In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Rabobank Amerstreek
Vitronics Soltec
Franki Grondtechnieken
Westman Groep
Rabobank Amerstreek
Rabobank Amerstreek is er klaar voor

Per 1 april 2005 zijn Rabobank Made en omstreken, Oosterhout en De Dongemond gefuseerd tot Rabobank Amerstreek. Hier, aan het Arendsplein te Oosterhout is de gehele afdeling 'bedrijven' ondergebracht. Wat deze bundeling van krachten de zakelijke klant oplevert, vroeg De Ondernemer aan de begin dit aangetreden manager bedrijven Servaas Rouwhorst.


Servaas Rouwhorst

"De samenvoeging van een drietal banken - met toch ieder een eigen 'gezicht' - heeft als vanzelfsprekend ook intern een reorganisatieproces tot gevolg gehad," aldus Rouwhorst. "Maar de organisatie staat er nu en ik mag wel zeggen: sterker dan ooit. Dankzij een aanzienlijke schaalvergroting zijn we in staat onze dienstverlening naar een nog hoger plan te tillen. Zo hebben we ervoor gekozen de zakelijke klanten onder te verdelen in drie segmenten, te weten: de groot zakelijke markt (met drie senior accountmanagers), het midden- en kleinbedrijf (met zes accountmanagers) en de retailmarkt (met acht bedrijvenadviseurs). Deze adviseurs worden ondersteund door twee adviseurs betaaldiensten voor de advisering van het nationale en internationale betalingsverkeer. Daarnaast hebben we hier de beschikking over een team van drie agrarische adviseurs, dat onze agrarische klanten optimaal kan bedienen. Hierdoor is de continuïteit van de agrarische dienstverlening zonder meer gewaarborgd. Voor de advisering van het grootbedrijf werken we nauw samen met het team Corporate Cliënts in Breda waar ook het kenniscentrum voor Internationale dienstverlening en treasury gevestigd is."

Professioneel team
"In feite komt het erop neer, dat we na de fusie op alle zakelijke gebieden een professioneel team met 22 adviseurs, 28 intern adviseurs en 10 kredietanalisten klaar hebben staan. Hiermee heeft Rabobank Amerstreek een veel bredere zakelijke afdeling opgebouwd dan de klanten gewend waren. En daarmee is direct het antwoord gegeven op de vraag wat het klanten oplevert. De 'juiste' adviseur bij de 'juiste' klant betekent nu eenmaal een goede op de klant toegespitste dienstverlening waardoor onze klant meer tevreden is. Temeer daar bij de accountmanagers ook nog eens het aantal klanten per adviseur verminderd is, waardoor er nog meer tijd voor ú uitgetrokken kan worden. Voor het specialisme 'verzekeren' en 'private banking' is overigens gekozen voor eenzelfde gesegmenteerde aanpak. We zijn hier in staat de zakelijke klant een totaalpakket te bieden, want ook op privé gebied als verzekeren zijn we voor die ondernemer het beste alternatief in de markt."

Ondernemerscafés
Ook op het gebied van relatiemarketing zal Rabobank Amerstreek duidelijk van zich doen spreken. "De Rabobank is een betrokken bank, die dichtbij de relaties staat en zich sterk verbonden voelt met de gemeenschap. Zo gaan we dit jaar drie ondernemerscafés organiseren, waar klinkende namen zullen spreken en er voldoende tijd en ruimte is om van gedachten te wisselen met andere ondernemers. Daarnaast staan er de nodige executive-uitjes op het programma en meer," licht Rouwhorst alvast een tipje van de sluier op.

Rabobank Amerstreek maakt het verschil
"Zakelijke relaties verlangen tegenwoordig steeds meer professionaliteit en body van hun financieel dienstverlener. Met deze ontwikkelingen geeft Rabobank Amerstreek daar overduidelijk gehoor aan. Rabobank Amerstreek is er klaar voor!"


...geeft tips
Yvonne Swaans onderneemt met passie

...gaat Grieks
Een ontmoetings-plaats voor Grieken-landliefhebbers

...spreekt
In 't kort

...op de beurs
Regionale Bedrijvenbeurs 2006

...bij de procesindustrie
PZW koppelt talent aan procesindustrie

...vernieuwd
Syntens, een prikkel voor het vernieuwingsproces.

...brengt aan de man
"Zachte factoren zijn van invloed op verkoop bedrijf"

....knipt
3 kappers de Pauw vieren eeuwfeest

...bouwt
Ontwikkelingsvisie Oosterhout tot 2020

...bouwt uit
Gebiedsvisie Oosterhout-Oost

...met z'n alle
Voor een vitale gemeente

...in gesprek
Een kritische blik op de gemeente

...bloeit
Méér dan een sympathieke campagne

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij

...belegt
De Beleggingsadviseurs