In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Exclusieve samenwerking in het licht van de Contacta
'de Ondernemer' mediapartner van Inter-Expo

Directeur Rein van Vliet van Inter-Expo BV en bladmanager Johan van den Kieboom van 'de Ondernemer' sloten onlangs een samenwerkingscontract betreffende de Contacta 2004. De overeenkomst bezegelt het feit dat 'de Ondernemer' de exclusieve mediapartner van Inter-Expo is voor de Bedrijven Contactdagen 2004, kortweg Contacta.


Het contract is een feit. In Goes v.l.n.r: Jos van Dongen, Rein van Vliet en Johan van den Kieboom.

Deze grootste Zeeuwse bedrijvenbeurs vindt traditiegetrouw plaats in de Zeelandhallen te Goes. Voor de uitvoering van publiciteit over de Contacta en de verspreiding van de beursspecial heeft Van Vliet gekozen voor een exclusieve samenwerking met 'de Ondernemer'. De Contacta 2004 vindt plaats van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 oktober. "Met 'de Ondernemer', dat een oplage heeft van 77.000 exemplaren in Zeeland en Brabant, bereiken we een maximaal resultaat aan bezoekers serving. Geen enkel vakblad heeft een dusdanige oplage. Tevens zal er met het oog op de Contacta een aanvulling zijn voor de Zuid-Hollandse eilanden en het Rijnmondgebied. Jos van Dongen heeft mij verschillende keren bezocht en vertelde me dat 'de Ondernemer' zo'n geweldig blad is. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat vertegenwoordigers dat zo vaak zeggen over hun blad. Ik heb de eerste nummers bekeken van 'de Ondernemer' Zeeland en ik vind dat het blad er goed verzorgd uitziet, terwijl het bereik bij het publiek eveneens goed is. Dit heeft mij doen besluiten tot een samenwerking met 'de Ondernemer' zodat de Zeeuwse Bedrijven Contactdagen van optimale promotie worden voorzien."

Logistiek
De Contacta wordt deze jaargang voor de 19e keer in successie gehouden. Voor de familie Van Vliet is er al sprake van een jubileum. Rein en echtgenote Irm, samen directeur-eigenaars van Inter-Expo, organiseren het evenement dit jaar voor de tiende keer. "We gokken voor de Contacta 2004 op een vergaande ontwikkeling in het Zeeuwse havengebied. We hopen dat de Westerschelde Container Terminal (WCT) er komt. Tevens zijn we optimistisch gestemd over een verdere ontsluiting van Zuid-west Nederland, via infrastructurele werken, die met de komst van de Westerschelde Tunnel al stevig in gang is gezet. Vandaar dat we in het kader van de Contacta 2004 samen met de gemeente Goes zitten te broeden op het thema 'logistiek Zeeland'. Bouwondernemingen kunnen zich manifesteren en de Contacta opent tevens perspectieven voor het houden van seminars met betrekking tot dit thema", aldus Rein van Vliet. De Rotterdammer van origine legt uit dat de Zeeuwse bedrijvenbeurs een ideale gelegenheid is voor de Stichting Economische Promotie en Acquisitie Zeeland (Sepaz) om zich te profileren. Sepaz zal dan ook tijdens de Contacta in samenwerking met Zeeland Seaports seminars houden om bedrijven te interesseren zich in Zeeland te vestigen.

Deugd
"Natuurlijk zijn we heel blij met de samenwerking met Rein van Vliet van Inter-Expo. Het doet mij veel deugd dat een grote organisatie als de hunne na een aantal uitgaven van 'de Ondernemer' Zeeland, al zoveel vertrouwen in ons product schenkt dat dit geleid heeft tot een samenwerkingsverband. In de aanloop naar de Contacta verschaffen we in 'de Ondernemer' Zeeland periodiek informatie over dit mega evenement. Zo kan er dus meegelezen worden met de ontwikkeling van de beurs: noviteiten, welke thema's, interviews met vertegenwoordigers van gemeentes en brancheorganisaties. We geven bovendien een beurs special uit. Dit houdt in dat 'de Ondernemer' Zeeland van woensdag 6 oktober geheel in het teken staat van de Contacta 2004. We willen samen met Inter-Expo werken aan een mooie Zeeuwse bedrijvenbeurs", aldus Johan van den Kieboom. Het onafhankelijke business-to-business blad 'de Ondernemer' bestaat ondertussen drie en een half jaar, de Zeeuwse uitgave sinds november 2003. "Ik denk dat de samenwerking met Rein van Vliet voor ons een extra stimulans is. Het geeft aan dat onze formule ook in Zeeland aanslaat. We gaan op dezelfde voet verder. Niet een commercialisering van de redactie, maar onafhankelijke en positief-kritische berichtgeving. Wij verschaffen veel achtergrondinformatie over wat ondernemend Zeeland bezighoudt. 'de Ondernemer' is er voor iedereen die geïnteresseerd is in zakelijk Zeeland, zowel ondernemers als werknemers. Gelukkig merkt ook accountmanager Jos van Dongen dat in het Zeeuwse bedrijfsleven de naamsbekendheid van 'de Ondernemer' toeneemt."

Intentie
Van Vliet gaat eveneens samenwerken met de Bedrijven Contactdagen in Noord-Brabant. "Deze samenwerking wordt geëffectueerd in 2005. Inter-Expo en Organisatie Groep Zuid (OGZ) uit Eindhoven hebben inmiddels de intentie uitgesproken om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten. De Brabantse Contacta vindt medio april van dit jaar nog plaats in Breda, maar een jaar later in Etten-Leur dat in West-Brabant nog centraler gelegen is. Er zal een uitwisseling van kennis gaan plaatsvinden tussen de Bedrijven Contactdagen in Zeeland en Brabant. Dat komt beide evenementen ten goede. Zeeland en Zuid-west Brabant vormen een hecht gebied met veel cultuurovereenkomsten. We willen een spin-off creëren zodat bedrijven nog meer van elkaars diensten gebruik gaan maken. De Contacta bevordert het kennismaken. Zowel met bedrijven die de beurs bezoeken als met bedrijven die op de beurs aanwezig zijn. Een vertegenwoordiger van een Brabants bedrijf dat haar halffabrikaten normaal gesproken in de randstad haalt, komt bijvoorbeeld op de Contacta in Goes een Zeeuwse collega tegen en zegt: 'goh, ik wist niet dat dit ook bij jullie te verkrijgen is'. Gelukkig hebben wij in de persoon van Jeanette Menheere een uitstekende beursmanager. Zij legt de contacten met de klant en begeleidt ze op zeer professionele wijze."

Ontstemd
Rein van Vliet is ontstemd over berichten dat er ook in Middelburg een evenementenhal als in Goes gerealiseerd moet worden. "Goes is het centrum van Zeeland. Het is onzin om te denken dat een evenementenhal in Middelburg kans van slagen heeft. Zelf zijn we samen met de gemeente Goes met een grote partij in de slag om de Zeelandhallen te laten renoveren en er een bioscoop aan te laten bouwen. De markt in Zeeland zou overvoerd worden als er 19 kilometer verderop nog zo'n evenementenhal komt. Bovendien is het verwarrend naar het bedrijfsleven en de consument toe. Middelburg is decentraal gelegen. Voor het exposeren van het bedrijfsleven zal daar geen belangstelling bestaan.

Middelburg stevent regelrecht af op het faillissement van zo'n hal die bijna 13 miljoen euro kost. Er is geen plaats voor twee Concours Hippiques, Contacta's of Zeeuwse Horecabeurzen. Er zou in goed overleg tussen de gemeentes Middelburg en Goes reëel en objectief bekeken moeten worden voor welke disciplines er plaats is in deze steden. Daarbij zouden ligging en cultuur een belangrijk uitgangspunt kunnen zijn. Een voetbalmuseum in een provincie die niet eens een betaald voetbalclub heeft doet me denken aan buitenspel. Huidige en eventuele toekomstige gebruikers van de Zeelandhallen zijn gevraagd naar hun mening. Men sprak duidelijk een voorkeur uit voor de Zeelandhallen in Goes vanwege onder andere de centrale ligging en de makkelijke bereikbaarheid."

Idealisme
Van Vliet voelt een sterke affiniteit met de Zeelandhallen. Als het ware idealisme binnen een commerciële evenementenhal. Irm en Rein zijn al tientallen jaren werkzaam in de evenementenbranche waarbij de exploitatie van de Zeelandhallen hun eindstation is.

"We willen geschikte opvolging en de Zeelandhallen niet zomaar achterlaten. Momenteel is het hier buiten modderig, maar we zijn volop bezig om een prachtig geasfalteerd parkeerterrein aan te leggen. Als wij hier over een aantal jaren de deur achter ons dichttrekken, willen we een gekwalificeerd hoogstaand complex achterlaten met een geweldige economische uitstraling voor de regio. Beter één evenementenhal van goede kwaliteit dan twee met een onzekere toekomst." Wordt vervolgd: In 'de Ondernemer' van april wordt nader ingegaan op de Zeelandhallen nieuwe stijl.


...informeert
Steeds belangrijker rol West-Brabantse "linking pin"

...start
"De grootste problemen met personeel ontstaan door onduidelijkheid"

...concurreert
Aalsmeer krijgt er een nieuwe concurrent bij

...helpt
Ondernemers krijgen hulp bij innovatie

...vraagt
Vraagbaak voor ondernemers

...bereikt
Met een goed functionerings- gesprek bereik je meer

...verzamelt
Hergebruik laptops door hemodialyse- patiënten

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...vertelt
'Een keiharde business, waar geld verdiend moet worden'

...kleedt
Trends voor de man en de vrouw

...leeft
Rondo leeft bij ondernemers

...bezegelt
Exclusieve samenwerking in het licht van de Contacta

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300 m2 bedrijventerrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS