In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Uitwerking Streekplan voor Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht
Tot 2020 vraag naar 300 m2 bedrijventerrein

De uitwerking van het Streekplan voor het gebied van de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht is gepresenteerd. Daaruit blijkt dat er tot 2020 in de stedelijke regio Bergen op Zoom - Roosendaal vraag is naar driehonderd hectare bedrijventerrein (bruto). De eerste tweehonderd hectare moet al gerealiseerd zijn in de periode tot 2015. Tevens dienen er tot 2015 ongeveer 7.300 woningen gebouwd te worden. In Woensdrecht beslaat de vraag naar bedrijventerrein vijftien hectare tot 2020 en dienen er ongeveer 670 woningen tot 2015 gebouwd te worden.

De streekplanuitwerking voor de gecombineerde stedelijke en landelijke regio schetst de ruimtelijke ontwikkeling in de Brabantse Buitensteden & Woensdrecht, zoals het gebied wel wordt genoemd, tot het jaar 2020. Het Streekplan Brabant in Balans wil verstedelijking concentreren in de stedelijke regio's, waaronder Bergen op Zoom en Roosendaal. De natuur en het landschap spelen een belangrijke rol, maar ook de snelwegen en het openbaar vervoer worden bij ruimtelijke keuzes betrokken. Er is rekening gehouden met de plannen voor de Brabantse Delta van het project Revitalisering Landelijk Gebied.

Bedrijventerrein
Rond Bergen op Zoom is de ruimte voor bedrijventerreinen beperkt. Het overgrote deel van de opgave voor bedrijventerreinen wordt ten noordoosten van Roosendaal gerealiseerd op Borchwerf II. In Woensdrecht zal vooral aansluitend aan De Kooi gezocht worden naar ruimte voor bedrijvigheid. Er zijn twee regionale landschappelijke zones, tussen Bergen op Zoom en Heerle en tussen Heerle en Wouw. Tussen Bergen op Zoom en Heerle geldt een meervoudige opgave: doorontwikkeling van de recreatieve functie en potenties van dit gebied in samenhang met versterking van de landschappelijke samenhang en natuurwaarden. Daarbij is nader te onderzoeken hoe de barrière van spoorlijn en A-58 kan worden verminderd. Tussen Heerle en Wouw ligt het beekdal van de Smalle Beek. Door het plaatselijk dieper maken van de beekloop wordt de oude situatie grotendeels hersteld. In het kader van het gebiedsplan voor de Brabantse Delta is onlangs een start gemaakt met een project voor agrarisch landschapsbeheer. Op meerdere plekken binnen de stedelijke regio is gezocht naar plaatsen waar gerecreëerd kan worden. Vooral ten oosten van Bergen op Zoom bij De Heide en ten westen en zuiden van Roosendaal zijn gebieden aangewezen die hiervoor geschikt zijn.

De infrastructuur in de regio wordt op dit moment op diverse plekken aangepast. Voor de ontwikkeling van de stedelijke regio is in het bijzonder de aanleg van de A4 van belang. De grote locaties voor woningbouw zijn de Augustapolder en de Bergse Haven in Bergen op Zoom en SpoorHaven in Roosendaal. Naast deze grote locatie heeft Roosendaal vele kleinere herstructureringslocaties.

Bergse Haven en SpoorHaven zijn locaties in het bestaande stedelijke gebied. Daar zullen woningen worden bijgebouwd, op plekken waar bedrijven verdwijnen, of op andere wijze ruimte beschikbaar is. Op deze wijze wordt tot 2015 meer dan zestig procent van de te bouwen woningen in Bergen op Zoom en Roosendaal in het bestaande stedelijke gebied bijgebouwd.

In Woensdrecht wordt ongeveer de helft van de woningen gebouwd in De Hoef. De andere helft zal in het bestaande stedelijke gebied worden gebouwd.


...informeert
Steeds belangrijker rol West-Brabantse "linking pin"

...start
"De grootste problemen met personeel ontstaan door onduidelijkheid"

...concurreert
Aalsmeer krijgt er een nieuwe concurrent bij

...helpt
Ondernemers krijgen hulp bij innovatie

...vraagt
Vraagbaak voor ondernemers

...bereikt
Met een goed functionerings- gesprek bereik je meer

...verzamelt
Hergebruik laptops door hemodialyse- patiënten

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...vertelt
'Een keiharde business, waar geld verdiend moet worden'

...kleedt
Trends voor de man en de vrouw

...leeft
Rondo leeft bij ondernemers

...bezegelt
Exclusieve samenwerking in het licht van de Contacta

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300 m2 bedrijventerrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS