In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

De Stok, daar gebeurt het

Pakweg 15 jaar geleden lag hier een zwaar verouderd openlucht zwembad, omgeven door moeras en een volkstuincomplex. Nu is het dé locatie waar het neusje van de zalm op het gebied van sport, fun en leisure zich heeft verzameld. Uniek in zijn opzet! Benieuwd naar de toekomstplannen van recreatiepark De Stok schoof de Ondernemer aan tafel bij Ewald Sieben; eigenaar-directeur van Sieben Squashpark en tevens voorzitter van Ondernemersvereniging De Stok (ODS).

door Wiljan Broeders


De Stok heeft een Brasserie & Restaurant genaamd ‘Het Hooihuis’.
Foto: Robert van den Berge Het Fotoburo

ROOSENDAAL - "Mijn vrouw en ik waren - en zijn nog steeds - fanatieke squashers," steekt Sieben enthousiast van wal. "Al vaak hadden wij het plan geopperd om een eigen centrum te beginnen. Maar zoals zo vaak gebeurt; er doemen meteen obstakels op, het idee gaat 'even' de koelkast in en je gaat door met de beslommeringen van alledag. Na veel wikken en wegen hebben we uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en zijn gestart onze droom te verwezenlijken. Dit initiatief werd overigens door de gemeente Roosendaal van harte ondersteund. Want meerdere keren had de toenmalige sportwethouder tijdens commissievergaderingen uitgeroepen: 'kwam er maar eens een ondernemer naar De Stok om samen met ons van dit terrein iets moois te maken!."

De realisering van het complex is niet over een nacht ijs gegaan. Sieben: "Dat had letterlijk de nodige voeten in aarde, maar al snel werd duidelijk dat het inderdaad het begin was van iets moois. We spreken nu over ongeveer dertien jaar geleden. Op één van de zonneweiden van het oude zwembad openden wij als eerste onze deuren. Enkele jaren later werd het openluchtbad gesloopt om bij de ingang van het park als een nieuw, schitterend subtropisch zwemparadijs te herrijzen. Intussen was de kartbaan gebouwd en langzaamaan druppelde het park vol. Met de komst van Indoor Skydive - een bijzondere aanwinst - eind 2006 en restaurant Het Hooihuis begin 2007 is het terrein inmiddels grotendeels volgebouwd."

Dagje uit
"Steeds meer mensen uit alle windstreken van het land en zelfs van over de grenzen heen, weten ons inmiddels te vinden," vervolgt Sieben. "Niettemin ligt er een aanzienlijke uitdaging op tafel voor de toekomst. De grote kracht van recreatiepark De Stok is de veelheid aan keuzemogelijkheden. En juist dát moeten we nog sterker in de markt gaan zetten. Het dagje recreatiepark De Stok moet een begrip worden. We zijn momenteel druk bezig om dat idee invulling te geven. Daarin worden we overigens actief ondersteund door de gemeente.
Zo is onlangs de bewegwijzering flink op de schop genomen waardoor we nu meer uniformiteit uitstralen. Maar dit kan nog verder doorgevoerd worden. Aan het begin van het park komt een grote zuil te staan met daarop een verwijzing naar alle accommodaties. We komen binnenkort met een roadmap, een gezamenlijke parkbrochure waarin alle activiteiten overzichtelijk vermeld staan. Voor zowel particulieren als het bedrijfsleven moeten er arrangementen komen en er staan nog heel wat meer ideeën in de steigers. Het mag niemand meer ontgaan dat voor een zorgeloos dagje sporten, relaxen, winkelen - de komst van Rosado heeft ons geen windeieren gelegd - en eten Recreatiepark De Stok the place to be is!"

De attracties

Van golfen tot squashen, van skydiven tot zwemmen, van tennissen tot karten, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er terecht op recreatiepark de Stok. Twaalf attracties telt De Stok:

Golfbaan De Stok
Deze 9-holes compact course is door zijn bijzondere vormgeving een uitdaging voor de geoefende en een prima oefenbaan voor de beginnende golfer.

Sieben Squashpark
Het squashpark biedt acht moderne squashbanen met klimaatbeheersing, ruime kleed- en sanitaire ruimtes, een vergaderruimte, bar en een overdekt, verwarmd terras aan een karpervijver.

Fleks Kinderopvangorganisatie
Terwijl de ouders sporten, worden de kinderen beziggehouden bij Flex.


Thermen Roosendaal
Een sauna- en schoonheidsstudio.

Mega Diving
Een van de modernste duikcentra van Nederland. Hier kan men terecht voor een beginnerscursus sportduiken en de doorgewinterde, ervaren duikrat voor technische materialen en/of opleidingen.

Multi Sport Top Shot
Met een ruim en gevarieerd aanbod van sportieve en ontspannende faciliteiten creëert Multi Sport Top Shot Roosendaal een nieuwe beleving op het gebied van health en wellness.

Indoor Skydive
De Stok heeft het eerste Indoor Skydivecenter van de Benelux.

Zwembad De Stok

Kart Centre Roosendaal

Kinderspeelparadijs Ballorig
Klimmen, klauteren, glijden, springen ... spelen in dit overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Victory Lasergames
Een uitgebreid labyrinth vol special effects, rookmachines, muziek en onverwachte objecten.

The Travel Xperience
Reisbureau.


...investeert
Student brengt nieuws op internet

...went
Bio-producten hebben de toekomst

...schaft af
KvK: van instelling tot bedrijf

...zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beveiligt
Succesvolle aanpak inbraak, diefstal en vandalisme

...ontwikkelt
'Je kunt niet alles zelf doen'

....schreeuwt
Ruimteplanner geeft behoefte van ondernemers weer

...snuffelt
Bedrijven voor snuffelstage gezocht

...compenseert
Nadeelcompensatie: een lange weg te gaan

...vangt
Haring voor het goede doel

...vertegenwoordigt
Bedrijven vinden Beursvloer

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vliegt
Skydiving: vliegen zonder vleugels

...verwent
De gast wil verwend worden

...campeert
Van camping tot multinational

...sport
De Stok, daar gebeurt het

...reist
Brabants 'reisbureau van het Jaar'

...winkelt
Breda is een toeristisch product

...kiest
Uitzendbureau van het jaar

...studeert
Hbo- opleiding voor campingbaas

...werkt
Werk maken van vakantie

...bouwt
Een perfecte opknapbeurt

...revitaliseert
Majoppeveld: Een terrein met potentie

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...rijdt
Zakelijk onderweg

...herstructureert
NVB zoekt naar mogelijkheden om herstructurering te bekostigen