In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Een stad met potentie
Breda introduceert derde vastgoedmonitor

Hoe verhoudt zich het woningaanbod met voorgaande jaren? Komen vraag en aanbod op de kantorenmarkt langzamerhand wat meer op één lijn te liggen? Presteert Breda goed als winkelstad? En hoe is het gesteld met de beschikbare grond voor bedrijventerreinen? Vragen die stuk voor stuk beantwoord worden in de Bredase Vastgoedmonitor."Vastgoed wordt als thema steeds dominanter," aldus Ruud Schoenaker, beleidsadviseur economische ontwikkeling binnen de gemeente Breda. "Vandaag de dag is het van groot belang dat je alle vastgoedontwikkelingen perfect in kaart brengt en voortdurend actuele cijfers tot je beschikking hebt. Zeker voor een ambitieuze stad als Breda die zich de komende jaren voor een groot aantal uitdagingen gesteld ziet; met 'Via Breda' als onvervalst paradepaardje van de forse ambitie. Vandaar dat we ruim drie jaar geleden dit initiatief hebben genomen. En met succes!"

Hét vehikel
"Ervaring leert dat als je zelf helemaal geen zicht hebt op de vastgoedontwikkelingen binnen de stad de kans bestaat, dat je een speelbal wordt van andere partijen die wel met cijfers op tafel komen," vervolgt Schoenaker. "Ons streven is dan ook dat de Vastgoedmonitor hét vehikel wordt om in gesprek te komen met voor vastgoed Breda belangrijke partijen - zoals ontwikkelaars, banken, bouwers, grondgebruikers, makelaars - om gezamenlijk plannen te maken. We zijn daarin absoluut op de juiste weg. De ervaring van de afgelopen jaren leert ons trends aan te voelen en ik durf wel te stellen dat wij qua data en cijfers inmiddels als meest betrouwbare bron van Breda bestempeld mogen worden."

Vier vastgoedmarktsectoren
Op dit moment is de inkt net droog van alweer de derde Bredase Vastgoedmonitor. Wederom zijn voor elk van de vier vastgoedmarktsectoren - woningmarkt, kantorenmarkt, winkelmarkt en bedrijventerreinen - de lokale (en soms zelfs regionale) ontwikkelingen in kaart gebracht en geplaatst tegen de achtergrond van de belangrijkste landelijke trends en ontwikkelingen. Maar ook geeft de monitor relevante achtergrondinformatie over waardering van de woonomgeving en leefbaarheid, sociaal-economische ontwikkelingen, koopkrachtoriëntatie van winkelcentra en waardering van de bedrijfsomvang.

Producentenvertrouwen
Hoe staat Breda ervoor? Van een omvangrijke economische groei is nog geen sprake. Wel laat het producentenvertrouwen van het bedrijfsleven, de industrie, logistiek en zakelijke dienstverlening een licht stijgende lijn zien. Zowel voor kantoren als voor bedrijfsruimten stijgt de vraag. Die richt zich echter vooral op nieuwbouw. Aan de andere kant is er een overaanbod aan steeds minder courante, verouderde bedrijfspanden. Op de woningmarkt blijft het aanbod nog achter bij de vraag, ondanks een recordproductie aan nieuwe woningen. Verder ontwikkelt Breda zich meer en meer tot een complete winkelstad met een (boven)regionale functie.

Voldoende kansen op verbeteringen
'Een stad met potentie', zo kan Breda het best omschreven worden. De uitgangspositie op de vastgoedmarkt blijft solide en zeker met een aantrekkende economie heeft Breda voldoende kansen op verbeteringen.


...stimuleert
Prioriteiten in Bergen op Zoom

...promoot
Je kunt alle uitdagingen aan gaan

...is echt
Ondernemers zijn net echte mensen

...onderzoekt
Programma Stratos opent ogen van jonge ondernemers

...verft
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...exporteert
Zaken doen met het buurland?

...introduceert
KvK introduceert pasje voor starters

....raadpleegt
Handelsregister nu ook internationaal

...biedt
Geld geven is uit de tijd

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...vormt
Breda zet er de schouders flink onder

...combineert
Breda, stad met karakter

...monitort
Breda introduceert derde vastgoedmonitor

...verzilvert
Economische Impulsnota 2006-2010

...kenmerkt
Samenwerking tussen twee bedrijventerreinen

...ontwikkelt
KVO traject boekt succes

...revitaliseert
Bedrijventerrein met potentie

...staat samen sterker
De kracht van een bedrijvenvereniging

...sluit zich aan
Alliantie BZW en BIC: ondernemers vormen een sterk platform

...plant
Unieke evenementenlocatie weer een stap dichterbij

...doet zijn voordeel
Bedrijvig Brabant wetenschappelijk op de kaart gezet

...spreekt
In 't kort

...vult in
'Er zijn nog voldoende kansen voor de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties in Brabant'

...rijdt
Zakelijk onderweg