In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

Het Ondernemersgala in 2004 was een groot succes. Tijdens een spetterend gala werd Giel Koevoets van Mammoet Road Cargo uitgeroepen tot beste ondernemer. Een trofee en een uitgebreid prijzenpakket mocht hij mee naar huis nemen. Dit jaar is het thema 'Denk anders, Denk vernieuwend; creatief ondernemerschap' Op zaterdag 12 november staat Hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd weer in het teken van het Ondernemersgala. Ondernemers uit Roosendaal, Halderberge, Rucphen, Moerdijk en Zundert kunnen zich opgeven.

Raymond Smulders, Han Walet en Hans Douma

Raymond Smulders van Studio I-Bizz, Han Walet van Multi-Sport Top Shot Roosendaal en Hans Douma van Golden Tulip Hotel De Reiskoffer zijn de enthousiaste initiatiefnemers en organisatoren van het Ondernemersgala. Naast het werk voor hun eigen onderneming steken ze veel tijd en energie in de organisatie van het gala. Han Walet: "We kunnen met elkaar lezen en schrijven. We vinden het heel erg leuk om samen het Ondernemersgala te organiseren." Raymond Smulders vertelt dat het drietal het ondernemersklimaat in de regio een positieve impuls wil geven. "Daarom zijn we vorig jaar gestart om samen met de Junior Kamer Roosendaal het item 'beste ondernemers' weer op de kaart te zetten. Niet via een BOV-trofee maar door een nieuw initiatief waarvoor ondernemers zich kunnen inschrijven voor de titel Ondernemer van het Jaar."

Ondernemers die willen meedingen, kunnen zich via de website opgeven. Zij moeten aan verschillende voorwaarden voldoen. "Een aantal onafhankelijke leden van de Junior Kamer doet de eerste selectie", vertelt Hans Douma, "De ondernemer moet zijn bedrijf voeren in de regio Roosendaal, Halderberge, Rucphen, Moerdijk of Zundert en meer dan vijf man personeel hebben. Behalve op het criterium creatief ondernemerschap beoordeelt de Junior Kamer het bedrijf op het innovatieve karakter. Uiteraard moet een bedrijf ook financieel gezond zijn en kansen in de markt weten te benutten. Uitgesloten zijn de sponsors en organisatoren van het Ondernemersgala, non-profit organisaties en onderdelen van beursgenoteerde bedrijven." Raymond Smulders benadrukt: "Het gaat ons écht om de ondernemer die met hart en ziel in zijn eigen bedrijf staat. De ondernemer die ondanks de krapte op de markt, de lat tóch hoger weet te leggen."

De jury
Op de galavond zelf zullen drie genomineerde ondernemers hun onderneming presenteren aan de hand van een promotiefilm. Han Walet: "Filmopnames worden door ons verzorgd." Daarna zal een jury de genomineerden aan de tand voelen. Op dit moment is de organisatie nog bezig met een bekende Nederlander als juryvoorzitter om de ondernemers enkele kritische vragen te stellen. Raymond Smulders vertelt dat het publiek ook een stem in het kapittel heeft. "Ook de toeschouwers hebben stemrecht. En nee, dat kan geen zaal vol fans van een van de genomineerde zijn. We stellen een limiet aan het aantal mensen dan namens een genomineerde ondernemer meekomt."

Het prijzenpakket ter waarde van e 24.000.- mag royaal genoemd worden. De organisatoren zijn de sponsoren en hoofdsponsor Rabobank dankbaar. Hans Douma: "Naast een vergaderarrangement in Hotel De Reiskoffer, een bedrijfsfitness abonnement bij Multi Sport Top Shot Roosendaal, een bedrijfsbezoek aan Skidôme, een kartarrangement bij Kart Centre Roosendaal, een reclamepakket van Maas Reclame, een fullcolour advertentie in De Ondernemer nog veel meer...."

Raymond Smulders: "Maar vergeet vooral de publiciteit niet! Voor de genomineerden en de winnaar betekent het Ondernemersgala behoorlijk wat spin-off in de regio. Het bedrijf haalt verschillende keren de pers en er wordt over gesproken. Bovendien kan een nominatie of misschien wel de trofee voor het personeel een enorme opsteker betekenen."

Bezoekers van het Ondernemersgala worden verzocht zich te kleden zoals dat gebruikelijk is op een dergelijke avond: smoking en gala dus. Het programma van de nominaties en uitverkiezing wordt onderbroken door optredens van diverse artiesten van verschillende genres. Aan de buffetten in de ruimtes van De Reiskoffer zal het culinair genieten zijn, verzekert ons hoteleigenaar Hans Douma. Na de verkiezing barst het feest los. De topact van de avond is de swingende band Loïs Lane. Han Walet: "Het Ondernemersgala biedt mensen niet alleen een mogelijkheid om te netwerken maar is ook gewoon een heel leuk en gezellig avondje uit." Raymond Smulders vult aan: "We willen niet alles verklappen maar er zitten een aantal verrassingselementen in het Ondernemergala waardoor de bezoekers de hele avond op het puntje van hun stoel zitten. We kijken ernaar uit!"

Wie is wie?
Naast het organiseren van het Ondernemersgala timmert Raymond Smulders met zijn bedrijf, Studio I-Bizz Communicatie en Vormgeving, flink aan de weg. Zowel internationaal, nationaal als in de regio West-Brabant zijn de opdrachtgevers van I-Bizz te vinden.
www.ibizz.nl

Han Walet richt zich met zijn sportcentrum Multi-Sport Top Shot Roosendaal op de regio. Zowel particulieren als bedrijven vinden hun weg naar het sportcentrum met zijn vele mogelijkheden. Om het personeel fris te houden en iets extra's bieden, introduceert Multi-Sport Top Shot Roosendaal bedrijfssport als bindende factor.
www.topshot.nl

Hotelmanager Hans Douma van De Reiskoffer ontvangt op zaterdag en zondag gasten voor een lekker weekendje uit en van maandag tot en met vrijdag is de gastvrijheid van zijn hotel gericht op de zakelijke markt. Bedrijven en organisaties weten Bosschenhoofd te vinden voor hun cursussen, seminars en congressen.
www.reiskoffer.nl

Meer informatie
Meer informatie en inschrijven via www.ondernemersgala.nl


...spreekt
"Met samenwerken bereik je altijd meer"

...start
Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

...innoveert
Samenwerking, personeel en innovatie zijn daarbij centrale begrippen

...ondertekent
Nieuwe partners innovatiestuurgroep

...leert
'Een student heeft een frisse kijk'

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...onderneemt
Strategie omzetten in concrete acties

...netwerkt
Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

...simuleert
Jong geleerd is oud gedaan

...wint
Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

...organiseert
Kiwanis kiest vóór de Haringparty

...doneert
JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

...huisvest
Perspectieven voor de markt van bedrijfsruimten verbeteren

...onderzoekt
Transformatie van kantoren biedt kansen

...leest
In 't kort

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door