In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

Breda telt flink wat netwerkverenigingen. Ondanks dat ondernemers het al druk genoeg hebben hun bedrijf draaiende te houden in deze hectische tijden en liefst ook hun sociaal leven niet willen verslonzen, bestaat er blijkbaar toch voldoende voedingsbodem in een dergelijke vereniging deel te nemen. De jongste zag eind vorig jaar het levenslicht: 'Sinds 1800'. Met een duidelijk onderscheidende visie en inmiddels al een groot aantal enthousiaste leden is deze club binnen enkele maanden uitgegroeid tot een serieus relatienetwerk.

Martin van Dijke en Anouk Benner
Martin van Dijke en Anouk Benner.

Kennis uitwisselen, in contact treden met andere branches, nieuwe mensen leren kennen, sparren met andere beslissers. Dat is het doel van Sinds 1800. "Vanuit het oogpunt dat in een 'warm' netwerk het gemakkelijker is eens met anderen van gedachten te wisselen over tal van zaken hebben een aantal Bredase partijen de handen ineen geslagen," vertelt Martin van Dijke, registeraccountant (tevens directielid/vennoot) bij Van Oers Accountants en Belastingadviseurs. Ook al aanwezig tijdens de kick off van 25 november jl. was Anouk Benner. Zij heeft een bijzondere rol gespeeld in deze beginfase want de naam 'Sinds 1800', evenals het beeldmerk en de site zijn afkomstig uit de koker van haar reclamebureau NO TOMATO. "Laten we het makkelijk houden, maar wel dat element van nieuwsgierigheid erin verwerken, was ons uitgangspunt. De bijeenkomsten vinden altijd op donderdag plaats om - u raadt het al - 18.00 uur. Door het woordje 'sinds' erbij te betrekken, wordt aan de naam direct een hele hoop beleving toegevoegd." En inderdaad, ook bij de Ondernemer werd even de link gelegd naar de oudste herensociëteit van Breda. Niets is echter minder waar. Sinds 1800 is de jongste netwerkclub van Breda, maar wel met de oudste naam.

Persoonlijke titel
Inmiddels telt Sinds 1800 al ruim 30 actieve leden, die heel wat vooraanstaande regionale bedrijven achter zich hebben staan. Niettemin worden zij op persoonlijke titel uitgenodigd. Zelf aanmelden is bovendien niet mogelijk; leden worden voorgedragen, uitgenodigd en na een eensluidend oordeel welkom geheten. "Wij willen zaken doen met serieuze partijen die willen gaan voor datzelfde 'warme' gevoel, dat hier al vanaf de eerste bijeenkomst is," aldus Van Dijke. "Binnen Sinds 1800 heerst een enorme betrokkenheid er met zijn allen iets moois van te maken. Bovendien ligt er geen betalingsverkeer, in de vorm van contributie of iets dergelijks aan ten grondslag. Sinds 1800 is een club die zichzelf in stand houdt en ook daarin zijn we vrij uniek. De kosten van een bijeenkomst komen voor rekening van degene die de avond organiseert. Verder streven we ernaar de variëteit in branches en sectoren zo groot mogelijk te maken, zodat er optimaal van elkaars kennis en kunde kan worden geprofiteerd."

Martin van Dijke en Anouk Benner
Martin van Dijke en Anouk Benner.

Inspirerend
Vier maal per jaar, op een donderdagavond om 18.00 uur komen de leden bij elkaar. Telkens weer op een verschillende locatie, want iedere bijeenkomst wordt georganiseerd door een van de leden. Op die manier wordt er een kijkje genomen in de keuken van anderen om zodoende mensen en bedrijven dichter bij elkaar te brengen. Elke avond wordt anders ingevuld, maar de opzet is altijd een combinatie tussen iets doen, iets te weten komen en het persoonlijk contact met andere leden.

Kortom: netwerken! "Want het op- en uitbouwen van je relatienetwerk schept natuurlijk vele mogelijkheden," volgens Anouk Benner. "Bovendien vind ik het erg interessant, zinvol en bovenal inspirerend om met andere ondernemers eens te sparren over allerlei issues die je als ondernemer tegen komt. En wie weet wat er in de slipstream daarvan nog meer uitkomt." Dit gevoel is bij alle leden aanwezig. De reacties op de eerste bijeenkomsten zijn unaniem positief. "Zij die nu iets op hun bord krijgen waar twijfel over bestaat, een luisterend oor vereist is of klankbord gewenst, weten waar te zoeken. En dat is een grote winst in de huidige maatschappij," vinden zowel Benner als Van Dijke.

Ik kom iets toevoegen
"Sinds 1800 is een club van mensen, die zich niet aansluit met de gedachte hier iets te komen halen. Ik kom iets toevoegen, dat is juist de gedachte die hier hoog in het vaandel wordt gedragen," laat Van Dijke weten. "De grootste gemene deler is dan misschien ook wel, dat het karakteristieke personen betreft met een drive. Zij durven hun nek uit te steken en zich buiten de gebaande paden te begeven." "Ondernemende ondernemers! Dat is wellicht nog wel de beste omschrijving," valt Benner hem bij. Dus bent u een inspirerende ondernemer, dan loopt ook ú het risico uitgenodigd te worden door Sinds 1800!


...spreekt
"Met samenwerken bereik je altijd meer"

...start
Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

...innoveert
Samenwerking, personeel en innovatie zijn daarbij centrale begrippen

...ondertekent
Nieuwe partners innovatiestuurgroep

...leert
'Een student heeft een frisse kijk'

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...onderneemt
Strategie omzetten in concrete acties

...netwerkt
Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

...simuleert
Jong geleerd is oud gedaan

...wint
Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

...organiseert
Kiwanis kiest vóór de Haringparty

...doneert
JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

...huisvest
Perspectieven voor de markt van bedrijfsruimten verbeteren

...onderzoekt
Transformatie van kantoren biedt kansen

...leest
In 't kort

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door