In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door

De waardering van ondernemers voor het ondernemersklimaat in de grote steden ligt na een opleving in de afgelopen jaren ongeveer weer op het niveau van 1999. Dat blijkt uit de eindmeting van de Benchmark Gemeentelijk Ondernemingsklimaat 2005, die in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken door ECORYS Nederland is uitgevoerd. De meting behoorde tot de afspraken tussen de dertig grote steden van Nederland (G30) en het Rijk, die gemaakt werden in de inmiddels afgesloten tweede periode van het Grotestedenbeleid.De waardering van ondernemers in de G30 voor het stedelijke ondernemingsklimaat is gemiddeld een 6,5. Een eerder stijgende trend tussen 1999 en 2002 heeft niet doorgezet, het oordeel ligt eind 2004/begin 2005 nog nipt boven dat van 1999. Het totale oordeel voor het ondernemingsklimaat ligt in alle steden op of boven een 6,0. De vier grootste steden laten gemiddeld iets lagere cijfers zien dan de andere steden. Positieve uitschieters zijn steden in de intermediaire en perifere zones van Nederland, waar de waardering de afgelopen jaren ook het sterkst is gestegen. De G30 hebben de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de verbetering van het lokale ondernemingsklimaat, onder meer door het Grotestedenbeleid. Er zijn tal van initiatieven ondernomen om bedrijfslocaties en de bedrijfsomgeving te verbeteren. Op dergelijke punten is de gemiddelde waardering van de ondernemers ook relatief gestegen. Ook de kwaliteit van de woonomgeving en de aangeboden voorzieningen scoren goed. De waardering van de ondernemers voor het economisch beleid van gemeenten, de gemeentelijke dienstverlening en de communicatie door de gemeenten ligt structureel lager.

Op het gebied van startersbeleid zijn eerdere achterstanden in de waardering van ondernemers ingelopen. Het tempo waarop vragen en verzoeken worden beantwoord, de manier waarop vergunningverlening verloopt en de hoogte van de lokale lasten is volgens de ondernemers in veel gemeenten sterk aan verbetering toe. Op www.stadseconomie.ez.nl zijn alle gegevens uit deze en voorgaande metingen met elkaar te bekijken en te vergelijken.


...spreekt
"Met samenwerken bereik je altijd meer"

...start
Personeel is niet langer meer de zorg van bedrijven

...innoveert
Samenwerking, personeel en innovatie zijn daarbij centrale begrippen

...ondertekent
Nieuwe partners innovatiestuurgroep

...leert
'Een student heeft een frisse kijk'

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...onderneemt
Strategie omzetten in concrete acties

...netwerkt
Ondernemende ondernemers bij Sinds 1800

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
We serve Lions Club 'De Vryeheydt Etten' geïnstalleerd

...simuleert
Jong geleerd is oud gedaan

...wint
Wie is de meest creatieve ondernemer van 2005?

...organiseert
Kiwanis kiest vóór de Haringparty

...doneert
JK Roosendaal organiseert 2e benefiet Golftoernooi

...huisvest
Perspectieven voor de markt van bedrijfsruimten verbeteren

...onderzoekt
Transformatie van kantoren biedt kansen

...leest
In 't kort

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door