In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2002













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Zakelijk Onderweg

Detailverfijningen Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz populaire bedrijfswagen Sprinter is op een aantal punten verbeterd. De vernieuwde Sprinter was voor het eerst te zien op de IAA 2002 in Hannover die medio september werd gehouden. Belangrijkste verbetering voor deze bedrijfswagenserie is de toepassing van ESP (Electronic Stability Program) waardoor de zijstabiliteit in kritische situaties behouden blijft en de auto daardoor niet meer uitbreekt. Voor Nederland gaat dit systeem zelfs tot de standaarduitrusting behoren. Met de introductie van ESP op dit soort bedrijfswagens zet Benz weer de eerste stap ten opzichte van haar concurrenten. Buiten de introductie van ESP heeft de Sprinter, introductie vanaf 1 januari 2003, andere verfijningen waaronder koplampen (met helder glas) met een verbeterde lichtopbrengst en nieuwe achterlichtunits in rood en wit. Daarnaast wordt met ingang van modeljaar 2003 de grille licht gewijzigd.



Mazda 6, nieuwe modellen en motoren
Nadat in juni de sedanversie van de nieuwe Mazda 6 werd geïntroduceerd, is het thans de beurt aan twee nieuwe typen binnen het '6-concept': de SportBreak en de Sport. Beide uitvoeringen beschikken over een intrigerende knop met een minstens zo intrigerende naam: de karakuri-knop. Daarmee wordt de achterbak van deze auto's automatisch neergeklapt, zelfs zonder de achterste hoofdsteunen te verwijderen. Hierdoor ontstaat in beide versies een vlakke laadvloer. Buiten deze twee nieuwe auto's in het zo belangrijke zakelijke segment, (Mazda heeft er met smart op zitten wachten), komen vanaf heden twee nieuwe dieselkrachtbronnen beschikbaar. De CiTD variant met 120 paardenkrachten ligt onder de kap van de Touringversie. Voor wie meer wil is er de Executive-variant waar 136 paarden onder de motorkap een, zij het bescheiden, plekje hebben gekregen. Mazda 6Sport en SportBreak zijn vanaf heden leverbaar tegen inlevering van minstens 22.990 euro.



Nest jonge raskatten...
De introductie van een nieuwe grote Jaguar is altijd iets bijzonders. Deze raskatten worden gekenmerkt door een sfeer van deftige sportiviteit. Dat dit gegeven wereldwijd wordt aangehangen blijkt wel uit het feit dat Jaguar in de 34 jaar dat de XJ-serie wordt geproduceerd, in een aantal opeenvolgende modellen, hiervan ruim 800.000 exemplaren verkocht. Op de autotentoonstelling van Parijs staat vanaf heden de opvolger van de bekende telg uit deze familie Felidae. Enkele highlights: aluminium koetswerk waardoor het gewicht honderden (!) kilo's afnam, luchtvering en een superieure zestraps automatische transmissie. De auto's worden in het voorjaar leverbaar.



Kijken-kijken, niet kopen... langs de A2
Peugeot Experience heet het en die naam is niet voor niets gekozen. Op een vloeroppervlak van zo'n zesduizend vierkante meter vinden bezoekers (bedrijfs)auto's, scooters fietsen en accessoires, alle van het merk Peugeot uiteraard. Binnen dit voor Nederland nieuwe concept kunnen aspirant-klanten dus kennismaken met het vrijwel complete gamma personen- en bedrijfsauto's en voor een bij een Peugeotdealer aangevraagde proefrit van een van de tachtig demonstratieauto's. Het adres: De Corridor 15, Breukelen. In het centrum vindt geen verkoop plaats. Kijken-kijken, niet kopen, in zijn meest actuele vorm, als het ware...





Marktleider RAV4 in "grijs maatpak'
Toyota is lekker bezig met het op grijs kenteken zetten van zijn gamma personenauto's. Werden eerder dit jaar de Corolla en Avensis Verso grijs gekentekend, nu is het de beurt aan de RAV4, marktleider binnen het segment SUV's. De Van-uitvoering wordt uitsluitend geleverd met vijf deuren; wel is er een keuze uit drie motorversies. Een moderne common-rail dieselblok en twee VVT-i benzinemotoren. Voor de Van-uitvoering was het noodzakelijk het dak te laten verhogen, wat de RAV4 eigenlijk niet eens zo rot staat. Het interieur werd praktisch ingedeeld, met een vlakke, geheel beklede laadvloer. De geblindeerde panelen zijn uitgevoerd in kunststof die aan de buitenkant van een glass-look zijn voorzien. Roofrails zijn standaard. Prijzen beginnen bij 19.490 euro, exclusief BTW.




...adviseert
"Ze mogen allemaal Bas tegen me zeggen"

...start
Betalingsgarantie voor individuele transacties

...twist
Onduidelijkheid Zzp-er duurt voort

...verheldert
Winkeliers Halderberge willen duidelijkheid

...overlegt
Geen geluidsoverlast op bedrijventerrein Industrieweg

...ontbindt
Ontbinden kost tijd

...bepaalt
Personeel bepalende factor in concurrentiestrijd

...groeit
Jonge innovatieve ondernemer zet succesvol bedrijf op poten

...bezuinigt
"Het is tijd om een stap vooruit te maken"

...presenteert
De 3 O's van de Bredase Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Is ondernemen topsport?

...wint
Unaniem de beste

...fuseert
BouwNed na fusie grootste ondernemers organisatie in de bouw

...werkt
Werkend leren bij Stichting Samenwerkings- verband Praktijkopleiding Bouw

...structureert
De afdelingen basis van BouwNed

...specialiseert
Kwaliteit wordt steeds belangrijker

...adviseert
Adviesfunctie belangrijk bij afwerking

...bouwt
Met een bouwteam naar een bedrijfspand in maatpak

...installeert
Een bedrijfspand is een stuk gereedschap

...samenwerkt
Samenwerking levert tijdwinst op

...ontvangt
BouwNed positief-kritisch over kabinetsplannen

...vernieuwt
Terugkeer van een koningsmerk

...bedenkt
"Hij vond als het ware de magneet opnieuw uit"

...leert
De BOS nadert met rasse schreden

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Bedrijfsterreinen schaars

...voorstelt
Even voorstellen: ROZ