In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Brabant Installatie Techniek BV
Sturm Auto BV
Brabant Installatie Techniek bv
Alles onder één dak

In slechts enkele jaren tijd is Brabant Installatie Techniek uitgegroeid tot een installatiebedrijf van formaat. Een nieuw hoofdstuk in een succesvol bestaan is ingegaan, toen enkele dagen geleden de deuren geopend zijn van het nieuwe pand op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal. Doordat de handen hier ineen geslagen zijn met Warmtetechniek Roosendaal kan voor klanten nu het volledige traject doorlopen worden.


Eind 2000 hadden Henk Smout, Jack van Dorst en Iwan Damen ­ drie mannen met meer dan voldoende ervaring op installatiegebied ­ het plan opgevat een eigen bedrijf te starten. Binnen enkele maanden werd een BV opgericht, een pand werd gevonden in Steenbergen op bedrijventerrein Reinierpolder II en 'Brabant Installatie Techniek bv' was een feit. "Eigenlijk van begin af aan is ons bedrijf succesvol gebleken," laat Smout weten. "De kennis en ervaring was bij ons drie natuurlijk in voldoende mate en op diverse terreinen aanwezig. In juni 2001 zijn wij ons eerste project uitvoeringstechnisch gestart; het wijkgebouw in Etten-Leur waarvoor de volledige cv-installatie gedaan is."

Seriematig installeren
Vele projecten volgden waardoor het personeelsbestand al snel uitgebreid moest worden. Brabant Installatie Techniek telt momenteel 26 personen ­ maar blijft voortdurend op zoek naar gemotiveerde, enthousiaste medewerkers ­ waaronder een drietal leerlingen van het ROI, die hier de kans geboden wordt ervaring op te doen en uit te groeien tot ware vakmannen. Het specialisme van Brabant Installatie Techniek is het seriematig installeren van verwarmingsinstallaties voor nieuwbouw (woningbouw). Maar ook het installeren van energiebesparende mechanische ventilatiesystemen in woning- en utiliteitsbouw kent geen geheimen meer voor de medewerkers. Hiernaast worden ook verwarming, ventilatie, gas, water en loodgieterswerk aangelegd bij particuliere (losse) woningbouw.

Samenwerking
Veel werd er door Brabant Installatie Techniek al samengewerkt met het servicebedrijf WTR in Roosendaal, maar door onder één dak ­ wel als twee bedrijven ­ samen te gaan werken, worden de verschillende specialismen daadwerkelijk gebundeld en de lijnen aanzienlijk verkort. WTR (onder leiding van Jan van Merriënboer) is namelijk gespecialiseerd in het verzorgen van onderhoud en storingen aan cv-ketels, geiser, boiler, heater, MV en WTW toestellen. Tevens verzorgt dit bedrijf kluswerk aan cv en gas- en waterinstallaties, zoals het plaatsen van ketels. WTR is opgericht in oktober 2001 en werkt momenteel met 6 mensen. Smout: "Deze samenwerking is echt van het grootste belang. Vorig jaar zijn er door ons zo'n 400 woningen opgeleverd, die hebben ook behoefte aan nazorg. Dit is hét specialisme van WTR. Samen kunnen wij nu op een nog snellere en effectievere manier inspelen op de wensen van de klanten en hen een totaalpakket aanbieden."

Kwaliteit
Kwaliteit staat in deze dienstverlening voorop. Zo wordt er uitsluitend gebruikgemaakt van kwaliteitsmerken. Vanzelfsprekend is het bedrijf aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven (VNI) en is bovendien in het bezit van het KOMO Instal-certificaat; hét bewijs van kwaliteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Brabant Installatie Techniek in korte tijd uitgegroeid is tot dé specialist in het installeren van centrale verwarming, gasleidingen, waterleidingen, rioleringen, mechanische ventilatiesystemen en airconditioning. En vanuit de nieuwe vestiging zal dit alles naar een nog hoger plan getild worden.

Informatie
Brabant Installatie Techniek bv
Vaartveld 15, Postbus 1066,
4700 BB Roosendaal
Tel: 0165 - 530499
Fax: 0165 - 530909
E-mail: info@brabanttech.nl

Warmtetechniek Roosendaal
Vaartveld 15,
4704 SE Roosendaal
Tel: 0165 - 550068
Fax: 0165 - 530909
E-mail: wtr@home.nl


...informeert
Steeds belangrijker rol West-Brabantse "linking pin"

...start
"De grootste problemen met personeel ontstaan door onduidelijkheid"

...concurreert
Aalsmeer krijgt er een nieuwe concurrent bij

...helpt
Ondernemers krijgen hulp bij innovatie

...vraagt
Vraagbaak voor ondernemers

...bereikt
Met een goed functionerings- gesprek bereik je meer

...verzamelt
Hergebruik laptops door hemodialyse- patiënten

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...vertelt
'Een keiharde business, waar geld verdiend moet worden'

...kleedt
Trends voor de man en de vrouw

...leeft
Rondo leeft bij ondernemers

...bezegelt
Exclusieve samenwerking in het licht van de Contacta

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300 m2 bedrijventerrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS