In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Van Oers Accountants en Belastingadviseurs
12Connect
Verbrugge
Rabobank
Ad Dekker rekreatie
ASW
Rabobank
Rabobank Amerstreek een diepgewortelde betrokkenheid in deze regio

"Al ruim 100 jaar beweegt deze bank mee met de ontwikkelingen in de maatschappij. Vooral de laatste tijd verlangen relaties steeds meer van hun financieel dienstverlener; en terecht! Om hieraan ook naar de toekomst toe gehoor te blijven geven, was 'schaalvergroting' niet alleen belangrijk, maar zelfs noodzakelijk."


Directeur Cees van Gelderen legt hiermee direct de reden op tafel waarom de Rabobanken Made en Omstreken, Oosterhout en De Dongemond per 1 april 2005 hun krachten gebundeld hebben. "Met deze fusie - waardoor we opeens de op één na grootste Rabobank van Brabant zijn - beschikken we over voldoende volume om onze vertrouwde kwaliteit te continueren en ondernemers uitstekend van dienst te zijn."

5.000 Zakelijke relaties
De afdeling 'Bedrijven' is in zijn totaliteit gehuisvest aan het Arendsplein te Oosterhout. Hier bedient een team van maar liefst 38 enthousiaste, hoogopgeleide mensen de circa 5.000 zakelijke relaties die de bank in deze regio heeft. Ook een sterke verzekeringsafdeling - die zich specifiek richt op de bedrijfsmatige dienstverlening - treft u hier aan. Een twintigtal professionals staat ook op dit gebied voor u klaar. Daarnaast is door de recente schaalvergroting Rabobank Amerstreek eveneens sterk vertegenwoordigd op het specialisme van de buitenlandse dienstverlening, middels enkele professionals, die alles afweten van binnen- en buitenlands betalingsverkeer en 'Treasury' zaken (de zogenaamde aanverwante producten waarmee financiële risico's in de toekomst afgedekt kunnen worden). "In feite kan onze zakelijke klant dus een totaalpakket geboden worden," vervolgt Van Gelderen. "Want zelfs op privé gebied kunnen wij voor deze ondernemer een prima partner zijn. Met onze afdeling 'Private Banking' hebben wij namelijk alles in huis voor advisering bij bedrijfsoverdrachten en kunnen daarnaast de ondernemers privé helpen als het aankomt op de oude dag voorziening. Wij vervullen graag die functie van sparringpartner voor de ondernemers hier."

Dichtbij
"Wat ons kenmerkt is namelijk, dat we vanuit een lokale ingang ondernemers een (inter)nationale vorm van dienstverlening aan kunnen bieden. De kracht van de Rabobank is namelijk nog altijd, dat we dichtbij onze relaties zitten en sterk verbonden zijn met de gemeenschap. Zo nemen we deel in tal van overlegorganen en ondernemersverenigingen. Hierdoor weten we perfect wat er speelt en kunnen daarop snel anticiperen. Door de jaren heen is er als het ware een 'natuurlijke' binding ontstaan met de gemeenschap en haar ondernemers. Wij zijn een betrokken bank, die graag kennis en middelen ter beschikking stelt om lokale initiatieven te ondersteunen."

Servaas Rouwhorst
Door de recente fusie wordt de toekomst vol vertrouwen tegemoet gezien. Zo ook door Servaas Rouwhorst die per 1 januari van dit jaar aangetreden is als de nieuwe manager Bedrijven en hiermee Ary van Dalen opvolgt. Rouwhorst heeft zijn sporen reeds ruimschoots verdiend in het bankwezen; ervaring opgedaan bij Van Lanschot en Rabobank Nederland. Toe aan een nieuwe uitdaging gaat hij zich weer bewegen in het gebied en op het niveau waar 'het' gebeurt. Met groot enthousiasme gaat hij hier de club aanvoeren om u nu - en in de toekomst - zo goed mogelijk van dienst te zijn.


...inspireert
Bloeiende economie
is de basis voor het
realiseren van dromen

...springt
'Springen geeft positieve stress'

...helpt
MKB: help jongeren aan werk

...werkt
Gevraagd: jonge en gemotiveerde mensen voor leuk werk in de procesindustrie

...produceert
Technisch rubber uit Bulgarije

...herstelt
Begin economisch herstel West-Brabant

...vervangt
Rutten nieuwe voorzitter KvK West-Brabant

....belegt
De Beleggingsadviseurs

...onderneemt
Ondernemend netwerken, netwerkend ondernemen

...spreekt
"Ondernemers nodig voor goed vestigingsklimaat"

...ontwikkelt
Volop ontwikkelingen in Geertruidenberg

...signaleert
Toenemende betrokkenheid van de ondernemers

...bestuurt
"De grote economische lijn moet worden vastgesteld"

...concludeert
Privacy vereist meer transparantie

...rijdt
Onderweg

...speelt
Ondernemersconcert van netwerk De VOC succesvol

...vertoont
'Cijfers in perspectief'

...herstructureert
2,5 Miljoen euro voor Vosdonk Etten-Leur

...onderzocht
Bijna één op de drie bouwprojecten stagneert vanwege milieuregelgeving