super. We zitten nu op 160 leden en hebben al een aantal successen behaald. Niet alleen op economisch vlak met energie- en afvalprojecten, maar ook met de gemeente zijn we in een constructief gesprek geraakt," aldus De Wit. Het moet gezegd worden dat terwijl het bestuurslid zijn verhaal deed de ondernemers binnen bleven stromen. Uiteindelijk zouden zo'n 200 ondernemers aanwezig zijn. Dat is opmerkelijk, omdat het drukke ondernemersvolk vaak niet zomaar massaal op bijeenkomsten afkomt. Er moet dus een oorzaak zijn. Volgens Louis de Wit is de opzet van de avond belangrijk. Hij vertelt: "We hebben gekozen voor een informele sfeer. In onze periodieke vergaderingen houden we ons aan een formele structuur en is de avond kort en krachtig. Tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst die wij 'kick off' noemen is er meer gelegenheid tot netwerken en ontspanning." Ondernemersvereniging Rondo kon dankzij de medewerking van enige participanten de avond haar leden gratis aanbieden.

Inkoopvoordelen en dialoog
Na de openingszang van Annet Dellegno nam Henk Adriaanse het woord. De voorzitter van Rondo is gelukkig niet een man van eindeloze uiteenzettingen, maar houdt het graag kort. Met behulp van een overheadprojector knalde hij de doelstellingen van Rondo op het scherm. "Een doel van Rondo is het behalen van inkoopvoordelen voor de leden. Door grotere volumes in te kopen zijn meestal aantrekkelijkere tarieven mogelijk. We hebben op dit moment gezamenlijke inkoop van elektriciteit en afvalstoffeninzameling bereikt. Er zijn bij individuele bedrijven grote besparingen bereikt," vertelde Adriaanse niet zonder trots. De andere pijler van Rondo is de belangenbehartiging voor ondernemers. Daarvoor is uiteraard een dialoog nodig. Rondo ziet daarin een aantal mogelijkheden. "Natuurlijk de dialoog tussen ondernemers onderling.

Ondertussen zijn Rondo-leden met elkaar al diverse samenwerkingsverbanden en projecten gestart. Ook de dialoog met de gemeente is op gang aan het komen. Bijzonder tevreden zijn wij momenteel met onze gesprekken met de politie. Wij hebben met wijkagent René Braspenning een herkenbaar gezicht gekregen en hij is bij velen van ons al op bezoek geweest," aldus de ondernemersvoorzitter die besloot iedereen een zinvolle avond toe te wensen. Gastspreker George Parker vertelde over creativiteit en Brabants kampioen tonpraoten Andy Marcelissen deed ook zijn verhaal.

Goed moment
De aanwezigen in Fort Sint Gertrudis vermaakten zich ogenschijnlijk prima en we vroegen een aantal naar hun ervaringen met Rondo. De heer Verschuren, aannemer uit Raamsdonk, bekende: "Ik ben nog geen lid, maar ben hier op uitnodiging van de Rabobank. Ik heb er wel aan gedacht om lid te worden, maar dat ebt na verloop van tijd weer weg. Misschien is vanavond een goed moment om lid te worden." Ook de heer Vermeulen was geen lid van Rondo, maar wel actief in het ondernemersleven. "Ik zit in het bestuur van de Bedrijvenkring Land van Heusden en Altena. We hebben bij de start van Rondo met hen gesproken en zijn voor deze avond uitgenodigd. Het is knap om te zien dat Rondo nu al zoveel leden heeft. We kunnen ook veel van elkaar leren, want onze vereniging is gestart met belangenbehartiging en nu op zoek naar inkoopvoordelen. Rondo heeft dat precies andersom gedaan." De heer Peijen van Sampaguita uit Raamsdonksveer is wel lid van Rondo. Toch gaat hij niet naar de vergaderingen. "We zitten vaak in het buitenland voor beurzen. Er ontbreekt ons de tijd, maar anders zouden we wel gaan. Het is belangrijk dat de ondernemersbelangen worden verwoord. Mijn algemene indruk is dat het bestuur goed bezig is."


...informeert
Steeds belangrijker rol West-Brabantse "linking pin"

...start
"De grootste problemen met personeel ontstaan door onduidelijkheid"

...concurreert
Aalsmeer krijgt er een nieuwe concurrent bij

...helpt
Ondernemers krijgen hulp bij innovatie

...vraagt
Vraagbaak voor ondernemers

...bereikt
Met een goed functionerings- gesprek bereik je meer

...verzamelt
Hergebruik laptops door hemodialyse- patiënten

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...vertelt
'Een keiharde business, waar geld verdiend moet worden'

...kleedt
Trends voor de man en de vrouw

...leeft
Rondo leeft bij ondernemers

...bezegelt
Exclusieve samenwerking in het licht van de Contacta

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300 m2 bedrijventerrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS