In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2005













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Bedrijfsautospecial 2005
Peugeot

U bent het al een beetje van ons gewend: een jaarlijkse bedrijfsautospecial. Dit jaar hebben we gemeend het eens wat anders te moeten aanpakken dan voorheen. Minder merken maar wel meer informatie per merk en wat grotere foto's waardoor een beter beeld ontstaat van de getoonde modellen.



Het Franse Peugeot doet het buitengewoon goed in de Europese markt van dit moment. Voor wat betreft de personenwagens had het maar een haartje gescheeld of Opel was zijn toppositie voor wat betreft verkoopaantallen van nieuwe wagens, aan de leeuw van Sochaux kwijtgeraakt. Peugeot heeft vijf typen lichte bedrijfsauto's in haar programma, waarvan er drie echt als zodanig zijn ontworpen. De minst grote hiervan is de alom bekende Partner, ontsproten uit een samenwerkingsverband met Citroen en Fiat. Van een wat kloeker formaat is de Expert, ook al een samenwerkingsverband tussen eerder genoemde collega autofabrikanten. En ook voor de grootste van deze drie, de Boxer, werd samengewerkt met de bekende fabrikanten. De anderen hebben nagenoeg dezelfde auto's in hun bedrijfsautoprogramma, slechts op details verschillend van deze genoemde drie. Een beetje buitenbeentjes binnen de bedrijfsautorange zijn de 307 Commercial en de 807 Commercial.

Buitenbeentjes omdat zij ontworpen zijn als personenauto's maar door de ingewikkelde Nederlandse wetgeving voor de inrichting van bedrijfsauto's zijn omgebouwd tot bedrijfswagens.

307 Commercial
Als personenwagenvariant voluit een van de meest succesvolle auto's van dit moment: de 307, als bedrijfsauto 307 Commercial genaamd. Volledig gebaseerd op de succesvolle Break profiteert de Commercial van alle sterke punten van zijn populaire evenknie. Deze succesvolle, en bovendien heel fraaie cross-over tussen een MPV en een bestelwagen, is leverbaar met vrijwel alle optiemogelijkheden die ook voor andere 307's te koop zijn. Er zijn vier Hdi-dieselmotoren beschikbaar, qua cilinderinhoud uiteenlopend van 1.4 tot 2 liter. De vanafprijzen starten bij: 16.040 euro (ex. BTW) voor de XS 1.4 Hdi.

807 Commercial
Aanzienlijk minder succesvol (dan de 307) als personenauto is Peugeot's MPV, de 807. Ook als bedrijfswagenuitvoering zie je hem niet vaak in het straatbeeld. Toch is het een auto die ook als bedrijfsauto ruimte, comfort en veiligheid met elkaar combineert. De 807 Commercial heeft twee forse schuifdeuren die toegang geven tot de grote laadruimte. Met de 807 heb je niet het idee dat je in een vrachtwagentje rondrijdt. Het is een aantrekkelijk gestileerde bedrijfsauto met prettige rijeigenschappen. Deze 807 is te koop in drie uitrustingsniveaus: SR, ST en SV. Er zijn twee motorvarianten beschikbaar: beide diesels met een cilinderinhoud van naar keuze 2 of 2.2 liter. Achter de voorstoelen is bij de 807 Commercial een vrije ruimte gecreëerd waardoor een ruimtelijk effect wordt geschapen. De prijzen starten bij 25.480 euro (ex. BTW).

Partner
Ontworpen als lichte bedrijfsauto, maar nadien ook op de markt gebracht als relatief voordelig alternatief voor een MPV is de Partner een absoluut succes in dit marktsegment. Ook als bedrijfsauto zie je hem vaak en dat is niet gek want hij combineert veel ruimte met veel mogelijkheden tegen een aantrekkelijke prijs. Deze wagens zijn te koop met benzinemotor, als dieseluitvoering en zelfs met een motor die genoegen neemt met aardgas als brandstof. De laadruimte is uitgesproken fors, wat minstens voor een deel het succes van deze auto verklaart. De prijzen starten bij 9880 euro, exclusief BTW.

Expert
Ook de Expert doet het goed in de Europese markt van mediumsize bestelwagens. Voor wie meer ruimte nodig heeft dan een Partner biedt is er deze Expert die in een aantal varianten leverbaar is. Daaronder een gesloten bestelwagen uitvoering maar ook een versie met langere wielbasis is leverbaar net als een variant met dubbele cabine. Er is maar een benzineblok te koop, met een cilinderinhoud van twee liter. Verder is er een keuze uit twee dieselmotoren, een met een inhoud van 1.9 en een met een inhoud van 2 liter. De prijzen beginnen bij 13.550 euro (ex. BTW), opmerkelijk genoeg voor de eenvoudigste dieselvariant.

Boxer
Voor de professional die het moet hebben van grotere laadvolumes en meer laadvermogen heeft Peugeot de Boxer in het programma. Net als bij de concurrentie is ook hier een bijna onwerkelijk aantal varianten beschikbaar. Een basisuitvoering, met dubbele cabine, met verhoogd dak, met verlengde wielbasis, het aantal varianten is vrijwel onuitputtelijk. Ook het motorenaanbod is groot en er is wederom een keuze uit benzine (1) en dieselblokken (4) met een cilinderinhoud variërend van 2 tot 2.8 liter. Prijzen beginnen bij 14.600 euro, ex. BTW).


...fuseert
Eén ROC voor West-Brabant

...start
Pragmatisch omgaan met moeilijke milieu-, Arbo- en veiligheidsregels

...vernieuwt
Het Blushuis komt tot leven.

...exporteert
Internationale handelsdag nuttig voor beginnende exporteur

...presenteert
Moerdijkse Hoek weer stap dichterbij

...belegt
De beleggings- adviseurs

...spreekt
Bedrijfsbezoeken verhelderen blik van bestuurders

...viert
Samen sterker dan alleen

De Ondernemer Bedrijfsautospecial '05

- Ford
- Iveco
- Mercedes-Benz
- Nissan
- Peugeot
- Renault
- Scania
- Skoda
- Volkswagen

...organiseert
Vijfde BIT-Trofee in het teken van 'gevonden worden' op internet

...adviseert
Familiebedrijf; strategisch management en planning (deel 2)

...coacht
Coaching kan wel een steuntje in de rug geven

...wint
Stijn Deelen van Interbrew Key-Account Manager van het Jaar

...kleedt
Patty Zomer: "Het vak van modestyliste wordt vaak onderschat"

...draagt
Zomertrends voor de mannen

...shopt
Zomertrends voor de vrouwen

...ontvangt
Duurzame energie leidt tot Zeeuwse Milieuprijs

...huisvest
Kantorenmarkt moet anders worden benaderd

...leest
In 't kort

...onderzoekt
Bedrijfsactiviteiten niet massaal naar het buitenland