In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2002













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Unaniem de beste

Op de uitreiking van de Etten-leurse BOV-trofee heeft de jury het bedrijf Wecare uitgeroepen als winnaar. De drie juryleden waren het er over eens dat dit bedrijf het beste was. Het thema was dit jaar 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' en het cartridgebedrijf scoorde het hoogst op alle beoordelingspunten.


Anne-Marij Bakker en Frank van Meenen.

Op 20 september vond de uitreiking van de BOV-trofee plaats in theater congrescentrum De Nobelaer. De Junior Kamer van Etten-Leur organiseerde voor de tweede keer de verkiezing, waarbij het gaat om de Beste Ondernemers Visie (BOV). Het motto van de Junior Kamer is: "learning by doing" en steeds neemt een andere commissie de organisatie van een dergelijk evenement voor haar rekening. Het is aan de leden om een professioneel evenement op poten te zetten met een interessant en actueel thema.

Thema
De winnaar van de BOV-trofee 2002 profileert zich het best binnen het thema: 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'.
Wat wil dat eigenlijk zeggen? Thierry Sanders, partner bij de Good Company: een adviesbureau, dat gespecialiseerd is op het ontwikkelen van strategieën voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij bedrijven en overheden. Thierry was ook gastspreker op het evenement en tevens jurylid: "We kijken of er binnen de bedrijven evenwicht is op milieu, sociaal en financieel gebied. Zorgen de bedrijven goed voor het milieu? Is het personeel tevreden over het bedrijf waar ze werken? Groeit het bedrijf? Maakt het genoeg winst en is het financieel gezond? Op deze punten hebben we de bedrijven beoordeeld." Hoe is de jury te werk gegaan? De jury bestond uit: Peggy van Vliet van de Kamer van Koophandel, Thierry Sanders en Robert de Graaff. Deze laatste adviseert de Rijksoverheid en bedrijven over energie-en milieubeleid. De Etten-leurse bedrijven, die in aanmerking dachten te komen voor de trofee, vulden een vragenlijst in. Vervolgens bezocht de jury de bedrijven en maakte hier een rapport van. Daarna beslisten ze welke drie bedrijven genomineerd werden en deze werden daarna nog uitvoerig doorgelicht.

De genomineerden
De drie genomineerde bedrijven waren: Özgazi, Wecare en Paint Partners. Özgazi is één van de drie topproducenten van fetakaas in Europa. Het bedrijf verwerkt per dag 100.000 liter melk. Özgazi heeft grote investeringen gedaan in productiemiddelen, die ervoor zorgen dat ze minder energie verbruiken, minder grondstoffen verspillen en minder gebruik hoeven te maken van hulpmiddelen.
Wecare maakt cartridges voor printers, faxen en kopieerapparaten. Een aantal jaar geleden is het bedrijf begonnen met het hergebruiken van ingezamelde lege cartridges. Dit recyclen spaart het milieu. Momenteel werken er 70 mensen en bijzonder is, dat hiervan twintig medewerkers arbeidsgehandicapt zijn. Het bedrijf wil WAO-ers de kans geven om de arbeidsmarkt te betreden.
Paint Partners is een handelsbedrijf in verf en coatings en verkoopt milieuvriendelijke producten. Ze verhandelen alleen verf op waterbasis. Het bedrijf schenkt jaarlijks tien procent van het netto bedrijfsresultaat aan goede doelen. Thierry: "De mensen, die bij het bedrijf werken dat de BOV-trofee wint, zullen trots zijn. Hierdoor neemt de arbeidsvreugde toe en het ziekteverzuim af. Ze werken graag op een bedrijf met een voorbeeldfunctie."

De winnaar
De juryleden hebben onafhankelijk van elkaar doorgegeven welk bedrijf ze het best vonden. En unaniem waren ze het erover eens dat Wecare de trofee mee naar huis mocht nemen.
Thierry: "Wecare scoorde op alle drie de punten hoog, terwijl de anderen vooral op milieu en financieel gebied goed waren. Het cartridgebedrijf heeft oog voor sociaal zwakkeren en profileerde zich daardoor nog meer." Anne-Marij Bakker, financieel directeur Wecare: "Als we een vacature willen vullen, laten we ook altijd reïntegratiebureaus mee zoeken naar geschikte kandidaten. Dit bevalt goed en inmiddels hebben een aantal van deze medewerkers een vast contract bij ons. Onze medewerkers zijn ook blij met deze trofee. Ze vinden het leuk dat het bedrijf, waar ze werken, in de publiciteit staat. Het is ook een beetje hun succes."


...adviseert
"Ze mogen allemaal Bas tegen me zeggen"

...start
Betalingsgarantie voor individuele transacties

...twist
Onduidelijkheid Zzp-er duurt voort

...verheldert
Winkeliers Halderberge willen duidelijkheid

...overlegt
Geen geluidsoverlast op bedrijventerrein Industrieweg

...ontbindt
Ontbinden kost tijd

...bepaalt
Personeel bepalende factor in concurrentiestrijd

...groeit
Jonge innovatieve ondernemer zet succesvol bedrijf op poten

...bezuinigt
"Het is tijd om een stap vooruit te maken"

...presenteert
De 3 O's van de Bredase Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...netwerkt
Is ondernemen topsport?

...wint
Unaniem de beste

...fuseert
BouwNed na fusie grootste ondernemers organisatie in de bouw

...werkt
Werkend leren bij Stichting Samenwerkings- verband Praktijkopleiding Bouw

...structureert
De afdelingen basis van BouwNed

...specialiseert
Kwaliteit wordt steeds belangrijker

...adviseert
Adviesfunctie belangrijk bij afwerking

...bouwt
Met een bouwteam naar een bedrijfspand in maatpak

...installeert
Een bedrijfspand is een stuk gereedschap

...samenwerkt
Samenwerking levert tijdwinst op

...ontvangt
BouwNed positief-kritisch over kabinetsplannen

...vernieuwt
Terugkeer van een koningsmerk

...bedenkt
"Hij vond als het ware de magneet opnieuw uit"

...leert
De BOS nadert met rasse schreden

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Bedrijfsterreinen schaars

...voorstelt
Even voorstellen: ROZ