In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
AccountBox BV
Hulsbosch
Technische Lederwarenindustrie Rijen
Sprangers
Rabobank
R. Kokx Grondwerk & Kraanverhuur
Bekkers Carrosserie- plaat en constructiewerken
Van Gansewinkel
Rabobank
Rabobank: Betrokken bij de samenleving

De Rabobank helpt haar klanten graag bij het realiseren van hun ambities. Dat is niet altijd eenvoudig in snel veranderende tijden. Het investeren is dan ook steeds meer een absolute 'must' voor ondernemers geworden. Wij zien daar - voor ons als coöperatieve bank - een belangrijke rol weggelegd.


Foto: Joost van Buul.

"De afgelopen jaren hebben wij vooral intern heel wat op de rails gezet om ondernemers in dit gebied zo breed mogelijk te kunnen bedienen," laat Robert Vos - Manager Bedrijven - weten. "Heel wat kwaliteit is inmiddels aanwezig om die vertaalslag naar buiten toe te maken. Het blijft namelijk niet beperkt tot het optreden als die sterke financiële dienstverlener. Onze meerwaarde ligt hem juist in het feit, dat wij meedenken met de ondernemer, weten wat er zich afspeelt in de markt en doordat we dicht bij de klanten zitten, snel in kunnen spelen op tal van zaken."

Bedrijvenadviescentrum
In deze regio bevinden zich een zestal Rabobank vestigingen, te weten in: Gilze, Riel, Chaam, Ulicoten, Baarle-Nassau en Alphen. In deze laatste plaats vindt u tevens het bedrijvenadviescentrum. Het samenbrengen van een totaal van tien bedrijvenadviseurs - zes voor het MKB segment en vier voor de agrarische bedrijven, samen met vier verzekeringsspecialisten, twee private bankers en hun assistenten (totaal 32 medewerkers) - onder één dak, waarborgt de continuïteit en vergemakkelijkt de communicatie aanzienlijk. Zeer bewust is er gekozen voor een aparte tak - agrarische bedrijven - om uit te dragen, dat daar flink wat expertise zit. Meer dan u bij andere banken tegen zult komen. Evenals op de particuliere markt is ook op het gebied van bedrijven Rabobank overduidelijk marktleider. In deze regio is er een marktaandeel van maar liefst 70%. Rabobank profileert zich dan ook niet voor niets als een betrokken bank, die dichtbij haar klanten zit en initiatieven ondersteunt die een bijdrage leveren aan de positieve ontwikkeling van mensen en hun omgeving.

Relatiebeheer
Een sterk, hoogopgeleid team van adviseurs hebben ieder hun eigen specialisme. Zo is er bijvoorbeeld een koppel - in de personen van respectievelijk Pieter Sanders en Jurgen van Boxtel - samengesteld, dat zich vooral bezighoudt met bedrijfsovernames/bedrijfsopvolging. Pieter behartigt de belangen van de verkopende partij en Jurgen van de overnemende partij. Gesprekken, bezoeken et cetera van alle adviseurs vinden merendeels bij de bedrijven zelf plaats. "Onze bedrijvenadviseurs willen namelijk meer dan enkel een vraag over het betalingsverkeer, financiering of verzekeringen beantwoorden. Zij willen een 'sparing partner' voor die ondernemer zijn," verduidelijkt Vos. "Dus wat houdt de ondernemer bezig en dan van daaruit gaan werken. Het gaat ons namelijk vooral om relatiebeheer; het opbouwen van een lange termijn relatie met al onze klanten. Bovendien beschikken we over een zeer uitgebreid netwerk. En door het vertrouwen dat wij genieten bij de vele ondernemers uit deze omgeving zijn wij in staat hen met elkaar in contact te brengen. Dit alles heeft in feite dus niets te maken met financiële dienstverlening, maar is veel meer faciliterend van aard; mogelijkheden scheppen om groepen ondernemers met elkaar in contact te brengen."

Kennisnetwerk
Lokaal aanwezig, maar bovenal lokaal betrokken. Het zijn toch wel twee sterke eigenschappen van de Rabobank, die haar door de jaren heen een vaste schare aan klanten opgeleverd heeft. En de dienstverlening wordt nog steeds verder geperfectioneerd. Om dat uitgebreide netwerk bijvoorbeeld nog meer kracht bij te zetten, is onlangs tevens gestart met het opzetten van een lokaal kennisnetwerk, waardoor de mogelijkheid geschapen wordt voor ondernemers over een gemeenschappelijk thema kennis te delen en krachten te bundelen. Er zijn al groepen gestart met thema's als bedrijfsopvolging, omgaan met arbodiensten, wet voorkeursrecht gemeenten en gezamenlijke inkoop. Ook op het vlak van het grensoverschrijdende betalingsverkeer is een flinke sprong voorwaarts gemaakt, middels allerhande webtoepassingen. Benieuwd wat de Rabobank voor u kan betekenen? Neemt u eens contact op met de lokale vestiging bij u in de buurt. Vele ondernemers zijn u al voorgegaan!

Meer informatie
Rabobank Baarle-Nassau en omstreken
Bedrijvenadviescentrum
Goedentijd 21b
Postbus 11
5110 AA Baarle-Nassau
Tel.: 013-5076600
Fax: 013-5086751
E-mail: bedrijven@baarle-nassau.rabobank.nl
Internet: www.rabobank.nl


...informeert
Het kabinetsbeleid helder verklaard

...start
Gebouwtechnisch Maatwerk

...innoveert
Innovatief ondernemerschap in de (Starters)lift

...bezoekt
'Ik kan iedereen de Startersdag aanraden'

...jubileert
Twee generaties Fens 25 jaar bij KvK

...vergaart
Snel kennis vergaren tijdens een seminar

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Netwerken in de regio

...organiseert
Goes is economisch hart van Zeeland

...ontmoet
Ambiance van gastvrijheid

...onderneemt
Burgemeester geniet van ondernemers- geest

...presenteert
"Het draait om mensen"

...groeit
Vliegbasis Gilze-Rijen maakt zich op voor uitbreiding

...behartigt
Belangenbehartiging met sociaal gezicht

...golft
Golf slaat aan in regio Gilze en Rijen

...begeleidt
"Het gras is niet groener bij de buren"

...werkt
Vijftigplussers aan het werk houden, geen luxe maar pure noodzaak

...ontwikkelt
Risico en rendement dichter bij elkaar

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...revitaliseert
Financiële steun is aanzet tot verdere revitalisering bedrijventerrein

...huisvest
NVM Bedrijfs Onroerend Goed komt met groot winkelmarkt- onderzoek