In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Van Oers Corporate Finance B.V.
Zoom Invest / Van den Bergh Bouw
Difoga
Van Bedaf Machines
A & M €ollect
Koninklijke Nedalco
Cerestar Benelux B.V.
Sinke Komejan & Nijpels
Koninklijke Nedalco
Aan de vooravond van bijzondere ontwikkelingen

Al meer dan 100 jaar is Nedalco gespecialiseerd in het produceren van zuivere alcohol. De kwaliteit van het eindproduct is zeer hoog en de (proces)technologie die ingezet wordt om van natuurlijke grondstoffen zuivere alcohol te maken uiterst geavanceerd. Dit maakt Nedalco tot een specifieke en opvallende speler op de Europese markt.



Al vanaf de start is Nedalco in Bergen op Zoom gevestigd, alwaar momenteel ruim 80 mensen werkzaam zijn. Hiernaast beschikt het bedrijf tevens over vestigingen in Italië en Duitsland en opereert het in België onder de naam Belgalco. De klanten van Nedalco zitten door geheel Europa en hier wordt ongeveer 150 miljoen liter pure alcohol in totaliteit afgezet. Op dit moment is Nedalco nog hoofdzakelijk werkzaam op de traditionele markten; food en non-food. De hoogwaardige kwaliteit alcohol wordt gebruikt in onder andere dranken, cosmetica, farmaceutische en technische toepassingen.

Een leidende rol
Nedalco wil echter verder gaan dan de andere Europese alcoholproducenten. Het bedrijf ziet zich als dé ISO-9002 gecertificeerde kwaliteitsproducent en distributeur van zuivere alcohol, dat een leidende rol wil spelen in de verdere ontwikkeling van de Europese alcoholindustrie. Het aanboren van nieuwe markten past uitstekend in deze strategie. "Nedalco staat aan de vooravond van zeer bijzondere ontwikkelingen," deelt algemeen directeur Ger Bemer mede. "Wij willen ons gaan richten op de markt, die alcohol zal toevoegen aan benzine als brandstof (zgn. bio-ethanol). De lidstaten in de EU hebben afspraken gemaakt om het gebruik van duurzame transportbrandstoffen te bevorderen. Dit brengt namelijk een drietal grote voordelen met zich mee. Allereerst wordt Europa minder afhankelijk van geïmporteerde olie. Het steunt verder de plattelandsontwikkeling in een aantal landen. Maar de belangrijkste reden is het milieuaspect. Aangezien bio-ethanol uit biomassa wordt geproduceerd zorgt het hernieuwbare karakter van de brandstof, dat de groei van de CO2 uitstoot in de verkeerssector verregaand kan worden gereduceerd.

Alcohol als bijmenging in benzine
"Brazilië en de Verenigde Staten zijn overduidelijk koploper als het gaat om alcohol ­ gemaakt uit agrarische producten ­ die ingezet wordt als bijmenging in benzine. In Europa hebben de meeste landen inmiddels maatregelen aangekondigd ter invulling van dit Europees beleid, met uitzondering van Portugal, Denemarken en Nederland. Nedalco werkt al meer dan tien jaar aan het promoten van dit principe en langzamerhand zien wij, dat er een markt ontstaat waarin wij ons graag willen bewegen. Wij hopen dus dat de beslissing van de Nederlandse overheid hieromtrent niet lang meer op zich zal laten wachten, zodat Nedalco de opgelopen achterstand op de Europese concurrenten snel kan inlopen." Nedalco beschikt bovendien over de expertise om een zeer bijzondere rol te gaan spelen in het gehele traject.

Bio-ethanol
"Daar waar andere landen primaire agrarische producten als graan en suikerbieten zullen gaan gebruiken, willen wij die alcohol gaan maken uit relatief laagwaardige reststromen uit de agri-processing industrie. Daarnaast zien wij een technologische mogelijkheid om uit houtachtige verbindingen bio-ethanol te produceren. Nedalco beschikt inmiddels al over een patent, hetgeen een belangrijke stap in dit proces is. Door het creëren van een markt ­ en wij spreken hier over 'bio-ethanol' ­ stimuleer je de ontwikkeling van een innovatieve techniek, die moet leiden tot het gebruik van relatief waardeloze biomassa in een hoogwaardige verbinding als alcohol. Dit vormt uiteraard ook een unieke gelegenheid om 'Nederland Kennisland' weer eens wat sterker op de wereldkaart te zetten." Of het nu de traditionele markten betreft of de nieuwe sector voor transport; het mag duidelijk zijn dat Nedalco dé specialist in alcohol is en blijft!

Informatie
Koninklijke Nedalco
Van Konijnenburgweg 100
Postbus 6
4600 AA Bergen op Zoom
Tel: 0164 - 213400
Fax: 0164 - 213401
Internet: www.nedalco.nl
E-mail: info@nedalco.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen