In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Nieuwe partners innovatiestuurgroep

Halsteren - "Ik wist gewoon dat ik moest springen. Gelukkig had ik wel een parachute en een instructeur." Dit zei Ferry Samuels, directeur van Eco-Point in Halsteren, over innovatie tegenover 90 vertegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Het bedrijf was 8 juni het toneel van de officiële toetreding van de gemeente Breda, de NHTV internationale hogeschool Breda, de West-Brabantse Rabobanken en het SES (Sociaal Economische Samenwerking) tot de Innovatiestuurgroep West-Brabant.


Met de ondertekening van het Innovatieconvenant is op 8 juni de Innovatiestuurgroep West-Brabant uitgebreid met de gemeente Breda, de NHTV internationale hogeschool Breda, de West-Brabantse Rabobanken en het SES (Sociaal Economische Samenwerking).

De stuurgroep bestond al uit Avans Hogeschool, de Kamer van Koophandel West-Brabant en Syntens. Met de uitbreiding van het aantal partners kan de stuurgroep ondernemers met innovatie-ambitie een complete begeleiding bieden voor succesvolle innovatie. Eco-Point kreeg met name advies op het gebied van marketing. Dankzij Syntens ging het roer drastisch om en kwam een andere doelgroep in beeld. Het bedrijf houdt zich bezig met ontwikkeling, productie en marketing van veilige, ecologisch verantwoorde en milieuvriendelijke onderhouds- en reinigingsmiddelen. Samuels: "Een veilige landing stond bij mij voorop. Ik hou wel van risico's nemen, maar ik moet altijd weer terugkunnen. Syntens heeft me uitgedaagd om te springen en me steeds aangemoedigd. Uiteindelijk heeft dit gewerkt."

De partijen
Elk van de partijen in de stuurgroep heeft een specifieke rol. De gemeenten (SES) scheppen de voorwaarden waaronder innovaties mogelijk zijn, zoals het vlot afhandelen van vergunningen. De Rabobank zet 1.600 uur van accountmanagers in om innovatie-intakes af te nemen bij mkb-ondernemers. De NHTV is kennisleverancier op het gebied van logistiek, toerisme en creatieve industrie en Avans voor de overige ondernemersvraagstukken. Syntens en de kamer van koophandel zorgen voor doorverwijzing van vragen en ontwikkelen projecten voor innovatie. Hierin werkt de Innovatiestuurgroep samen met ondernemersverenigingen en brancheverenigingen.

Innovatie-stuurgroep West-Brabant
De Innovatiestuurgroep West-Brabant is een samenwerkingsverband van Avans Hogeschool, de Kamer van Koophandel West-Brabant en Syntens. NHTV internationale hogeschool Breda, de West-Brabantse Rabobanken en het Sociaal Economisch Samenwerkingsverband (SES) sluiten zich hier 8 juni officieel bij aan. De Innovatiestuurgroep West-Brabant is in 2004 gestart met als doel een extra bijdrage te leveren aan het versterken van het innovatievermogen van het bedrijfsleven in West-Brabant. Een innovatief bedrijfsleven betekent een versterking van de economische structuur en concurrentiekracht van de regio.

Meer informatie
Internet: www.innovatiewestbrabant.nl


...spreekt
"Met samenwerken bereik je altijd meer"

...start
Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

...innoveert
Samenwerking, personeel en innovatie zijn daarbij centrale begrippen

...ondertekent
Nieuwe partners innovatiestuurgroep

...leert
'Een student heeft een frisse kijk'

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...onderneemt
Strategie omzetten in concrete acties

...netwerkt
Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

...simuleert
Jong geleerd is oud gedaan

...wint
Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

...organiseert
Kiwanis kiest vóór de Haringparty

...doneert
JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

...huisvest
Perspectieven voor de markt van bedrijfsruimten verbeteren

...onderzoekt
Transformatie van kantoren biedt kansen

...leest
In 't kort

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door