In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




'Jij bent aan Z' geeft aanzet om eigen loopbaan te organiseren

Op een aantal momenten maken mensen een balans van hun leven op. Bijvoorbeeld tijdens het afronden van een studie, rond het 30e levensjaar en rond de 40- 45 jaar. Yolanda Buchel en Tanja Hulswit, twee Bredase loopbaanadviseurs van GITP International, schreven samen met drie collega's het boek Jij bent aan Z. Een zeer leesbaar handboek voor diegene die de balans wil opmaken, maar vooral ook dat duwtje nodig heeft om de eerste stap te zetten. De vragenlijsten, tips en achtergrondinformatie helpen de lezer na te denken over zijn of haar loopbaan en keuzes te maken, en op basis daarvan in actie te komen.

Loopbaanadviseurs Yolanda Buchel en Tanja Hulswit.

"In ons vak komen we veel mensen tegen die op de een of andere manier bezig zijn met hun carrière. Sommigen zijn door omstandigheden gedwongen om keuzes te maken; denk maar aan een reorganisatie. Anderen merken dat ze last hebben van 'functieslijtage'. Zij vragen zich af of ze in de functie die ze al zeven jaar uitoefenen nóg eens twintig jaar door willen gaan", vertelt Hulswit, "Kijk voor díe mensen hebben we ons boek nou geschreven." Buchel vult haar aan: "Het is geschikt voor mensen met een mbo-niveau tot academische geschoolden. We hebben Jij bent aan Z geschreven vanuit een realistische kijk op het leven. Natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk om na te denken over je loopbaan en zaken uit te proberen maar als je niks doet, gebeurt er ook niks." Ze verduidelijkt: "Individualisering van de maatschappij maakt dat medewerkers veel bewuster dan vroeger bezig zijn met hun eigen toekomst. Mensen kunnen dit boek gebruiken als hulpmiddel. Dus Jij bent aan Z is niet alleen te gebruiken als je een andere baan zoekt. Het boek helpt ook om op een afstand naar jezelf te kijken en te bedenken: is dit wat ik wil of ben ik toch naar iets anders op zoek?"

Niet zeuren
Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel biedt door verschillende eenvoudige analyseoefeningen meer zelfinzicht. Via handige lijstjes kan de lezer inventariseren waar het om gaat en wat hij of zij daar voor over heeft. Op deze manier kan een duidelijke richting worden gekozen. In het tweede deel praktische tips over hoe je je oriënteert op mogelijkheden, hoe je kunt netwerken en je kunt solliciteren.

Smoesjes als 'netwerken kost te veel tijd en levert niets op' worden onderuit gehaald. 'Niet zeuren en aan de slag' is het devies. Netwerken is namelijk, naast kranten uitpluizen, dé manier om een baan te vinden. In deel drie gaan de loopbaanadviseurs in op thema's als 'hoe ga ik om met mijn baas?, de werk-privé-balans en stress.

Aan Z stimuleert
Jij bent aan Z leest als een trein. Het is een positief, stimulerend boek dat aanzet om bij je zelf te rade te gaan, en je praktische handreikingen biedt hoe je in actie kunt komen. Het boek springt daarmee uit boven de literatuur die al eerder verscheen over loopbaanontwikkeling. Vooral de beeldende voorbeelden die Buchel en Hulswit gebruiken maken het boek aansprekend en voor een breed publiek toegankelijk. Op de vraag of zij zichzelf als loopbaanadviseurs overbodig maken door een dergelijk doe-het-zelf-boek te schrijven reageert Hulswit: "Dit boek is voor particulieren bestemd en dat zijn doorgaans niet rechtstreeks onze klanten. Onze activiteiten als loopbaancoach zijn meer op organisaties gericht: het boek is in die zin ook goed bruikbaar voor P&O professionals die mensen met loopbaanvragen adviseren. Maar eerst en vooral koop je dit boek voor jezelf omdat je meer vaart wil brengen in je carrière of je geeft het aan een ander als cadeautje!"

Meer informatie
Meer informatie via: www.jijbentaanz.nl


...spreekt
'Nederlandse overheid is anti-familiebedrijf'

...start
"Eén op de zes ondernemers krijgt de financiering niet rond"

...streeft
De sterren van Verhoeven Constructie

...stimuleert
Nyquist van maak- naar kennisindustrie

...werkt
'Beter dan beroepskeuzetest'

...netwerkt
'Grootste netwerk- bijeenkomst West-Brabant'

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wint
"We kwamen om te winnen"

...belegt
De beleggings- adviseurs

...onderneemt
Een zakelijk goed huwelijk

...wijzigt
Worden grijze ken- tekens volgend jaar geel?

...informeert
De bijleenregeling en de bijleenregeling bij echtscheiding

...analyseert
Ondernemen: leidend of lijdend?

...regelt
Mijn bedrijf is mijn pensioen

...combineert
Alles over de nieuwe Wet kinderopvang, ingaande 1 januari 2005

...groeit
Personeel aannemen, wat moet en kan er geregeld worden?

...adviseert
Oei, ik groei

...helpt
Valkuilen voor snelgroeiende ondernemers

...digitaliseert
"Begin vooral tijdig met de digitale aangifte"

...verandert
Werkruimteregeling vanaf 1 januari 2005

...introduceert
Nieuwe wetgeving moet kwaliteitsimpuls geven

...organiseert
'Jij bent aan Z' geeft aanzet om eigen loopbaan te organiseren

...waardeert
Afwaarderen van leningen en deel- nemingen

...begint
Soiree de Beaujolais zeer geslaagd voor 250 ondernemers

...reist
Queens maken 'reis om de wereld'

...huisvest
'Kantorenmarkt lijdt aan fruitschaal- syndroom'

...intensiveert
Nog meer inzet voor West-Brabant

...bouwt
Bouw gestart eerste bedrijfsgebouwen op Heilaar Noord

...leest
In 't kort

...interesseert
Veel interesse voor eigen bedrijf