In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
AccountBox BV
Hulsbosch
Technische Lederwarenindustrie Rijen
Sprangers
Rabobank
R. Kokx Grondwerk & Kraanverhuur
Bekkers Carrosserie- plaat en constructiewerken
Van Gansewinkel
Sprangers Installatietechniek
Sprangers Installatietechniek 120 jaar jong en vernieuwend

Er staat heel wat te gebeuren bij Sprangers Installatietechniek in Gilze de komende tijd. Ruim 120 jaar bestaat dit bedrijf al, maar wie van mening is dat het inmiddels wel op zijn lauweren zal rusten, komt bedrogen uit. Sprangers Installatietechniek staat namelijk aan de vooravond om zijn intrek te nemen in een nieuw en zeer uniek bedrijfspand in Rijen. Maar ook projectmatig worden de vleugels nog steeds verder uitgespreid.



Achter die 'oude' muren aan de Raadhuisstraat in Gilze - waar het bedrijf sinds de oprichting al zit - tiert de bedrijvigheid nog steeds welig. Wellicht zelfs meer dan ooit. "Een solide en betrouwbaar bedrijf, met echte vaklieden," laat vestigingsdirecteur Eric Hamers weten. "Door ons op deze manier al die jaren op te stellen, hebben wij hier al zolang bestaansrecht en kunnen we meedoen in de voorste gelederen van de markt."

Twee technische pijlers
Het fundament van Sprangers Installatietechniek rust op elektrotechniek en op loodgieterswerkzaamheden (sanitairtechniek). Maar ook specialismen als industriële besturingen, gebouwenautomatisering, telematica, beveiliging, onderhoud en service zijn bij dit bedrijf in ervaren handen. Sprangers Installatietechniek beweegt zich voornamelijk in de grote(re) utiliteit en industrieën. Noord Brabants Museum te Den Bosch, Parkeergarage Centrumplan Etten-Leur, ROC West-Brabant te Etten-Leur, Stadskantoor Breda, Luchtmachtbasis Gilze-Rijen, Audax Gilze, Curtec Rijen en Rexam Dongen; het zijn slechts een paar projecten uit de imposante referentielijst van Sprangers Installatietechniek.

Romijnders Groep
Begin jaren '90 is het bedrijf overgenomen door de Romijnders Groep, die begin dit jaar het 100-jarig jubileum gevierd heeft. De Romijnders Groep telt ruim 650 medewerkers, bestaat uit een twaalftal installatiebedrijven en een landelijke serviceorganisatie met regionale steunpunten. Het heeft Sprangers Installatietechniek zeer zeker geen windeieren gelegd te vallen onder deze holding. Omvangrijke projecten zijn binnengehaald die voorheen niet voor mogelijk werden gehouden.

Bankwinkels
Een wel heel bijzonder project - dat de komende maanden nog heel wat media-aandacht zal krijgen - is de bouw van een groot aantal bankwinkels voor de Rabobank. Door heel het land wil de Rabobank deze winkels voor kortdurende contacten (om zodoende 'zichtbaar' te blijven in stad en dorpskern) neer gaan zetten. "Hier zijn partners bijgezocht die dat organisatorisch en technisch aankunnen," vertelt Hamers. "Voor de bouw is 'Winters-Van Wijnen Projectrealisatie VOF' uit Breda aangetrokken en wij dragen zorg voor alle technische installaties. We zijn nu druk bezig in Amsterdam, waar er inmiddels al een paar staan en spoedig zal de rest van Nederland volgen."

Nieuwbouw
Door de groei die Sprangers Installatietechniek de afgelopen jaren doorgemaakt heeft, is het bedrijf langzamerhand uit zijn jasje gegroeid. Temeer daar tevens de ambitie bestaat het personeelsbestand (momenteel bijna 60 man) verder uit te breiden. Vandaar dat er binnen afzienbare tijd een zeer bijzonder en uiterst hightech pand neergezet gaat worden op industrieterrein Haansberg in Rijen. De verwachtingen omtrent de nieuwbouw zijn hooggespannen. "In technisch opzicht moet ons nieuwe pand vooraan staan als het gaat om voorzieningen en gebruik. Zo zullen we bijvoorbeeld gebruik gaan maken van koude en warmte opslag in de bodem: 's zomers pompen we koud water op om het gebouw te koelen en warm water wordt teruggepompt in de bodem, 's winters gebruiken we dat om het gebouw te verwarmen. In combinatie met technieken als betonkernactivering en intelligente sturing van verlichting, zonwering en beveiliging krijgen we een slim, uiterst energiezuinig en comfortabel gebouw. Het zal een prima visitekaartje gaan worden voor ons bedrijf," licht Hamers alvast een tipje van de sluier op. Het mag duidelijk zijn dat Sprangers Installatietechniek de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet.

Meer informatie
Sprangers
Raadhuisstraat 1
Postbus 10
5126 ZG Gilze
Tel.: 0161-459880
Fax: 0161-459883
E-mail: info@sprangersbv.nl
Internet: www.sprangersbv.nl


...informeert
Het kabinetsbeleid helder verklaard

...start
Gebouwtechnisch Maatwerk

...innoveert
Innovatief ondernemerschap in de (Starters)lift

...bezoekt
'Ik kan iedereen de Startersdag aanraden'

...jubileert
Twee generaties Fens 25 jaar bij KvK

...vergaart
Snel kennis vergaren tijdens een seminar

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Netwerken in de regio

...organiseert
Goes is economisch hart van Zeeland

...ontmoet
Ambiance van gastvrijheid

...onderneemt
Burgemeester geniet van ondernemers- geest

...presenteert
"Het draait om mensen"

...groeit
Vliegbasis Gilze-Rijen maakt zich op voor uitbreiding

...behartigt
Belangenbehartiging met sociaal gezicht

...golft
Golf slaat aan in regio Gilze en Rijen

...begeleidt
"Het gras is niet groener bij de buren"

...werkt
Vijftigplussers aan het werk houden, geen luxe maar pure noodzaak

...ontwikkelt
Risico en rendement dichter bij elkaar

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...revitaliseert
Financiële steun is aanzet tot verdere revitalisering bedrijventerrein

...huisvest
NVM Bedrijfs Onroerend Goed komt met groot winkelmarkt- onderzoek