In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Rabobank Amerstreek
Vitronics Soltec
Franki Grondtechnieken
Westman Groep
Franki Grondtechnieken
Franki Grondtechnieken: specialist in ondergrondse bouw

Nog niet zo lang geleden moest in Oosterhout een project wegens heioverlast tijdelijk stilgelegd worden. Doodzonde uiteraard, temeer daar tijd nu eenmaal geld kost. En dan te bedenken dat hier eigenlijk helemaal geen sprake van hoefde te zijn. Binnen deze gemeentegrenzen zit namelijk een bedrijf, dat beschikt over alle kennis en kunde om met een gelijkwaardige oplossing op tafel te komen, zonder dat iemand geconfronteerd wordt met geluidsoverlast.


Van oudsher presenteert Franki Grondtechnieken zich als een zeer innovatief en vooruitstrevend bedrijf, dat grenzen durft te verleggen. Zo werd de eerste tunnel in Antwerpen geheel naar het idee van oprichter Edgar Frankignoul vervaardigd. Dit van oorsprong Belgische bedrijf is opgericht in 1910. Gaandeweg openden wereldwijd steeds meer vestigingen hun deuren, waardoor Franki op zijn hoogtepunt in ruim 40 landen vertegenwoordigd was. Nederland behoorde in 1934 tot één van de laatste die erbij kwam; gestart in de regio Rotterdam en nu alweer vanaf 1992 gevestigd in Oosterhout, op industrieterrein 'Weststad'.

Oplossend vermogen
Het specialisme van dit bedrijf is tweeledig. Zo is Franki Grondtechnieken een aannemer, die gespecialiseerd is in de ondergrondse bouw en daarin tevens het gehele ontwerpconcept voor zijn rekening kan nemen. Het meedenken met klanten en een aanzienlijk oplossend vermogen worden daarbinnen hoog in het vaandel gedragen. Deze - veelal - grote projecten worden samen met partners en met behulp van het moederbedrijf in Brussel opgepakt. De wat kleinere werken verzorgt Franki zelfstandig. Te denken valt hierbij onder andere aan het vervaardigen van paalfunderingen voor gebouwen; zoals onlangs bijvoorbeeld voor het Bredase Amgen is gedaan.

Markante projecten
Franki Grondtechnieken genereert heel wat pers met een groot aantal markante projecten waar het bedrijf nu en in het verleden zijn signatuur aan gegeven heeft. Wat te denken van het Feyenoord stadion halverwege de jaren '30, of meer recent de Amsterdam Arena waar de paalfundering naar eigen ontwerp en op eigen systemen gerealiseerd is. Maar ook bij De Bijenkorf in Rotterdam, Aula TU Delft, Spoorbrug te Dordrecht, het monument op De Dam en de architectonisch schitterende parkeergarage bij het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen heeft Franki heel wat voor zijn rekening genomen.

Noord-zuid lijn
Momenteel is het bedrijf druk met onder andere de diepe stations voor de Noord-Zuid lijn in Amsterdam (ondergrondse betonnen wanden tot 1,50m dik en 48 m diep, totaal 80.000m³ beton) en de verwezenlijking van het nieuwe knooppunt voor tram, metro en Randstadrail op het voorplein van Rotterdam CS. Twee projecten waar het innovatieve karakter van Franki Grondtechnieken prima van pas komt. Het mag inmiddels duidelijk zijn, dat dit niet een bedrijf is dat staat voor de geijkte huis-, tuin- en keukenoplossingen. Voor een keukenuitbouw of serre bent u dan ook aan het verkeerde adres. Maar voor het complexere werk is Franki Grondtechnieken úw specialist.


...geeft tips
Yvonne Swaans onderneemt met passie

...gaat Grieks
Een ontmoetings-plaats voor Grieken-landliefhebbers

...spreekt
In 't kort

...op de beurs
Regionale Bedrijvenbeurs 2006

...bij de procesindustrie
PZW koppelt talent aan procesindustrie

...vernieuwd
Syntens, een prikkel voor het vernieuwingsproces.

...brengt aan de man
"Zachte factoren zijn van invloed op verkoop bedrijf"

....knipt
3 kappers de Pauw vieren eeuwfeest

...bouwt
Ontwikkelingsvisie Oosterhout tot 2020

...bouwt uit
Gebiedsvisie Oosterhout-Oost

...met z'n alle
Voor een vitale gemeente

...in gesprek
Een kritische blik op de gemeente

...bloeit
Méér dan een sympathieke campagne

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij

...belegt
De Beleggingsadviseurs