In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PricewaterhouseCoopers
StarSweets International BV.
Epris
StarSweets International BV.
How sweet it is...

Maar liefst 27 jaar ervaring! Daarop kan general manager Rien den Engelsman terugvallen bij het aansturen van zijn bedrijf. Zijn kantoor laat niets te raden over. Hier wordt gewerkt aan de distributie van een vrolijk product. Overal staat snoepgoed in de fraaiste kleuren en vormen.


Rien den Engelsman tussen de StarSweets producten.

In het hart van industrieterrein Hazeldonk ligt een vrolijk stukje Breda. De firma StarSweets International BV houdt daar kantoor. Het bedrijf is een spil in de internationale zoetwarenhandel geworden nadat het in 1996 ontstond door een bundeling van krachten door een aantal kleinere ondernemingen. Nu staan er zelfs al vestigingen van StarSweets in België en Frankrijk. Daarmee bereikt Rien den Engelsman een flink deel van de Europese markt. Het kan haast niet anders dan dat zijn bourgondische inslag en enthousiaste uitstraling debet zijn aan het succes. In een branche waar "fun" voorop staat moet je aanvoelen waar de kansen liggen. Dat is behalve een stuk ervaring ook voor een groot deel talent. In nauwe samenwerking met zowel zijn leveranciers als de afnemers importeert Rien de meest uiteenlopende zoetwaren vanuit de hele wereld. Deze worden op de markt gezet door zijn afnemers, de grotere retailers en groothandel. Natuurlijk kan hij dit niet alleen. Zijn team van zeer gemotiveerde medewerkers ondersteunt hierin op een al net zo vrolijke wijze.

Fun
Het is een gezellige branche. Zoveel is wel duidelijk. "Snoepgoed is veel meer dan alleen maar iets zoets voor in de mond.", legt Rien uit. "Het is fun." Met name kinderen willen iets meer dan alleen wat lekkers. Het moet vooral origineel zijn. StarSweets heeft daarom, naast sterke merken als Wolf-Intersnacks, Jersey, Trolli en Van Houten Cacao een enorm assortiment in deze kinderartikelen. Veelal gekoppeld aan licenties bestaat een groot deel van de artikelen uit afbeeldingen van bekende (strip-) figuren en andere bij kinderen populaire zaken. Snoepen is een beleving geworden waarbij niet alleen de smaakpapillen maar ook andere zintuigen geprikkeld moeten worden. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de flesjes met mondspray in diverse fruitsmaken.

In China staan fabrieken waar een groot deel van deze handel gemaakt wordt. Den Engelsman vertelt: "Er zijn daar fabrieken waar continu 5000 mensen bezig zijn met het handmatig vervaardigen van snoepgoed. De fabriek van Delica bestaat uit een heel dorp waar de mensen werken, slapen, recreëren, ja zelfs naar de kapper gaan. Slechts eenmaal per jaar gaan zij naar huis met Chinese New Year. Bij Delica Jelly Planet worden jaarlijks maar liefst 100 miljoen eetbare figuurtjes gemaakt van de op dat moment populaire figuurtjes. Dit proces kan alleen handmatig worden verzorgd, juist omdat de markt steeds om andere figuurtjes vraagt. Ook een bedrijf als StarSweets heeft hier een rol in. Het bedienen van de markt is tweerichtingsverkeer.

Als distributeur geeft Rien den Engelsman ook geregeld aan bij zijn leveranciers waar de markt om vraagt. Hij presenteert soms zelfs eigen idee'n voor nieuw snoepgoed.

Kick
Eenmaal geproduceerd en verpakt komt het ruime aanbod deze kant op. Hier komt de expertise van StarSweets International pas echt om de hoek kijken natuurlijk. Verpakkingen moeten voldoen aan de hier geldende normen en verwachtingen, marketing en verkoopondersteuning moeten ruim baan hebben gemaakt voor deze producten en afnemers moeten op tijd worden bevoorraad. Den Engelsman en zijn team vormen de spil in dit altijd weer spannende proces. "Je weet nooit tevoren hoe lang een rage duurt, hoe lang een product actueel blijft." De markt goed volgen en hierop inspelen is derhalve zeer belangrijk. "De kracht zit 'm in je onderscheiden op de markt. Wanneer een van onze producten een regel rechte hit blijkt geeft het wel een enorme kick. Gelukkig is dat nog al eens het geval.", vertelt hij met gepaste trots.

Meer informatie
StarSweets International
Hazeldonk 6474
4836 LH Breda
Tel: 076 - 5964649
Fax: 076 - 5963011
E-mail: international@starsweets.nl
Internet: www.starsweets.com


...adviseert
Metaalbedrijf uit Gilze ook succesvol in Thailand

...start
Ambachtelijk krijt maken voor bijna de gehele Nederlandse markt

...vraagt
Enquête naar West-Brabantse economie

...stimuleert
Scholing voor recreatie- ondernemers stimuleert

...adviseert
KvK wil branche- overleg voor Breda

...behaalt
KvK West-Brabant wint verkoopprijs

...helpt
TIM helpt bedrijven meer rendement uit de website te halen

...evalueert
"Echt makkelijk is het niet gegaan..."

...kijkt terug
Jochem Vlemmx: "We hebben de tijd ook wel meegehad..."

...wint
Internet in het Brabantse voetlicht

...rijdt
Zakelijk onderweg

...onderneemt
Grensoverschrijdend zaken doen

...belooft
Organisatie belooft spetterende Regio Business Dagen in Breda

...huisvest
Markendaal: wonen en werken ontmoeten water

...informeert
Deelnemerslijst BKD Roosendaal

...nomineert
"Hoe dichter we bij de uitreiking komen, hoe meer competitie gevoel we krijgen"

...spreekt
In 't kort