In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Jitske Kraijema, directeur LEFevents
Winnaar Nationale Ondernemers Quotiënt-Test

Op 13 december was Jitske Kraijema, directeur van LEFevents, één van de winnaars van de Nationale Ondernemers Quotiënt-Test van Partnership Leren Ondernemen. Dit partnership is een krachtenbundeling van partijen die actief zijn op het gebied van Ondernemerschap & Onderwijs.


Zij stellen zich ten doel het ondernemerschap in Nederland te stimuleren door hier meer aandacht voor te creëren in het onderwijs.
Het partnership bundelt inspirerende initiatieven op het gebied van Onderwijs & Ondernemerschap, brengt partijen samen en biedt ondersteuning om gezamenlijk activiteiten uit te voeren.

Zij is hét portaal voor informatie, presentatie en promotie van activiteiten en initiatieven op het gebied van Ondernemerschap & Onderwijs. Initiatiefnemers zijn naast een groot aantal werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen o. a. de Ministeries van Economische Zaken en OCW.

Naast de winnaars van de Nationale Ondernemers Quotiënt-Test ontvingen tijdens de feestelijke uitreiking in de Fabrique in Maarssen 4 onderwijsinstellingen de 'Leren Ondernemen Prijzen'. Uit meer dan 50 aanmeldingen ontvingen deze scholen, in de categorieën van Primair tot Hoger Onderwijs, een cheque ter waarde van e5000,- euro en een bijzondere award.
De prijzen werden uitgereikt aan de scholen met het meest innovatieve en ondernemende project in 2006. De prijswinnaars werden bekend gemaakt door de heer Voncken van OCW (directeur Studiefinanciering) en de heer Linssen van EZ (directeur Ondernemerschap).

De winnaars sprongen er uit op het gebied van ondernemen en een integrale aanpak, bovendien dragen zij op een bijzondere wijze bij aan ondernemerschap binnen het onderwijs. Alles over deze wedstrijd is te vinden op de portal www.lerenondernemen.nl

Innovatief ondernemersschap
De Nationale Ondernemers Quotiënt-Test is bedoeld om het toekomstige ondernemerschap van de kandidaten te beoordelen. Eén van deze winnaars was Jitske Kraijema, vierdejaars vrijetijdsmanagement student aan NHTV, internationale hogeschool Breda en directeur van LEFevents. NHTV maakt het mogelijk om in het laatste jaar van de opleiding een bedrijf te starten.

De student is hierin zelf de ondernemer en dat betekent dat alle zaken zelf moeten worden geregeld. Jitske: "Of het nu gaat om het bedenken van marketingstrategieën, het beleid voor personeel of de financiële kant van de onderneming, je kunt het allemaal zelf inrichten. En dat geldt zeker voor LEFevents, het bedrijf dat ik sinds 1 september samen met haar medestudent / ondernemer Elke Mooij runt."

LEFevents
LEFevents een bedrijf dat zich richt op het organiseren van speciale evenementen voor mensen met een functiebeperking. Zo'n functiebeperking kan lopen van dyslexie tot en met een meervoudig gehandicap. Jitske; "Onder evenementen verstaan wij bijeenkomsten, beurzen, festivals, workshops, tentoonstellingen en theater. Wij hebben hierbij een duidelijk doel voor ogen. Wij willen de evenementen aanpassen en toegankelijk maken voor mensen met een functiebeperking.

De afgelopen periode hebben wij ons gericht op het doen van marktonderzoek en het opstellen van een marketing- en het ondernemingsplan. Vanaf 1 januari gaan we echt naar buiten. Onze doelgroepen en potentiële opdrachtgevers zijn in kaart gebracht. Nu richten wij onze energie op de eerste evenementen."

Studeren met een handicap
Een voorbeeld van zo'n evenement is op 8 februari a.s. Dan wordt een informele bijeenkomst georganiseerd op de NHTV over studeren met een functiebeperking. Jitske: "Het zal een informatieve maar informele bijeenkomst worden voor mensen die studeren met een functiebeperking binnen NHTV, internationale hogeschool Breda. Hierbij richten wij ons niet alleen op de mensen met de beperking, maar kijken we ook naar wat mede-studenten, docenten en bijv. de school kan doen.

Maar de meeste aandacht zal gaan naar het studeren met een functiebreking, hoe dat ervaren wordt en wat de struikelpunten zijn binnen de verschillende opleidingen.

Daarnaast is LEFevents nu al bezig met het organiseren van een dag uit voor Drommestein. Dit is een welkomboerderij in Nederland. Hier kunnen mensen met een functiebeperking de dag besteden doormiddel van creatieve en andere activiteiten. Op deze manier geef je deze mensen weer zin in het leven.

Mocht u nog vragen hebben of contact met LEFevents willen, kijk dan op www.lefevents.nl


...leeft
Leven wordt zoveel leuker als je probeert je grenzen te verleggen

...verkoopt
Als de omzet achterblijft...

...komt samen
Eindejaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel West-Brabant

...start
Syntens en ABAB starten met vijf leren-van-elkaar-kringen

...leert
Hoe doe ik zaken met mijn buurland Belgie?

...fuseert
KvK ook na fusie goed bereikbaar voor ondernemer

...groeit
'Het is bijna onvermijdelijk om te groeien'

....behartigt
ZLTO is meer dan belangenbehartiging

...snoept
De gezonde zoete oplossing

...verpakt
Een lekkere frisrode kleur

...verfraait
Vormgeven aan de integrale kwaliteitsverbetering van het gebied

...kijkt
Wie kijkt naar wie...?!

...bouwt
Op een steenworp afstand

...verft
Erfgoed in kleur

...woont
Bijzondere stoffeerders van het landschap

...zorgt
Zorgen voor het milieu

...introduceert
Samen-werken en zelf-verantwoordelijk leren

...kweekt
Praktijk en opleiding sluiten op elkaar aan

...fokt
Wij gaan voor de absolute top!

...verandert
Plezier in het ondernemerschap

...kiest
De ondernemer heeft de sleutel voor de toekomst

...wint
Winnaar Nationale Ondernemers Quotiënt-Test

...wenst

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...verwacht
Groei kantoorwerk gelegenheid heeft weerslag op kantooropname