In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Kiwanis kiest vóór de Haringparty

Kiwanis Club Oosterhout heeft op woendag 1 juni voor het vierde jaar op rij een zeer succesvolle Haringparty georganiseerd.

President Ton van Lisdonk en Burgemeester Huybregts van de gemeente Oosterhout

Op de dag dat de bevolking van Oosterhout werd gevraagd om zich middels een referendum uit te spreken over bestuurlijke zaken, te weten de Europese Grondwet, én het openblijven van natuurbad Surae in Dorst , waren de Kiwanisleden de grote winnaars: Zij waren vóór een gezellige haringparty met als uiteindelijk doel een hoge opbrengst te realiseren. (De uitkomst van de andere referenda kent u)

President Ton van Lisdonk wist in zijn openingsspeech mooie parallellen te trekken tussen de diverse keuzemomenten van de dag van het referendum: "De argumenten vóór en tegen moeten recht op de graad zijn, terwijl er toch gezouten uitspraken gedaan mogen worden. Zowel Europa, als Surae, als de haring moeten gericht zijn op vooruitgang, vernieuwing, transparantie en souplesse. Het uiteindelijke resultaat mag niet te vet of te mager zijn, en zeker goed verteerbaar voor allen."

Een aantal Kiwani-leden in gesprek op de Haringparty

Na deze bevlogen woorden werd de eerste haring traditioneel aangeboden aan burgemeester Huybrechts, waarna iedereen zijn eigen mening mocht geven over de smaak en textuur van de haring van 2005. Waren er twijfels over ja of nee eerder op de dag, hier was alles helder: Iedereen zei ja tegen de nieuwe haring!

De opkomst was dit jaar nog groter dan 2004. Bijna 320 genodigden (lees sponsors), vonden in de Schelp, in het hart van Oosterhout wederom een schitterende ambiance. Onder het rustieke dak van oude beuken waren diverse hoekjes ingericht waar men zich te goed kon doen aan de rauwe lekkernij, of aan andere hapjes . Aanwezig waren ook weer de plaatselijke wijnleveranciers : "de Gouden Ton", en "Oomen van de Zanden ", die adviezen gaven over de meest geschikte wijn bij elk tongstrelertje. In de muziekschelp zelf stond een professionele band, onder de bezielende leiding van local Antoine Trommelen, een jazzy sfeer op te bouwen, waardoor je her en der de haring swingend een weg door de gewillige kelen zag vinden.

Haring

Door meer te investeren in goed amusement, heeft Kiwanis ervoor gekozen om de gasten nog meer waar voor hun geld te bieden om te zorgen dat de Haringparty ook in de komende jaren stevig op de culturele agenda van Oosterhout blijft staan. Hierbij hebben de zeer positieve reacties op de eerste Soiree de Beaujolais, die in november 2004 door Kiwanis is georganiseerd, een stimulerende uitwerking gehad.

Kiwanis zoekt elk jaar een geschikte bestemming uit, waarbij het vaste uitgangspunt is, dat het kind centraal moet staan. Het internationaal motto van Kiwanis is dan ook: "Serving the children of the world".

Dit jaar is besloten om de volledige opbrengst van de Haringparty te doneren aan Stichting de Opkikker. Stichting de Opkikker zet zich in voor gezinnen waarvan een kind een chronische ziekte heeft. Zij organiseert de zogenaamde opkikkerdagen; dit zijn dagen waarbij het hele gezin wordt verwend met een onvergetelijke zorgeloze dag die mogelijk wordt gemaakt door vrijwilligers. Kiwanis ondersteunt de doelstelling van deze stichting en heeft deze stichting dit jaar uitgekozen om financieel bij te staan.

Dankzij de inspanningen van alle leden, en sommigen in het bijzonder, is Kiwanis erin geslaagd om dit jaar nog meer bezoekers te trekken dan voorgaande jaren. Hierdoor kan de serviceclub binnenkort bijna EUR 5000 overmaken ten bate van Stichting de Opkikker.

Kiwanis dankt alle sponsors voor hun bijdrage en hoopt hen in november weer te mogen begroeten op de 2e Soiree de Beaujolais.

Meer informatie
Internet: www.kiwanis-oosterhout.nl


...spreekt
"Met samenwerken bereik je altijd meer"

...start
Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

...innoveert
Samenwerking, personeel en innovatie zijn daarbij centrale begrippen

...ondertekent
Nieuwe partners innovatiestuurgroep

...leert
'Een student heeft een frisse kijk'

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...onderneemt
Strategie omzetten in concrete acties

...netwerkt
Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

...simuleert
Jong geleerd is oud gedaan

...wint
Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

...organiseert
Kiwanis kiest vóór de Haringparty

...doneert
JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

...huisvest
Perspectieven voor de markt van bedrijfsruimten verbeteren

...onderzoekt
Transformatie van kantoren biedt kansen

...leest
In 't kort

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door