In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2002













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl








'Talenten moeten in de klas en niet ervóór'

VNO-NCW wil samen met Economische Zaken (EZ) een masterclass opzetten om snelgroeiende bedrijven te helpen bij hun gang over de grens. Ondernemers moeten daarbij meer van elkaar leren, zegt voorzitter Schraven.

'Het gaat niet om het toptalent dat voor de klas staat, maar om het toptalent dat in de klas zit', vertelt Schraven. VNO-NCW zal het eigen management studiecentrum De Baak aanbieden voor steun. De organisatie rekent daarbij ook op hulp van EZ. 'Het gaat niet om een startsubsidie, maar om expertise uit het veld', aldus Schraven. VNO-NCW wil ervoor zorgen dat goede ondernemers snel in een informeel netwerk terechtkomen. Het gedetailleerd uitwerken van een curriculum is daarbij van ondergeschikt belang.

Tante Agaath
Het gaat Schraven dus niet om een startsubsidie van Economische Zaken, maar hij wil wel dat het ministerie de Tante Agaath-regeling behoudt. Familiefondsen zijn volgens hem hard nodig voor investeringen door jonge ondernemers. 'Het aantal snelle groeiers stelt nog altijd teleur', aldus Schraven.

Bron: zibb.nl






Zakenlunch naast stofzuigen in agenda

Klussen als stofzuigen en schoonmaken moeten voortaan in de agenda staan bijgeschreven naast de vergadering en zakelijke lunch. Dat vindt althans het Adviesbureau voor Dagindeling, de bedenker van de 'agenda voor ouders 2003'. De speciale agenda moet de privŽ-tijd structureren en herorganiseren.

'Vrouwen kunnen niet delegeren', zegt Mariangeles Nogueras van het adviesbureau. 'Daarom draaien ze vaak alleen op voor de huishoudelijke taken.' Volgens het bureau moet vrouwen het huishouden als een bedrijf beschouwen. 'Als deze taken net als de zakelijke afspraken in een agenda worden bijgehouden, is het makkelijker het werk te organisteren en sturctureren.' Ook worden volgens het bureau kinderen en partner op deze manier meer bij het huishouden betrokken. Lijst met klusjes Speciaal voor de mannen is de nieuwe planner strak vormgegeven, zonder bloemetjes of kinderen. Nogueras denkt dat de mentaliteitsverandering vooral moet beginnen bij de vrouw. 'Zij moet het stofzuigen delegeren en niet alles zelf willen doen'. Niet alleen de man moet de handen uit de mouwen steken, maar ook de kinderen. Daarom heeft het adviesbureau ook een lijst met klusjes toegevoegd die kinderen in verschillende leeftijdscategoriën kunnen uitvoeren. Volgende maand ligt de nieuwe agenda in de winkels.

Bron: Algemeen Dagblad






Harde actie tegen internetincasso's

Bedrijven die te snel innen worden aangepakt DEN HAAG - De Consumentenbond is een actie begonnen tegen bedrijven die met incasso's via internet geld van bankrekeningen afschrijven, zonder dat iemand daar nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven. Internetgebruikers kunnen via de bond dergelijke bedrijven een rode kaart sturen. Het komt volgens de Consumentenbond geregeld voor dat consumenten iets op het internet bestellen, waarna geld van hun rekening wordt afgeschreven zonder dat ze daarvoor een handtekening hebben gezet. Internetincasso's waarbij geen handtekening wordt gezet, zijn volgens de belangenorganisatie echter verboden. Recht van incasso ontnemen De Consumentenbond wil met de actie achterhalen welke bedrijven op deze wijze geld innen. Ondernemingen waar veel rode kaarten naar toe gaan, krijgen eerst de kans om zelf hun handelwijze te veranderen. Gebeurt dat niet, dan zal de Consumentenbond de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vragen hen te berispen. In het uiterste geval moet de NVB de bedrijven het recht ontnemen om incasso's te gebruiken, aldus de bond. De consumentenorganisatie wil dat er een beveiliging komt, zodat iemand niet met een paar klikken zijn geld kwijt is. Die beveiliging kan een geheim klantnummer zijn, of een elektronische handtekening.

Bron: ANP






...adviseert
"Ze mogen allemaal Bas tegen me zeggen"

...start
Betalingsgarantie voor individuele transacties

...twist
Onduidelijkheid Zzp-er duurt voort

...verheldert
Winkeliers Halderberge willen duidelijkheid

...overlegt
Geen geluidsoverlast op bedrijventerrein Industrieweg

...ontbindt
Ontbinden kost tijd

...bepaalt
Personeel bepalende factor in concurrentiestrijd

...groeit
Jonge innovatieve ondernemer zet succesvol bedrijf op poten

...bezuinigt
"Het is tijd om een stap vooruit te maken"

...presenteert
De 3 O's van de Bredase Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Is ondernemen topsport?

...wint
Unaniem de beste

...fuseert
BouwNed na fusie grootste ondernemers organisatie in de bouw

...werkt
Werkend leren bij Stichting Samenwerkings- verband Praktijkopleiding Bouw

...structureert
De afdelingen basis van BouwNed

...specialiseert
Kwaliteit wordt steeds belangrijker

...adviseert
Adviesfunctie belangrijk bij afwerking

...bouwt
Met een bouwteam naar een bedrijfspand in maatpak

...installeert
Een bedrijfspand is een stuk gereedschap

...samenwerkt
Samenwerking levert tijdwinst op

...ontvangt
BouwNed positief-kritisch over kabinetsplannen

...vernieuwt
Terugkeer van een koningsmerk

...bedenkt
"Hij vond als het ware de magneet opnieuw uit"

...leert
De BOS nadert met rasse schreden

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Bedrijfsterreinen schaars

...voorstelt
Even voorstellen: ROZ