In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Rabobank Amerstreek
Vitronics Soltec
Franki Grondtechnieken
Westman Groep
Vitronics Soltec
Vitronics Soltec: maakt al 90 jaar soldeermachines.

Het jaar 2006 wordt een belangrijk jaar voor Vitronics Soltec, want dan bestaan ze 90 jaar. Begonnen in 1916 als een bedrijf dat maar één ding voor ogen had en dat is er voor zorgen dat de mensen beter kunnen solderen, is het in die periode uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming. De wereldmarktleider op dit gebied.


Vitronics Soltec maakt soldeermachines voor de elektronische industrie. Hierbij moet je denken aan een spectrum dat gaat van vliegtuigen tot zaken als pacemakers, t.v.'s gps-systemen, en mobiele telefoons.
Maar volgens André Myny, marketing en communications manager van het bedrijf, worden niet de producten gemaakt, maar worden de machines geleverd om die dingen allemaal te maken. Het soldeerproces valt in drie verschillende technieken te omschrijven. Als eerste is daar het golfsolderen. Dit is de oudste techniek, waarbij een print over een golf van vloeibare soldeer wordt getrokken en zo wordt de verbinding tot stand gebracht.

De tweede techniek is het reflowsolderen. In een pasta op de print wordt het onderdeeltje neergelegd en vervolgens wordt de pasta tot smelten gebracht en komt de verbinding tot stand. De laatste methode is het selectief solderen. Hier worden specifieke componenten punt voor punt gesoldeerd. Dit is een preciese werk, wat met de steeds kleiner wordende prints steeds meer wordt toegepast.
De geschiedenis van het bedrijf is eigenlijk het verhaal van twee bedrijven. ZEVA begonnen in 1916 en Vitronics Corporation die in de tachtigerjaren van de vorige eeuw werd opgericht. In 1998 werd de kennis en knowhow van beide bedrijven samengevoegd tot Vitronics Soltec en kan het bedrijf uitgroeien tot wat het nu is. "We hebben een fabriek in Oosterhout, een in de Verenigde Staten in Stratham en dat ligt weer bij Boston en de laatste fabriek staat in China bij Shanghai. Daarnaast zijn er over de hele wereld verspreid ook nog tientallen sales- en service kantoren en hebben we bij New York ook nog een technologisch laboratorium waar fundamenteel onderzoek wordt gedaan naar soldeerverbindingen". De kennis die door die onderzoeken wordt opgedaan, wordt door middel van seminars uitgedragen naar de klanten.

Vitronics Soltec kent niet echt een hoofdkantoor, we willen Europeaan zijn in Europa, Amerikaan in Amerika en Chinees in China. Op die manier weten we hoe de mensen in de verschillende culturen moeten worden benaderd. Doordat er geen hoofdkantor is zit het hele management ook over de vestigingen verspreid. "We hebben niet echt een vergadercultuur, maar door de moderne communicatiemiddelen hebben ze wel dagelijks contact met elkaar. Wij zijn de belichaming van een Global Compagny.
Vitronics Soltec maakt deel uit van Dover Corparated, de moedermaatschappij met zo'n 50 bedrijven en een omzet van 60 biljoen (9 nullen) dollar. In totaal werken er zo'n 400 mensen bij het bedrijf waarbij de 3 fabrieken ieder ongeveer eenderde van het personeelsbestand hebben. Dus in Oosterhout werken 130 mensen.
Sinds 1 januari 2004 zit het bedrijf op de huidige locatie, omdat ze uit de toenmalige vestiging op bedrijventerrein Vijf Eiken waren gegroeid.
In Oosterhout worden de machines voor de verschillende soldeerprocessen gemaakt en die worden vervolgens over de hele wereld verstuurd.
Ook zit hier de sales en service afdeling van het bedrijf en het belangrijkste onderdeel van het bedrijf namelijk de afdeling ontwikkeling.


...geeft tips
Yvonne Swaans onderneemt met passie

...gaat Grieks
Een ontmoetings-plaats voor Grieken-landliefhebbers

...spreekt
In 't kort

...op de beurs
Regionale Bedrijvenbeurs 2006

...bij de procesindustrie
PZW koppelt talent aan procesindustrie

...vernieuwd
Syntens, een prikkel voor het vernieuwingsproces.

...brengt aan de man
"Zachte factoren zijn van invloed op verkoop bedrijf"

....knipt
3 kappers de Pauw vieren eeuwfeest

...bouwt
Ontwikkelingsvisie Oosterhout tot 2020

...bouwt uit
Gebiedsvisie Oosterhout-Oost

...met z'n alle
Voor een vitale gemeente

...in gesprek
Een kritische blik op de gemeente

...bloeit
Méér dan een sympathieke campagne

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij

...belegt
De Beleggingsadviseurs