In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Successtory Halderberge
Borchwerf II ligt voor op schema

In deze tijden dat het ons economisch voor de wind gaat, gaat het de gemeente Halderberge ook goed af. De verkoop van bedrijfskavels op het bedrijventerrein Borchwerf II , voor ongeveer 80 procent op grondgebied van de gemeente, verloopt voorspoedig. En ook voor alle andere bedrijventerreinen binnen de gemeente is volop belangstelling. Korenweide in Oud- Gastel is het laatste terrein waar nog een paar hectare te koop is. Zijn die weg, dan is de koek op. Wethouder Gerard Huijpen van Halderberge legt de successen van beide bedrijventerreinen uit.

door Ron Gregoor


Borchwerf II ziet er vanuit de lucht nog leeg uit, maar er zijn nog maar een paar percelen te koop.
Foto: Thom van Amsterdam

HALDERBERGE - Na een moeilijke startfase is bedrijventerrein Borchwerf dan toch een successtory geworden. Bedrijventerrein Borchwerf II is er gekomen dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeenten Halderberge, Roosendaal en Heijmans. Borchwerf II ligt voor ca 80 procent op het grondgebied van Halderberge. "Maar het is moeilijk voor een gemeente als de onze om een dergelijk project alleen te dragen. Vandaar de samenwerking met Roosendaal en Heijmans. Een perfect samenwerkingsverband", zegt wethouder Gerard Huijpen van Halderberge.

In het begin zag het er niet naar uit dat Borchwerf II een groot succes zou worden. Na een aanvankelijk goede start stagneerde de groei na een paar jaar. Voor een deel was dat de wijten aan de economie, die inzakte. "We hebben toen ingegrepen, een goed management aangesteld, hebben de boel geherstructureerd, hebben een en ander gedaan aan de inrichting, zijn daadwerkelijk hard aan de weg gaan timmeren en toen de economie weer aantrok, begon het te lopen."


Gerard Huijpen: 'praten met Moons'
Foto: het fotoburo

Buitenlandse belangstelling
"Er is veel belangstelling, ook uit het buitenland", zegt Huijpen. Er wacht de wethouder nog een opgave wat dat betreft, want de andere bedrijventerreinen in de gemeente zijn zo goed als uitgegeven; dat geldt voor De Gorzen, de Industrieweg, beide in Oudenbosch, en de Hoge Akker in Hoeven. Korenweide in Oud- Gastel, speciaal bestemd voor de wat kleinere bedrijven, nadert ook al zijn voltooiing. "Er zijn nog twee kavels beschikbaar, twee kavels hebben we een optie op. En dan is het ook daar gedaan. We hebben dan geen meter grond meer uit te geven voor bedrijven."
Wat nu?
Huijpen: "We willen zo snel mogelijk met gedeputeerde Annemarie Moons aan tafel gaan zitten om te bespreken wat we nu doen. Er moet linksom of rechtsom een oplossing komen, je kunt bedrijven niet nu al teleurstellen." Hij wil niet meteen zeggen dat Halderberge concreet zal vragen om meer bedrijfsruimte. Het gaat er hem vooral om dat West- Brabant niet zonder bedrijfsgrond komt te zitten. En dat Halderberge een prachtige locatie daarvoor is, dat zal hij Moons wel duidelijk maken.

Familiebedrijf
Wethouder Gerard Huijpen heeft een agrarische achtergrond. Vijf generaties lang al bedrijft de familie een agrarisch bedrijf. "Mijn familie kwam oorspronkelijk uit Loenhout (België), een van mijn verre voorvaderen kocht hier een stuk bos. Later werd steeds meer grond gekocht en groeide het bedrijf verder uit. Na zijn studie en gewerkt te hebben bij de Grontmij heeft hij het bedrijf op zijn 27e voortgezet. Maar naast het boerenbedrijf bleef besturen mijn grootste hobby. Vanaf mijn vijftiende jaar zit ik in allerlei besturen."

Huijpen, geboren en getogen in Oudenbosch en lid van de VVD, werd in 1994 wethouder in Oudenbosch. Na de herindeling in 1997 werd hij wethouder van Halderberge. In de volgende raadsperiode, van 2002 tot 2006 was hij fractievoorzitter; bij de verkiezingen van 2006 werd de VVD voor de derde achtereenvolgende keer de grootste partij van Halderberge en werd Gerard wederom wethouder met een zware portefeuille.


...onderneemt
Nooit meer naar de baas

...vraagt
Vraagbaak voor bedrijven

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...ontwikkelt
Van stille leverancier tot innovatieve kennispartner

...vervoert
Grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van transport

...groeit
Industrie goed op zijn plek in West-Brabant

....start
3 November Startersdag

...presenteert
Contacta in nieuwe hallen

...organiseert
MKB Festival in RBC- stadion

...bereikt
Idee goed, uitvoering minder

...verplaatst
Nassaulezing in voorjaar

...kiest
Dubai in trek bij Toppers

...zoekt
Op zoek naar goede werknemers

...bekijkt
de Stand van Zaken

...wint
Klok is de beste starter

...biedt
Gemeente is Brabant in het klein

...leeft
Lekker leven in Halderberge

...bouwt
Borchwerf II ligt voor op schema

...bepleit
Dat gaat naar Den Bosch toe

...adviseert
Politiek belangrijk voor landbouw

...bouwt
Halderberge bouwt voor de toekomst

...verkoopt
Goedkoop en veilig bedrijventerrein

...rijdt
Zakelijk onderweg

...peilt
Pas op de plaats

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...netwerkt
Netwerken en inspiratie opdoen

...spreekt
Topmanager geeft gastcollege

...doneert
Netwerken in monumentale kerk van Raamsdonk

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat