In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Syntens en ABAB starten met vijf leren-van-elkaar-kringen

Ondernemers leren het beste van elkaar. Om de kennisuitwisseling tussen MKB'ers te bevorderen, start Syntens deze maand samen met ABAB MKB Advies vijf leren-van-elkaar-kringen. Per kring nemen tien bedrijven deel.

Onderwerpen die aanbod komen tijdens de sessies zijn onder andere: ondernemerschap, groei en innovatie en leidinggeven. De eerste bijeenkomst in Breda staat gepland voor maandag 29 januari. De andere vier kringen vinden plaats in Middelburg, Eindhoven, Roermond en Arnhem.Het is voor het eerst dat ABAB en Syntens op deze manier met elkaar samenwerken. Syntensadviseur Ron Rosbak: "Ondernemers hebben steeds meer behoefte aan het leren van elkaar. Met deze kringen willen we dit graag stimuleren." Beide organisaties beschikken over kwaliteiten om ondernemers de juiste kennis bij te brengen. Naast het bevorderen van kennisuitwisseling, hebben Syntens en ABAB nog andere redenen om dit initiatief op te starten.

Misverstand
Kees Hermes, marktmanager bij ABAB, merkt bij zijn klanten dat ze niet goed weten wat Syntens voor hen kan betekenen. "Ondernemers denken dat ze superinnovatief moeten zijn om door Syntens geholpen te worden. Dit misverstand hopen we hiermee uit de wereld te ruimen. Andersom denken heel veel bedrijven dat ABAB zich alleen concentreert op de agrarische sector. En dat klopt ook niet. Het bedrijf heeft haar contacten verspreid over verschillende sectoren met als zwaartepunt de MKB sector."

Loskomen
De deelnemers van de leren-van-elkaar-kringen bestaan voor de helft uit Syntens klanten en voor de helft uit klanten van ABAB. De deelnemers komen niet uit een bepaalde sector. Iedere groep van ondernemers wordt begeleid door een vertegenwoordiger van beide organisaties. Tijdens de avonden komen onderwerpen aan bod die zowel door de deelnemers als Syntens en ABAB zijn ingebracht. De verdere invulling van de bijeenkomst ligt in de handen van de deelnemers. Hermes: "Het is hun avond. Wij faciliteren, maar zij bepalen de inhoud. Zet ondernemers bij elkaar en er komen vragen, is mijn ervaring." Rosbak beaamt dat: "Met deze sessies laten we ondernemers loskomen van de dagelijkse praktijk. We stimuleren ze om buiten hun kaders te kijken. Ook nemen we de ondernemer als persoon onder de loep."

Vertrouwen
Zowel Rosbak als Hermes hebben de ervaring dat ondernemers niet direct hun vraagstuk op tafel leggen. Volgens Rosbak is dat geen probleem: "Natuurlijk tasten deelnemers elkaar af. Het onderlinge vertrouwen moet groeien. Na twee bijeenkomsten is iedereen vertrouwd met elkaar en zullen de deelnemers hun ervaringen uitwisselen." Er wordt nadrukkelijk niet voor gekozen om bedrijven uit dezelfde sector bij elkaar te zetten. De deelnemers vormen een gemêleerde gezelschap. "De sector waar deelnemers in opereren is anders, maar de vragen waar ze als ondernemer mee te maken krijgen, zijn universeel," licht Rosbak toe. Wilt u meer weten over de leren-van-elkaar-kringen, dan kunt u contact opnemen met Ron Rosbak van Syntens. Hij is te bereiken via Syntens Breda, T. 088 - 444 0 552 of per e-mail: [email protected]

Meer informatie:
www.abab.nl
www.syntens.nl


...leeft
Leven wordt zoveel leuker als je probeert je grenzen te verleggen

...verkoopt
Als de omzet achterblijft...

...komt samen
Eindejaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel West-Brabant

...start
Syntens en ABAB starten met vijf leren-van-elkaar-kringen

...leert
Hoe doe ik zaken met mijn buurland Belgie?

...fuseert
KvK ook na fusie goed bereikbaar voor ondernemer

...groeit
'Het is bijna onvermijdelijk om te groeien'

....behartigt
ZLTO is meer dan belangenbehartiging

...snoept
De gezonde zoete oplossing

...verpakt
Een lekkere frisrode kleur

...verfraait
Vormgeven aan de integrale kwaliteitsverbetering van het gebied

...kijkt
Wie kijkt naar wie...?!

...bouwt
Op een steenworp afstand

...verft
Erfgoed in kleur

...woont
Bijzondere stoffeerders van het landschap

...zorgt
Zorgen voor het milieu

...introduceert
Samen-werken en zelf-verantwoordelijk leren

...kweekt
Praktijk en opleiding sluiten op elkaar aan

...fokt
Wij gaan voor de absolute top!

...verandert
Plezier in het ondernemerschap

...kiest
De ondernemer heeft de sleutel voor de toekomst

...wint
Winnaar Nationale Ondernemers Quotiënt-Test

...wenst

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...verwacht
Groei kantoorwerk gelegenheid heeft weerslag op kantooropname