In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2002













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




"Hij vond als het ware de magneet opnieuw uit"
We worden steeds inventiever. Onhandige producten wil de consument niet meer, maar alles moet gemakkelijk te gebruiken zijn. In alle branches komen we deze trend tegen en zo ook in de bloemenbranche. Later denk je vaak: "Waarom is dit product nooit eerder bedacht?"

Netty en André Couweleers

Het Bredase bedrijf 'Present' levert corsagemagneten aan groothandels en detaillisten. De bloemist verwerkt deze magneet in corsages, die je vervolgens eenvoudig op kleding bevestigt. Zo hoeft er niet meer met een speldje in kleding geprikt te worden. Kleding raakt niet beschadigd en de corsage blijft de gehele dag stevig vastzitten.

André Couweleers (50): "Toen ik mijn eigen bedrijf wilde opstarten, heb ik de volgende eisen gesteld. Ik wilde een product leveren, waarbij ik geen personeel nodig had, en ook geen vrachtwagens om de producten te bezorgen. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de bloemenkaartjes. Zestien jaar geleden kwamen deze voor het eerst op de markt, daarvoor bestonden er alleen kaartjes met de naam van de bloemist erop. In 1988 bezocht ik als zelfstandig agent voor een uitgever bloemenzaken en niet veel later ben ik echt helemaal voor mezelf begonnen. Om de zes weken kom ik bij bloemisten met nieuwe kaartjes en vul hun assortiment aan. De bloemist heeft er verder geen omkijken naar. Je merkt wel dat de keuze voor mijn kaartjes ook erg wijkgebonden is. Sommigen willen de kaartjes met knijpertjes, terwijl in andere wijken juist een rustig kaartje meer gewaardeerd wordt. Ik koop de kaartjes in series in, maar we werken ook samen met een ontwerper, die speciaal voor ons bepaalde series bedenkt. De tak van het bedrijf, waar de bloemenkaartjes onder vallen, hebben mijn vrouw en ik 'DecoCards' genoemd.

"Corsages op de traditionele manier maken, is erg arbeidsintensief" De andere bedrijfstak opereert onder de naam 'DecoTight'. Huib de Koning, een bloemist uit Schijndel, vroeg me de magneetjes op de markt te brengen, die hij met succes toepaste om zijn corsages te maken. Hierdoor heb je geen speldje meer nodig om ze op kleding te bevestigen. Corsages op de traditionele manier maken, is erg arbeidsintensief. De magneet in combinatie met koudlijmtechniek zorgt ervoor, dat de arbeidstijd wordt teruggebracht en geeft de bloemist bovendien meer creatieve vrijheid om een mooie compositie te maken. Je lijmt de magneet tussen twee blaadjes en daarna bevestig je er het groenmateriaal en de bloemen op.

Meestal ben je wel even bezig om corsages bij gasten op te spelden. Je krijgt een doos, met daarin een heleboel speldjes. Voordat iedereen zijn corsage op heeft, ben je al gauw een half uur verder. Vervolgens heb je ook nog het probleem, dat de speldjes gaatjes in kleding achterlaten. Met de corsagemagneet is dat voorgoed verleden tijd. De magneet klik je aan de binnenzijde van je blouse en de corsage op de buitenzijde. Je hoeft niet bang te zijn dat de magneet er van af glijdt, want hij is supersterk. Huib werkte er al mee en vond als het ware de magneet opnieuw uit. Omdat ik toch dagelijks bij de bloemenzaken kwam, was het eenvoudig voor mij om dit product op de markt te zetten."

Voor de corsagemagneet is wereldwijde belangstelling. André: "Via Bloemenbureau Holland worden regelmatig Nederlandse bloemisten en arrangeurs uitgezonden om in andere landen demonstraties te geven. Een aantal van deze mensen werkt ook met de 'DecoTight' corsagemagneet en ze maken op deze manier de magneet bekend over de gehele wereld. Hierdoor verbaas ik me regelmatig over de plaatsen waar ik aanvragen vandaan krijg. Ik heb al klanten in Japan, Finland en Spanje." Onlangs is André weer met een nieuw product op de markt gekomen. Dit product noemt hij de 'DecoBadge': het is een drager voor een visitekaartje of naamplaatje, die je draagt op congressen en seminars. De plakstrip haal je van de badge af en hier plak je een visitekaartje of naamplaatje op. Met de sterke magneet bevestig je de 'DecoBadge' op de kleding.

Zoals bij de corsage, heb je na afloop geen gaatjes in kleding en de badge blijft altijd vastzitten. Hoewel Andrés bedrijf al veertien jaar bestaat, heeft hij op 9 juni 2002 een modern pand betrokken op het Minervum in Breda. Van tevoren werkte de ondernemer van huis uit. André is benieuwd wat de volgende stap zal zijn.

Email: info@present-deco.nl
Internet: www.present-deco.nl


...adviseert
"Ze mogen allemaal Bas tegen me zeggen"

...start
Betalingsgarantie voor individuele transacties

...twist
Onduidelijkheid Zzp-er duurt voort

...verheldert
Winkeliers Halderberge willen duidelijkheid

...overlegt
Geen geluidsoverlast op bedrijventerrein Industrieweg

...ontbindt
Ontbinden kost tijd

...bepaalt
Personeel bepalende factor in concurrentiestrijd

...groeit
Jonge innovatieve ondernemer zet succesvol bedrijf op poten

...bezuinigt
"Het is tijd om een stap vooruit te maken"

...presenteert
De 3 O's van de Bredase Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Is ondernemen topsport?

...wint
Unaniem de beste

...fuseert
BouwNed na fusie grootste ondernemers organisatie in de bouw

...werkt
Werkend leren bij Stichting Samenwerkings- verband Praktijkopleiding Bouw

...structureert
De afdelingen basis van BouwNed

...specialiseert
Kwaliteit wordt steeds belangrijker

...adviseert
Adviesfunctie belangrijk bij afwerking

...bouwt
Met een bouwteam naar een bedrijfspand in maatpak

...installeert
Een bedrijfspand is een stuk gereedschap

...samenwerkt
Samenwerking levert tijdwinst op

...ontvangt
BouwNed positief-kritisch over kabinetsplannen

...vernieuwt
Terugkeer van een koningsmerk

...bedenkt
"Hij vond als het ware de magneet opnieuw uit"

...leert
De BOS nadert met rasse schreden

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Bedrijfsterreinen schaars

...voorstelt
Even voorstellen: ROZ