In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Korenweide Oud-Gastel bijna vol
Goedkoop en veilig bedrijventerrein

Bedrijventerrein Korenweide ligt aan de rand van Oud-Gastel in de richting van Kruisland en beslaat ruim 60.000 vierkante meter. Het eerste bedrijf vestigde zich hier in 1985, inmiddels telt het terrein 30 bedrijven. André Lesage heeft er een ICT-bedrijf. Lesage is als bestuurslid van de Ondernemerskring Halderberge (OKH) aanspreekpunt voor de gemeente. Ook is hij contactpersoon voor ondernemers van bedrijventerrein Korenweide. Daarnaast zet de gedreven ondernemer zich in voor de veiligheid op het terrein.

door Patricia Akkermans


Volop bedrijvigheid op de Korenweide.
Foto’s: het fotoburo

OUD GASTEL - Lange tijd heeft de verkoop van kavels op Korenweide stil gestaan. Op twee kavels na, is nu alles in optie of verkocht. André Lesage: "Dit komt doordat de economie aantrekt. Ondernemers investeren niet als het economisch minder gaat. Nu hebben ze er weer vertrouwen in. Ook is de grond op Korenweide goed geprijsd." De grondprijs in Oud Gastel is veel voordeliger dan bijvoorbeeld op Borchwerf II "en dat ligt hier nog geen kilometer vandaan. Het prijsverschil is ongeveer 40,- euro per vierkante meter. Heb je 2.000 vierkante meter grond dan scheelt dat zo'n 80.000,- euro. En dat is een hoop geld."


Beveiliging
Op allerlei vlakken denkt André Lesage na over beveiliging op het bedrijventerrein Korenweide. Hij probeert het terrein te wapenen tegen overlast door hangjongeren, inbraken, straatraces, brandstichting en vernieling. Maar ook wil hij alles goed geregeld hebben in het geval van calamiteiten. Zo moet duidelijk in kaart worden gebracht welke bedrijven met gevaarlijke stoffen werken en waar de toegangswegen zijn voor politie en brandweer. Lesage: "In 2005 en 2006 hadden we veel last van inbraken. Meer dan twintig per jaar. Op een gegeven moment hadden we er zelfs negentien in drie maanden tijd. Je merkt dat de politie dan toch pas vaak te laat kan reageren. Er moest dus een realistisch alternatief worden bedacht. Zo is ons ambitieuze plan ontstaan."



Bollards
Voor de gemeente Halderberge heeft de veiligheid op bedrijventerreinen, en dan in dit geval vooral op Korenweide, absolute prioriteit. "We doen daar alles aan. Hebben met de ondernemers een plan voor beveiliging opgesteld. Het wordt daar een stuk veiliger dan het al is", zegt burgemeester André Osterloh. Ondernemers op bedrijventerrein Korenweide hebben plannen om 'bollards' te plaatsen. Dit zijn beweegbare verkeerspaaltjes die uit de grond komen en die de weg kunnen afsluiten. Lesage: "Wij willen ze op een andere manier gaan plaatsen. Wel op de op- en afritten van het bedrijventerrein, maar de bollards worden aangesloten op de alarmsystemen van de aangesloten bedrijven.

Gaat er na sluitingstijd een alarm af dan wordt het bedrijventerrein door de bollards direct hermetisch afgesloten. Inbrekers kunnen het terrein niet meer af. Als de plannen door de ondernemers van Korenweide en de gemeente Haldeberge worden goedgekeurd, zullen de bollards binnen afzienbare tijd geplaatst worden."


...onderneemt
Nooit meer naar de baas

...vraagt
Vraagbaak voor bedrijven

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...ontwikkelt
Van stille leverancier tot innovatieve kennispartner

...vervoert
Grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van transport

...groeit
Industrie goed op zijn plek in West-Brabant

....start
3 November Startersdag

...presenteert
Contacta in nieuwe hallen

...organiseert
MKB Festival in RBC- stadion

...bereikt
Idee goed, uitvoering minder

...verplaatst
Nassaulezing in voorjaar

...kiest
Dubai in trek bij Toppers

...zoekt
Op zoek naar goede werknemers

...bekijkt
de Stand van Zaken

...wint
Klok is de beste starter

...biedt
Gemeente is Brabant in het klein

...leeft
Lekker leven in Halderberge

...bouwt
Borchwerf II ligt voor op schema

...bepleit
Dat gaat naar Den Bosch toe

...adviseert
Politiek belangrijk voor landbouw

...bouwt
Halderberge bouwt voor de toekomst

...verkoopt
Goedkoop en veilig bedrijventerrein

...rijdt
Zakelijk onderweg

...peilt
Pas op de plaats

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...netwerkt
Netwerken en inspiratie opdoen

...spreekt
Topmanager geeft gastcollege

...doneert
Netwerken in monumentale kerk van Raamsdonk

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat